Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΚΚΕ για περισσότερο ανοιχτούς ορίζοντες στο μέλλον

Θέλω να επικυρώσω μαζί με τους ψηφοφόρους την απόφαση που έλαβε το τιμημένο κόμμα μας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, να με υποδείξει ως εκπρόσωπό του, και να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του, υποψήφιο βουλευτή στη Β΄ Αθηνών.

Το Κόμμα μας, συστρατεύοντας τους ανθρώπους της Τέχνης και του Πολιτισμού ρίχνεται στη μάχη των εκλογών για να διατηρηθεί ανέπαφος, όσο το δυνατόν, ο θησαυρός των πολιτιστικών αξιών μας, που προσπαθούν να τον ισοπεδώσουν μέσα από τη στρεβλή ονομαζόμενη παγκοσμιοποίηση.

Στις μέρες που περνάμε, τα επαγγέλματα που έχουν σχέση με την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση και με τα οποία συλλειτουργούμε και εργαζόμαστε στους ίδιους χώρους ως Τραγουδιστές, Συνθέτες, Στιχουργοί, Μουσικοί, Ηθοποιοί, Χορευτές, Εικαστικοί, Γλύπτες, και άλλοι καλλιτέχνες, διαπιστώνουμε ότι απεμπολούν κατακτημένα δικαιώματα, που προέκυψαν από προηγούμενες δράσεις πολλών ετών και μεγάλων αγώνων. Στηρίζουμε ενιαία το επάγγελμα του Τραγουδιστή και του Μουσικού, να χαρακτηριστεί Βαρύ και Ανθυγιεινό, να παρθούν μέτρα ώστε όλοι οι Καλλιτέχνες να παίρνουν μια αξιοπρεπή σύνταξη στο τέλος της σταδιοδρομίας τους.

Να προβληματιστούμε όλοι. Για την Παιδεία, την Υγεία, τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό και ό,τι απόμεινε από την ελληνική φύση. Να μην ξαναζήσουμε τα τραγικά γεγονότα αυτού του καλοκαιριού. Να μην ξαναζήσουμε πάλι το ολοκαύτωμα της πατρίδας μας. Ολη αυτή την τραγική κατάσταση, να είστε σίγουροι ότι τη βλέπουν καθημερινά οι πολιτικάντηδες κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων και το μόνο που κάνουν είναι να τάζουν και να εξαπατούν. Μέχρι πότε;

Στην τηλεόραση μας κατακλύζουν με ανούσια, προσβλητικά και τιποτένια προγράμματα, υποβαθμίζοντας τους ορίζοντές μας, κρατώντας ένα μεγάλο μέρος του λαού μας επίτηδες, σε χαμηλό πνευματικό επίπεδο. Γι' αυτό και μας έχουν πνίξει στο πνευματικό σκουπίδι, που ανακυκλώνεται εκφυλίζοντας τον πολιτισμό που παραλάβαμε ή εισάγοντας ξενόφερτο «πολιτισμό», επιδιώκοντας να μας αποκόψουν από τις πολιτιστικές ρίζες και να μας κάνουν τμήμα ενός παγκόσμιου απρόσωπου, επιφανειακού και εμπορευματοποιημένου πολιτιστικού δικτύου. Πού να βρούμε το χρόνο να μιλήσουμε, να τραγουδήσουμε, να γελάσουμε, να σκεφτούμε; Εχουν σβήσει όλα από το μυαλό μας. Δυστυχώς, είμαστε φορτωμένοι σαν υποζύγια με τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας και δε γνωρίζουμε πια, πού, και σε ποιον χρωστάμε.

Τελικά, αυτόν τον «πολιτισμό» που αυτοί μας προτείνουν και αυτή την καμένη γη θα αφήσουμε κληρονομιά στα παιδιά μας; Για ποιο μέλλον μιλάμε τελικά; Για τον Πολιτιστικό και Πολιτισμικό μεσαίωνα που μας τον έφεραν προ των πυλών; Αυτός είναι ένας παραπάνω λόγος τώρα να δυναμώσει ο λαός μας με την ψήφο του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Αλλος ένας λόγος, για να βοηθήσουμε τους νέους μας να προστατευτούν από τη διάβρωση, το μαρασμό, την ανεργία, την ανέχεια και τους ψεύτικους παραδείσους των ναρκωτικών... Να προσπαθήσουμε να διασώσουμε και να διαδώσουμε τη χιλιόχρονη παράδοση αυτού του τόπου, την πολιτιστική μας κληρονομιά, και ό,τι έχει μείνει από αυτήν. Καλώ τους σκεπτόμενους ψηφοφόρους σε συστράτευση στον αγώνα που δίνουμε μαζί. Ολους όσοι μέχρι σήμερα δίσταζαν να ψηφίσουν ΚΚΕ. Δεν έχουμε άλλο χρόνο! Είναι πολύ κοντά ακόμα μεγαλύτερα δεινά για εμάς και τα παιδιά μας.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο Κόμμα που μπορεί να δώσει ανοιχτούς, πιο ανθρώπινους ορίζοντες για το αύριο, ένα μέλλον με ελπίδες για καλύτερη ζωή. Καμία σκέψη για άκυρο, λευκό και αποχή! Αυτά είναι όπλα του δικομματισμού. Επαγρύπνηση και λαϊκή κινητοποίηση υπέρ του πολιτισμού και όχι μόνο, για αγώνα που θα δώσουμε μαζί με τους συντρόφους μας συνυποψήφιους στην εκλογική περιφέρεια της Β΄ Αθηνών, αλλά και όλης της Ελλάδας. Με την ψήφο του ο λαός να μας αναδείξει σε δυνατό Κόμμα μέσα στη Βουλή των Ελλήνων για να μας δώσει τη δυνατότητα να μεταφέρουμε τη λαϊκή αγανάκτηση σαν ένα μήνυμα που δε δέχεται και δε φοβάται ούτε άλλα πισωγυρίσματα και πολύ περισσότερο άλλο σφίξιμο στο ζωνάρι. Είμαστε στην τελευταία τρύπα... Να φτάσουμε την επαγρύπνηση και την κινητοποίηση του κόσμου μέσα στα κέντρα των αποφάσεων με τον ανάλογο τρόπο, που ο λαός στάθηκε απέναντι στην πύρινη λαίλαπα ώστε τέτοιες τραγωδίες να μην ξαναζήσουμε.

Η εκπαίδευση των νέων που θέλουν να ασχοληθούν με τις Τέχνες πρέπει να είναι Ανώτατη, Δημόσια και Δωρεάν, στα πλαίσια της Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης. Στηρίζουμε τους αγώνες του μαζικού κινήματος στο χώρο της Τέχνης για την εξάπλωση της βασικής καλλιτεχνικής Παιδείας και της Αισθητικής Αγωγής, αναγκαία παιδεία για όλα τα παιδιά του λαού τους αυριανούς καλλιεργημένους πολίτες και όχι μόνο για αυτά που θα ακολουθήσουν σχετικές με την Τέχνη σπουδές... Ο πολιτικός και πολιτισμικός πολιτισμός μας είναι κατάθεση αναφοράς για τους πολίτες του κόσμου και για τις γενιές του ελληνισμού που έρχονται. Είναι το ακατάλυτο όπλο του ορθού Λόγου της Ρωμιοσύνης εναντίον της όποιας παγκοσμιοποίησης. Το σύμβολο της Πνευματικής μας Ανάτασης.


Λάκης ΧΑΛΚΙΑΣ
Υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β'Αθήνας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ