Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Για τις λαϊκές ανάγκες

Οι προεκλογικές εξαγγελίες της τελευταίας στιγμής στο παζάρι της ψήφου, από τη μια του Κ. Καραμανλή και από την άλλη του Γ. Παπανδρέου, αποτελούν κοροϊδία. Το πρόβλημα δε βρίσκεται στο ότι είναι ανεπαρκείς παροχές, αλλά στο ότι δεν είναι καν παροχές, είναι μέρος της στρατηγικής του κεφαλαίου για τη νέα επέλαση που ετοιμάζεται στα λαϊκά δικαιώματα. Είναι προπέτασμα καπνού για να περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα μετά τις εκλογές, που τα έχουν ήδη έτοιμα στα συρτάρια τους. Χρησιμοποιούν τα προβλήματα των εργαζομένων ως μέσον ρυμούλκησης και εγκλωβισμού της λαϊκής ψήφου. Με τον ίδιο τρόπο που η ανεργία αξιοποιείται από τα κόμματα του κεφαλαίου για να περάσουν τη μερική απασχόληση και το ξήλωμα των εργατικών κατακτήσεων, που τα προβλήματα στην Παιδεία, στην Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση, τα οποία γεννάει η πολιτική τους, αξιοποιούνται για να περάσουν την πλήρη εμπορευματοποίηση βασικών λαϊκών δικαιωμάτων και το αυγάτεμα της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Αυτό που προσφέρουν, εκτός από την ομηρία των εργαζομένων, είναι η πολιτική φτωχοκομείου, σε αντικατάσταση δικαιωμάτων και κατακτήσεων εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων.

Ολα αυτά αποτελούν συνειδητή πολιτική επιλογή, εκ μέρους των διαχειριστών της εξουσίας της πλουτοκρατίας, που καμία σχέση δεν έχουν με τις πραγματικές ανάγκες των πλατιών λαϊκών στρωμάτων. Εξάλλου δε στοχεύουν εκεί. Οι εξαγγελίες που ακούγονται ούτε καν ανακούφιση πρόκειται να προσφέρουν στα καθημερινά λαϊκά προβλήματα, της φτώχειας, της ακρίβειας, της ανεργίας, της υποβάθμισης της ποιότητας της ζωής. Αντίθετα, θα τα επιδεινώσουν. Στα πραγματικά λαϊκά προβλήματα για εισόδημα που να ικανοποιεί όλες τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, για αξιοπρεπείς συντάξεις και μείωση των ορίων ηλικίας, για την εκπαίδευση, την υγεία, την παιδεία, απαντάνε οι προτάσεις του ΚΚΕ, για μισθό 1.400 ευρώ, σύνταξη 1.120 ευρώ και στα 60 για τους άνδρες και 55 για τις γυναίκες, με μείωση κατά πέντε χρόνια, αντίστοιχα, στους εργαζόμενους στα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα, 35ωρο, 7ωρο, 5ήμερο κλπ. Στα φοιτητοδάνεια, στα φροντιστήρια και την ακριβή εκπαίδευση σ' όλες τις βαθμίδες, αντιτάσσει αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία για όλους, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, το ίδιο και για Υγεία και Πρόνοια, φτηνή λαϊκή στέγη κλπ. Είναι ρεαλιστικές, γιατί απαντούν στις ανάγκες του λαού, κόντρα στην ενίσχυση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.

Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ αποτελεί όρο και εγγύηση για αντίσταση και εμπόδια στη λαίλαπα που έρχεται. Θα φυσήξει άλλος αέρος συνολικά στο μαζικό λαϊκό κίνημα. Με ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, θα ενισχυθεί η δύναμη των λαϊκών στρωμάτων στη διεκδίκηση όλων όσα τους ανήκουν, θα απεγκλωβίζονται δυνάμεις από τα κόμματα της πλουτοκρατίας και έτσι, μέρα τη μέρα, θα μπαίνει στην ημερήσια διάταξη, θα γίνεται στόχος λαϊκής πάλης, το ζήτημα της λαϊκής εξουσίας. Η μείωση του δικομματισμού με ταυτόχρονη ενίσχυση του ΚΚΕ θα αποτελέσει και μια νίκη απέναντι στην πλουτοκρατία και τα κόμματά της, που υποτάσσουν τις λαϊκές δυνάμεις στα αδιέξοδα για τη ζωή τους από την πολιτική υπέρ του κεφαλαίου. Ακόμα πιο δυνατά, λοιπόν, ακόμα πιο αποφασιστικά, να φθάσει παντού η φωνή του ΚΚΕ, για να βγει από την κάλπη το χαμόγελο της λαϊκής ελπίδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ