ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2007
Σελ. /32
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ισχυρό ΚΚΕ με ανίσχυρο δικομματισμό

Σε συγκέντρωση στη Λιβαδειά μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Βοιωτία

Σε αυτές τις εκλογές, τα λαϊκά στρώματα, μπορούν να κάνουν το μεγάλο βήμα, φεύγοντας μαζικά από το δικομματισμό, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενισχύοντας το ΚΚΕ, δίνοντάς του ψήφο εντολής για να συνεχίσει, πιο ισχυρό, να υπερασπίζεται τα λαϊκά δικαιώματα.

Τα παραπάνω τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στη Βοιωτία, μιλώντας στην κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ, χτες, στη Λιβαδειά.

Προηγουμένως, ο Κώστας Αντωνέλος, γιατρός - γυναικολόγος, επίσης υποψήφιος βουλευτής Βοιωτίας του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στη διαρκή πορεία ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του τομέα Υγείας, αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Πρόβαλε την ανάγκη οι υπηρεσίες Υγείας να παρέχονται δωρεάν στο λαό μέσα από το δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας, και δεσμεύτηκε για την ακόμη μεγαλύτερη ένταση των αγώνων του ΚΚΕ προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφερόμενος στο ζήτημα της εναλλαγής των κομμάτων του δικομματισμού στην εξουσία, σημείωσε ότι «σε κάθε φάση που η διακυβέρνηση της χώρας περνούσε από το ένα κόμμα στο άλλο, το μόνο που ζούσαμε ήταν και η αντιστροφή απλώς των ρόλων. Ο,τι και όπως το έκανε το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια, το συνεχίζει σήμερα η ΝΔ. Ο,τι και όπως το έκανε η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση επαναλαμβάνεται από το ΠΑΣΟΚ σήμερα που είναι αυτό αξιωματική αντιπολίτευση. Ο ίδιος ο κρατικός μηχανισμός αποτελείται από γαλάζιους και πράσινους εκτελεστές, αφού ο ρόλος του είναι ρόλος υπεράσπισης των συμφερόντων της πλουτοκρατίας».


Αναφερόμενος στις διαρκείς επιθέσεις που δέχεται το Κόμμα, τόνισε πως «το ΚΚΕ δεν μπορούνε να το βάλουνε στο χέρι. Εμείς θα δυναμώνουμε τον αγώνα, την οργάνωση της δράσης μας για να τους αποκαλύπτουμε, να τους ξεσκεπάζουμε και να υπηρετούμε αποκλειστικά και μόνο το λαϊκό συμφέρον. Ο δικομματισμός, συνέχισε, εύκολα μπορεί να βάλει στο χέρι άλλα κόμματα όπως ο ΣΥΝ ή το ΛΑ.Ο.Σ. Αυτά υπάρχουν για να εμποδίζουν την πλήρη αποκάλυψη των αιτιών των προβλημάτων και των πραγματικών θέσεων του δικομματισμού. Να δημιουργούν σύγχυση σε μερίδα της κοινής γνώμης, εγκλωβίζοντάς τη σε ρόλο άπραγου θεατή που τελικά καταλήγει στο να δίνει χέρι βοηθείας στο δικομματισμό. Είναι κόμματα επιρρεπή σε τυχοδιωκτική πολιτική, χαραμίζεται η ψήφος του λαού».

Καταλήγοντας ο Δ. Κουτσούμπας, υπογράμμισε ότι η πραγματικά σύγχρονη πρόταση σήμερα, η πρόταση που απαντάει στις όλο και πιο διευρυμένες σύγχρονες ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας και είναι εγγύηση για τα βασικά δικαιώματά της, η πρόταση διεξόδου προς τη ριζική αλλαγή, είναι μόνον η πρόταση του ΚΚΕ.


ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Εργα για το λαό και όχι για την κερδοφορία του κεφαλαίου

Στον ΟΑΣΠ περιόδευσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Αθήνας

Τα έργα και οι παρεμβάσεις, όπως η αντισεισμική θωράκιση, η αντιπλημμυρική προστασία και η πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, είναι ανάγκη να γίνονται κάτω από την επίβλεψη και ευθύνη του κεντρικού κρατικού σχεδιασμού, με σκοπό και στόχο το συλλογικό συμφέρον και όφελος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και όχι για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Τα παραπάνω τόνισε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθήνας, κατά τη χτεσινή περιοδεία του στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

«Ενα χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Χαλκιδική, δεν έγινε ούτε ένα αντιπλημμυρικό έργο. Και η δικαιολογία που ακούσαμε είναι ότι υπήρξαν ενστάσεις μεταξύ των εργολάβων, για το ποιος θα αναλάβει τα έργα!» είπε. Και συμπλήρωσε: «Δεν είναι τυχαίο ότι από τους σεισμούς του '99 υπάρχουν ακόμα μέχρι σήμερα κοντέινερς και σεισμόπληκτοι σε διάφορες περιοχές. Με ευθύνη των κυβερνήσεων του δικομματισμού, δεν έχουν γίνει όλοι οι έλεγχοι σε βάθος για τη στατικότητα όλων των κτιρίων που επλήγησαν από τους περασμένους σεισμούς. «Ακόμα και σήμερα, τονίζουμε την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι όπου δεν έγιναν, σε όλα τα κτίρια, με προτεραιότητα σχολεία, νοσοκομεία, χώρους διασκέδασης της νεολαίας - πολλοί απ' αυτούς λειτουργούν χωρίς άδεια. Γενικότερα, να ληφθεί μέριμνα για την ενίσχυση της στατικότητας όπου δεν έχει γίνει ακόμα. Αυτά τα σημαντικά έργα υποδομής, δεν "πουλάνε" και γι' αυτό τα μέτρα που πάρθηκαν τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι από ελάχιστα έως ανύπαρκτα», επισήμανε.

Νωρίτερα, ο Σπ. Χαλβατζής, συναντήθηκε με το διευθυντή του ΟΑΣΠ, Νικήτα Παπαδόπουλο. Το απόγευμα περιόδευσε και μίλησε στο Ηλιακό Χωριό στην Πεύκη.


ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΛΟΥΔΑ
Μόνο το ΚΚΕ φοβάται ο δικομματισμός

Στους εργαζόμενους του «Αστέρα Βουλιαγμένης» μίλησε χτες η υποψήφια με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ

«Αυτή η πολιτική δε διορθώνεται, μόνο ανατρέπεται». Αυτό υπογράμμισε η Γεωργία Φλούδα, υποψήφια με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ, μιλώντας χτες στους ξενοδοχοϋπάλληλους στο ξενοδοχείο «ΑΡΙΩΝ», στο συγκρότημα του «Αστέρα Βουλιαγμένης».

Η υποψήφια βουλευτής τόνισε ότι οι εργαζόμενοι έχουν τώρα τη δυνατότητα να απαντήσουν στην αντιλαϊκή πολιτική με την ψήφο τους. Να πάνε στην κάλπη με κριτήριο τα προβλήματά τους. «Οι συνθήκες δουλιάς, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, που βιώνετε και εσείς εδώ, η εντατικοποίηση, η πολυαπασχόληση, οι χαμηλοί μισθοί είναι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής», παρατήρησε η Γ. Φλούδα και συνέχισε: «Για να μην ξεσαλώσουν παραπέρα οι εργοδότες, για να μην μπορέσουν να περάσουν εύκολα οι όποιες αντιδραστικές ρυθμίσεις, πρέπει να μειωθεί ο δικομματισμός, να ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ. Τη δύναμη που θα μας δώσετε μέσα στη Βουλή, το ΚΚΕ θα την αξιοποιήσει για να ανέβει το κίνημα. Αυτό είναι το σημαντικό, ότι το κίνημα θα πάρει φτερά, γιατί όταν το ΚΚΕ ανεβαίνει και το κίνημα ανεβαίνει».

Αναφερόμενη στην παροχολογία των τελευταίων ημερών, η Γ. Φλούδα τόνισε ότι «καθημερινά μας προκαλούν. Γιατί σ' αυτό που συναγωνίζονται τελικά τα δυο μεγάλα κόμματα είναι ποιος θα μας έχει λίγο λιγότερο φτωχούς». Και μεταξύ άλλων κατέληξε: «Εμείς σας καλούμε το βράδυ των εκλογών να τους κάνετε να χάσουν το χρώμα τους. Να προβληματιστούν και τα δυο κόμματα πώς θα περάσουν τις όποιες αντιδραστικές ρυθμίσεις ετοιμάζουν για την επόμενη μέρα. Να ενισχύσετε αποφασιστικά το ΚΚΕ. Το μόνο κόμμα που φοβούνται είναι το ΚΚΕ, γιατί δεν το έχουν στο τσεπάκι τους».

Ακολούθησε περιοδεία και συζήτηση με τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο «ΝΑΥΣΙΚΑ» εντός του συγκροτήματος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ