Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η διαδήλωση δεν είναι «βίντεο - κλιπ»

Είναι η ζωή σου «βίντεο κλιπ»;

Ναι, απαντούν όσοι σε μετράνε πάντα σαν κουκί που θα τους επιτρέψει να κάτσουν κι αύριο στο σβέρκο σου. Και φροντίζουν έγκαιρα να μην μπορείς να ξεχωρίσεις ποια εικόνα αφορά τη διαδήλωσή σου και ποια το προϊόν που σου πουλάνε, είτε σαπούνι είναι αυτό, είτε πρόγραμμα συν ή δια-κυβέρνησης.

Μόνο που εσύ πρέπει πάντα, πολύ περισσότερο σήμερα, να έχεις το νου στην επόμενη μέρα. Ο,τι εγκρίνεις και με την ψήφο σου σήμερα δεν μπορείς να το πετάξεις σαν ελαττωματικό μπιχλιμπίδι που σε ξεγέλασαν και το αγόρασες. Θα σου τσακίζει τη ζωή και τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Το δόκανο είναι ήδη στημένο. Που σημαίνει πρόσεχε πού πατάς για να μη φτάσεις να λες μετά στερνή μου γνώση...

Αυτοί, τα θέλουν όλα δικά τους και εκβιάζουν. Το κάνουν ακόμα κι όταν κλαίγονται για χτυπήματα κάτω από τη ζώνη - όπως τώρα με την επιλεκτική διαρροή δημοσκοπήσεων. Παλιά τους τέχνη και των δύο. Είναι και οι δύο που εκβιάζουν με ισχυρισμούς περί χαμένης ψήφου.

Ενοχλείται, λέει, το ΠΑΣΟΚ από τα παπαγαλάκια της ΝΔ. Τόσον καιρό τα πράσινα παπαγαλάκια έχουν σπείρει τις πιο απίθανες ιστορίες κι έχουν γεμίσει σεντόνια στις ίδιες ακριβώς σελίδες μέσα από τις οποίες τώρα διαμαρτύρονται. Αυτό το παιχνίδι κύριοι είναι όλο δικό σας.

Το πρόβλημα δεν είναι του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ. Είναι του εργατόκοσμου όταν κοιτά να δει πού του λένε ότι θα γείρει η πλάστιγγα και δε βλέπει ότι έτσι κι αλλιώς πάνω στη δική του καμπούρα θα γείρει.

Είναι απάτη, για παράδειγμα, να παριστάνει μια εφημερίδα πως ανακάλυψε την Αμερική στην πολιτική της ΝΔ όταν αυτή ακριβώς την πολιτική, αυτή η εφημερίδα την έχει υπερασπίσει ξανά και ξανά ως προοδευτική πολιτική, επειδή χτες την εφάρμοζε το ΠΑΣΟΚ. Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι «Ανάπτυξη, Ανταγωνιστικότητα, Απασχόληση» ήταν ο τίτλος της σοσιαλδημοκρατικής «Λευκής Βίβλου», με την οποία άρχισε το ξήλωμα του 8ωρου;

Αν, λοιπόν, τη ζωή σου τη βλέπεις σαν «βίντεο κλιπ», όπου σημαντικό δεν είναι το περιεχόμενο αλλά το περίτεχνο μοντάζ που σου παρουσιάζει η τάδε διαφημιστική - η ίδια που πουλάει σαπούνια και πολιτικά προγράμματα - δεν έχεις άλλο παρά να βάλεις μόνος το κεφάλι στον ντορβά.

Αν αλλιώς μετράς τα πράγματα και τη ζωή σου, έλα απόψε στη διαδήλωση. Στο Πεδίον του Αρεως. Είναι - από μια άποψη - συγκέντρωση και επιθεώρηση δυνάμεων. Γιατί, έχουμε σκληρό αγώνα αύριο. Αγώνα τάξης ενάντια σε τάξη!


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ;
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ