Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΠΑΣΟΚ
Αγωνιώδης προσπάθεια να οριοθετηθεί από τη Ν.Δ.

Στην Κοζάνη μίλησε χτες ο Γ. Παπανδρέου

Με παρωχημένα και ανυπόστατα συνθήματα και ψευτοδιλήμματα επιχείρησε και χτες ο Γ. Παπανδρέου να συγκαλύψει την πλήρη σύμπλευση του δικομματισμού στις στρατηγικούς αντιλαϊκούς σχεδιασμούς για την επόμενη των εκλογών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας χτες στην Κοζάνη ισχυρίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν είναι ίδιο με τη ΝΔ», σε μια προσπάθεια να αναδείξει τις ανύπαρκτες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο κόμμα του και τη ΝΔ. Η «δημοκρατική προοδευτική παράταξη δεν είναι το ίδιο με τη συντηρητική παράταξη» υποστήριξε ο Γ. Παπανδρέου, αλλά την ίδια στιγμή ξεδίπλωνε τις αντιλαϊκές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το Ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις, την Εκπαίδευση, την Υγεία. Ο ίδιος με στόχο να παραπλανήσει τα λαϊκά στρώματα υποσχέθηκε μια «δίκαια κοινωνία» και ένα «καινούριο συμβόλαιο με το λαό».

Με αόριστες υποσχέσεις ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ θα βάλει «τέρμα στην άνιση φορολόγηση των μισθών και του κεφαλαίου», αποφεύγοντας φυσικά να δεσμευτεί για το αν θα διατηρήσει τη χαμηλή φορολογία του κεφαλαίου που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε μια κοινή πορεία το έχουν φτάσει στο 25%. Ο Γ. Παπανδρέου παρουσίασε ένα «νέο μοντέλο ανάπτυξης» που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο όπως ισχυρίστηκε θα «αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις στην ανεργία». Ενα μοντέλο στο πυρήνα του οποίου βρίσκεται η ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Ο Γ. Παπανδρέου ξεχνώντας ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ μετέτρεψαν τη Δυτική Μακεδονία σε μια από τις φτωχές και υποβαθμισμένες περιοχές της χώρας, ένα έργο που συνεχίζει επάξια και η ΝΔ, υποσχέθηκε ότι «η περιοχή θα γίνει πόλος έλξης» της «γνώσης», του «τουρισμού», της «αγροτικής ανάπτυξης», της «ενέργειας» και του «περιβάλλοντος». Τις ίδιες υποσχέσεις μοίραζε διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ για τη συγκεκριμένη περιοχή της χώρας, αλλά πιστό στις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις και πολιτικές ξεκλήρισε τους αγρότες, άνοιξε το δρόμο στους ιδιώτες για να επεκταθούν στο χώρο της ενέργειας σε βάρος της ΔΕΗ, άφησε απροστάτευτο το περιβάλλον.

Ο Γ. Παπανδρέου μετά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη και χτες στην Κοζάνη υποτιμώντας τη νοημοσύνη των αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων τους κάλεσε σε «συστράτευση» με το ΠΑΣΟΚ στη «μεγάλη μάχη» για να φύγει η Δεξιά... Δυστυχώς γι' αυτόν, τα λαϊκά στρώματα έχουν και μνήμη και γνώση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ