Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ισχυρό ΚΚΕ με ανίσχυρο δικομματισμό

Σε συγκέντρωση στη Λιβαδειά μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Βοιωτία

Σε αυτές τις εκλογές, τα λαϊκά στρώματα, μπορούν να κάνουν το μεγάλο βήμα, φεύγοντας μαζικά από το δικομματισμό, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενισχύοντας το ΚΚΕ, δίνοντάς του ψήφο εντολής για να συνεχίσει, πιο ισχυρό, να υπερασπίζεται τα λαϊκά δικαιώματα.

Τα παραπάνω τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στη Βοιωτία, μιλώντας στην κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ, χτες, στη Λιβαδειά.

Προηγουμένως, ο Κώστας Αντωνέλος, γιατρός - γυναικολόγος, επίσης υποψήφιος βουλευτής Βοιωτίας του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στη διαρκή πορεία ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του τομέα Υγείας, αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Πρόβαλε την ανάγκη οι υπηρεσίες Υγείας να παρέχονται δωρεάν στο λαό μέσα από το δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας, και δεσμεύτηκε για την ακόμη μεγαλύτερη ένταση των αγώνων του ΚΚΕ προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφερόμενος στο ζήτημα της εναλλαγής των κομμάτων του δικομματισμού στην εξουσία, σημείωσε ότι «σε κάθε φάση που η διακυβέρνηση της χώρας περνούσε από το ένα κόμμα στο άλλο, το μόνο που ζούσαμε ήταν και η αντιστροφή απλώς των ρόλων. Ο,τι και όπως το έκανε το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια, το συνεχίζει σήμερα η ΝΔ. Ο,τι και όπως το έκανε η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση επαναλαμβάνεται από το ΠΑΣΟΚ σήμερα που είναι αυτό αξιωματική αντιπολίτευση. Ο ίδιος ο κρατικός μηχανισμός αποτελείται από γαλάζιους και πράσινους εκτελεστές, αφού ο ρόλος του είναι ρόλος υπεράσπισης των συμφερόντων της πλουτοκρατίας».


Αναφερόμενος στις διαρκείς επιθέσεις που δέχεται το Κόμμα, τόνισε πως «το ΚΚΕ δεν μπορούνε να το βάλουνε στο χέρι. Εμείς θα δυναμώνουμε τον αγώνα, την οργάνωση της δράσης μας για να τους αποκαλύπτουμε, να τους ξεσκεπάζουμε και να υπηρετούμε αποκλειστικά και μόνο το λαϊκό συμφέρον. Ο δικομματισμός, συνέχισε, εύκολα μπορεί να βάλει στο χέρι άλλα κόμματα όπως ο ΣΥΝ ή το ΛΑ.Ο.Σ. Αυτά υπάρχουν για να εμποδίζουν την πλήρη αποκάλυψη των αιτιών των προβλημάτων και των πραγματικών θέσεων του δικομματισμού. Να δημιουργούν σύγχυση σε μερίδα της κοινής γνώμης, εγκλωβίζοντάς τη σε ρόλο άπραγου θεατή που τελικά καταλήγει στο να δίνει χέρι βοηθείας στο δικομματισμό. Είναι κόμματα επιρρεπή σε τυχοδιωκτική πολιτική, χαραμίζεται η ψήφος του λαού».

Καταλήγοντας ο Δ. Κουτσούμπας, υπογράμμισε ότι η πραγματικά σύγχρονη πρόταση σήμερα, η πρόταση που απαντάει στις όλο και πιο διευρυμένες σύγχρονες ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας και είναι εγγύηση για τα βασικά δικαιώματά της, η πρόταση διεξόδου προς τη ριζική αλλαγή, είναι μόνον η πρόταση του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ