Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εκπαιδευτικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΑ ΠΩΣ ΤΟ ΔΙΑΝΟΗΘΗΚΑΜΕ και λέμε ότι υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία με την έναρξη της χρονιάς; Δικαίως αγανακτεί η Μαριέττα Γιαννάκου και το διαψεύδει...

Πώς μας πέρασε από το μυαλό ότι αυτή η κυβέρνηση που - όπως λέει κι ο πρωθυπουργός - επενδύει στη γνώση θα μπορούσε να αφήσει την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση χωρίς δασκάλους και καθηγητές;

Μήπως - λέμε μήπως - επειδή η δημόσια εκπαίδευση μονίμως υποβαθμίζεται γιατί αυτό θέλει η ΕΕ και οι κατευθύνσεις της Μπολόνια; Μήπως γιατί η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι καίγεται για να περάσουν αυτά τα μέτρα;

Οσο για το ΠΑΣΟΚ, είναι τουλάχιστον αστείο να βλέπεις τα στελέχη του να δηλώνουν ...έκπληκτα για τα όσα συμβαίνουν. Λες και στον καιρό τους δεν υπήρξε Σεπτέμβρης που η σχολική χρονιά να ξεκίνησε με κενά.

Για μετά τις εκλογές έχουν επίσης ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους. Και παραπέρα ταξική διαφοροποίηση της εκπαίδευσης σε βάρος των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων θέλουν, όπως ακριβώς η ΝΔ, και φυσικά αλλαγή του άρθρου 16 και επιχειρηματίες στα πανεπιστήμια.

ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΡΟΘΥΜΟΙ οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας να ακολουθήσουν τα επικοινωνιακά κόλπα που τους προτείνει ο Κ. Καραμανλής και να έχουν μόνο ελληνικές σημαίες αντί για κομματικές στις συγκεντρώσεις.

Προφανώς δεν είναι η ...ανάγκη εθνικής ομοψυχίας και το «όραμα μιας άλλης Ελλάδας» που τους οδηγεί στο να στοιβάζονται στα πούλμαν και να μετατρέπονται σε χειροκροτητές. Θέλουν και κανένα διορισμό και κανένα ρουσφέτι.

Κι αυτό βέβαια είναι το χειρότερο, το πιο λυπηρό, που βλέπει κανείς στις συγκεντρώσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Χειραγωγημένες συνειδήσεις και προσπάθειες ευτελισμού της προσωπικότητας.

Το να απεγκλωβιστούν αυτοί οι άνθρωποι από το δικομματισμό δεν είναι απλά «εκλογικό» θέμα. Είναι θέμα στάσης ζωής και αξιοπρέπειας.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ