Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Τα κούφια ψευτοδιλήμματα

Τα κούφια ψευτοδιλήμματα περί «προόδου και συντήρησης» ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αναμάσησε χτες από την Κοζάνη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, επιχειρώντας να συγκαλύψει την ταύτιση του δικομματισμού στην εφαρμογή μιας σκληρής ταξικής αντιλαϊκής πολιτικής. Ο Γ. Παπανδρέου ισχυρίστηκε:

-- «Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή φτώχεια, ακρίβεια, ανεργία και ανασφάλεια;»... Η πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ ανέβασε την επίσημη ανεργία στο 11,3% το 2004 και οδήγησε 2.000.000 Ελληνες να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

-- «Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή πισωγύρισμα σε έναν εργασιακό μεσαίωνα;»... Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ επέβαλαν τη μερική απασχόληση και με το νόμο 2874/2000 προχώρησαν στη «διευθέτηση του χρόνου εργασίας» υπονομεύοντας το 8ωρο, ενώ σήμερα στο πρόγραμμά του προτείνει την «ημιανασφάλιστη» εργασία και την «εθελοντική και κοινωνική απασχόληση».

-- «Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή αύξηση του ΦΠΑ στο 21% και έξαρση της ακρίβειας;»... Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από το 1995 μέχρι το 2004 αύξησαν τους έμμεσους φόρους στο 112%.

-- «Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ;»... Επί ΠΑΣΟΚ ιδιωτικοποιήθηκαν: ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Διώρυγα της Κορίνθου, επτά δημόσιες τράπεζες κ.ά.

-- «Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και του ΕΣΥ;»... Το ΠΑΣΟΚ με τις θέσεις στηρίζει την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και της Υγείας.

-- «Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων;»... Το ΠΑΣΟΚ εφάρμοσε το νόμο Σιούφα της ΝΔ, έφερε το νόμο Ρέππα, σήμερα προτείνει την πλήρη εφαρμογή του με στόχο την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, τη μείωση των συντάξεων και προτείνει την «παράταση του ασφαλιστικού βίου».

-- «Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή οικολογική καταστροφή με νέες δασοκτόνες τροπολογίες και με "Ειδικά Χωροταξικά Σχέδια" που θα σκοτώσουν τα νησιά και τις παραλίες μας;»... Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν την πρώτη αναθεώρηση του άρθρου 24 που οδήγησε στον αποχαρακτηρισμό 30 με 40 εκατομμυρίων στρεμμάτων δασικών εκτάσεων.

-- «Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή ασύδοτος αυταρχισμός με τα ΜΑΤ στους δρόμους και τα δακρυγόνα σε πρώτη ζήτηση;»... Επί των κυβερνητικών ημερών του ΠΑΣΟΚ, εκτελώντας πολιτικές εντολές, οι δυνάμεις καταστολής: Χτύπησαν και επιτέθηκαν με χημικά στους συνταξιούχους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Εσκασαν τα λάστιχα στα τρακτέρ των αγροτών στην επιχείρηση «βουλκανιζατέρ» στις Μικροθήβες. Τσάκισαν τους χιλιάδες αντιιμπεριαλιστές διαδηλωτές στην πλατεία Συντάγματος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Κλίντον. Επιτέθηκαν βάναυσα στους ναυτεργάτες και μετά τους επιστράτευσαν...

-- «Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή καινούρια σκάνδαλα και νέες συγκαλύψεις, καινούριοι κουμπάροι και καινούρια ομόλογα;»... Τη διαιώνιση των σκανδάλων, όταν έρχεται να την κρίνει το κόμμα της τροπολογίας «Πάχτα», των «Νεονάκηδων» και του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου, προκαλεί...

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να παραπλανηθούν από τα ψευτοδιλλήματα του δικομματισμού. Μπροστά στην κάλπη πρέπει να καταδικάσουν αυτούς που την επόμενη των εκλογών θα συνεχίσουν να υποθηκεύουν το μέλλον τους.


Π.Θ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ