ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2007
Σελ. /28
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο λαός να δείξει τη δύναμή του

Εκείνο που ιδιαίτερα θέλω να επισημάνω, αν όντως εργαζόμενοι μικροδημόσιοι υπάλληλοι, εργάτες, αγρότες με την ψήφο τους κατορθώσουν να βγει από την κάλπη αδύναμη κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ... Τότε και μόνον τότε, με ισχυρό ΚΚΕ, υλοποιείται ο στόχος σε βάρος του δικομματισμού που είναι δεσμευμένος απέναντι στην τάξη των πλουτοκρατών που εκπροσωπεί. Και μπορεί ο εργαζόμενος, με ισχυροποίηση του ΚΚΕ, να πράττει για τα δικά του, τα λαϊκά συμφέροντα.

Θέλω να επισημάνω, επίσης, ότι όποτε ο λαός δοκίμασε τη δύναμή του, μεγαλούργησε. Αλλοι έχουν λόγους να φοβούνται την αύξηση του ΚΚΕ σε δύναμη, όπως τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομήχανοι, μεγαλέμποροι κλπ. και όχι οι αγρότες και εργάτες, ο λαός. Απεναντίας, το ΚΚΕ, αν ενισχυθεί, θα είναι χορηγός μεγαλύτερης βοήθειας και συμπαράστασης στις λαϊκές δυνάμεις. Για όλα αυτά στις 16 Σεπτέμβρη στις εκλογές ο δικομματισμός πρέπει να εισπράξει την αποτυχία. Το λόγο έχει ο λαός να πει ως εδώ και μη παρέκει με ψήφο στο ΚΚΕ.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΜΤΖΗΣ
Συνταξιούχος αγρότης, Ματαράγκα Καρδίτσας

Το ΚΚΕ και οι άλλοι στις πυρκαγιές

Η περιοχή του Καϊάφα, για όσους θυμούνται, είχε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκλογική αντιπαράθεση το 2004, μετά από δημοσιογραφικές αποκαλύψεις ότι ο εξ Ηλείας πρώην υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης κ. Γεωργακόπουλος, τον παζάρευε σε ιδιωτικό όμιλο, για την... «αναβάθμιση» της περιοχής. Τι τραγική ειρωνεία! Τέσσερα περίπου χρόνια μετά, ο Καϊάφας έχει βρεθεί ξανά πρωταγωνιστής στο προεκλογικό σκηνικό, ως πτώμα, όμως, πλέον. Ο θάνατός του, ως φαίνεται, ήταν προδιαγραμμένος.

Η Ελλάδα, σήμερα, είναι ένας απέραντος Καϊάφας, απ' άκρου εις άκρον σχεδόν, αφού η εξουσία και ο μηχανισμός της, σε παραλυσία και αμηχανία, αδυνατούσε να εκπληρώσει το «ρουσφέτι» της απόγνωσης και να στείλει τα πυροσβεστικά της μέσα εκεί όπου ο κάθε απελπισμένος, φλεγόμενος εκλιπαρούσε. Τηλεοπτικά κανάλια, φλεγόμενα κι αυτά, έπαιζαν το ρόλο κέντρου διαβιβάσεων προς την Πυροσβεστική κατά το ένα μέρος και κατά το άλλο το ρόλο του πολιτικού εμπρηστή εν μέσω πυρκαγιών που ξέσπαγαν από το ένα άκρο στο άλλο, ακόμα και τη νύχτα... Από την άλλη «πολιτικά κοράκια» του δικομματισμού και όχι μόνον, στα τηλεοπτικά παράθυρα, κατά την παροιμία «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται», και «ο θάνατός σου η (πολιτική) ζωή μου», άρχισαν την τυμβωρυχία για κομματική ωφέλεια πάνω στην καμένη γη, στους ανθρώπους και τα ζώα.

Θεωρώ ότι η άμεση δήλωση του ΚΚΕ, ότι θέτει τα μέλη του στη διάθεση των τοπικών αρχών και ζητάει από τους φίλους του να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης, καθώς και η στάση του να μην κάνει πολιτική πάνω σε νεκρούς, αποκαΐδια και τον ανθρώπινο πόνο για μικροκομματικά οφέλη, πρέπει να εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τον ελληνικό λαό. Κι αυτό πιστεύω θα εκφραστεί και στην κάλπη, όπως και η σταθερή πολιτική του απέναντι στις δυνάμεις του δικομματισμού, που θεωρούν τον ελληνικό λαό ως ένα είδος «κεκτημένου»... Γι' αυτό και αγωνίζονται με νύχια και με δόντια για να το διατηρήσουν προς όφελος των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων της νέας τάξης πραγμάτων που θέλει να υποδουλώσει όλους τους λαούς.

Κ.Κ.

Οι χιτλερικοί στο κανάλι της Βουλής!

Το «Κανάλι της Βουλής» παρουσίασε τη Δευτέρα 10/9 στις 9.00-10.00 το βράδυ μια κακοποιημένη ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με τίτλο «Ο τελευταίος μεγάλος πόλεμος», όπου κυριαρχεί το ψέμα και η απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Τα αποτελέσματα της άνανδρης χιτλερικής επίθεσης κατά των λαών της ΕΣΣΔ, απροειδοποίητα και με κουρέλιασμα του «Γερμανοσοβιετικού συμφώνου μη επίθεσης», που οι ίδιοι οι Χιτλερικοί ζήτησαν, πριν αρχίσουν την επίθεσή τους κατά της Πολωνίας, παρουσιάζονται σ' αυτό το κατασκεύασμα σαν αποτέλεσμα της ...δειλίας(!) των Σοβιετικών ανθρώπων μπροστά στους «υπεράνθρωπους» φασίστες του Χίτλερ. Μέσα στ' άλλα ξεχωρίζει γερασμένους χιτλερικούς εγκληματίες πολέμου, πρόθυμους να δικαιολογήσουν ακόμα και σήμερα τα εγκλήματά τους κατά των Εβραίων, των κομμουνιστών και των σοβιετικών λαών.

Μερικοί δηλώνουν υπερήφανοι για τα εγκλήματά τους. Κάποιοι δηλώνουν ότι «οι Σοβιετικοί στρατιώτες δεν είχαν ούτε τουφέκια» και ότι σε κάθε διμοιρία αντιστοιχούσαν μόνο 3-4 απ' αυτά. Φτάνουν στο σημείο, αμέσως μετά, να δείχνουν μια τέτοια διμοιρία που, αντίθετα, ...όλοι οι άντρες της είναι οπλισμένοι! Αποκορύφωμα της χυδαίας διαστρέβλωσης είναι το πλησίασμα των χιτλερικών στη Μόσχα.

Εμφάνισαν, λοιπόν, κάποιον «τηλεφωνητή» του Στάλιν - όπως δήλωναν - να βεβαιώνει ότι ο Στάλιν ζητούσε να μάθει τους όρους με τους οποίους ο Χίτλερ θα δεχόταν μια συνθηκολόγηση της ΕΣΣΔ. Ακόμα να προβληματίζεται για την εγκατάλειψη της ...Μόσχας. Η διαστρέβλωση είναι τέτοια που μοιάζει παραμύθι χωρίς τέλος. Ομως, οι πληρωμένοι διαστρεβλωτές βρίσκουν «το ...τέλος» - τα αίτια της ήττας των ναζί - όχι στον Κόκκινο Στρατό, στα ανίκητα τανκς Τ34, στην αλύγιστη θέληση της ηγεσίας της ΕΣΣΔ και του λαού να συντρίψει τη χιτλερική επίθεση (όπως ρητά υποσχέθηκε ο Στάλιν στο σοβιετικό λαό απ' την πρώτη μέρα της χιτλερικής επίθεσης). Αλλά στο ...βαρύ ρωσικό χειμώνα, στις λάσπες και τα χιόνια, μέσα στα οποία έπεσαν οι χιτλερικές δυνάμεις, καθώς τα φαντάστηκαν - στο ξεκίνημά τους - όλα ευκολότερα!

Η ηρωική μάχη της Μόσχας, η συντριβή των θωρακισμένων μεραρχιών του Χίτλερ και το τέλος του «κεραυνοβόλου πολέμου» μπροστά στο Κουρσκ, το πέρασμα της στρατηγικής πρωτοβουλίας στον Κόκκινο Στρατό, οι νικηφόρες μάχες στο Στάλινγκραντ, η εξόντωση ολόκληρης της επίλεκτης στρατιάς του Πάουλους, η υπεράσπιση του κυκλωμένου Λένινγκραντ - για χρόνια - μέχρι το σπάσιμο του χιτλερικού αποκλεισμού και τη συνένωσή του πάλι με τον Κόκκινο Στρατό, η ίδια η συντριβή των Χιτλερικών στο Βερολίνο, όλ' αυτά και άλλα τόσα ηρωικά έχουν εξαφανιστεί από το ελεεινό κατασκεύασμα που κακοποιεί συνειδητά την ιστορική αλήθεια.

Αναρωτιέται καθένας που έχει μια στοιχειώδη γνώση των περιστατικών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου αν πράγματι η ΕΣΣΔ με 20 εκατομμύρια νεκρούς συνέτριψε τελικά ολοκληρωτικά το χιτλερικό στρατό και υποχρέωσε την ηγεσία της χιτλερικής Γερμανίας ν' αυτοκτονήσει οικογενειακά μέσα στα καταφύγιά της.

Το περιβόητο φιλμ της ψευτιάς σίγουρα έχει συγκεκριμένους στόχους για να χρηματοδοτείται απ' τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ κ.ά. Τώρα που, με κάθε τρόπο και με τη βοήθεια πληρωμένων πρακτόρων τους, σε κάθε χώρα, ετοιμάζουν πάλι μια νέα εγκληματική εξόρμηση, τους είναι απαραίτητο να ξεχάσουν οι λαοί την αληθινή ιστορία, για να τους στρέψουν ευκολότερα με τις δήθεν «αντιπυραυλικές ασπίδες» του NATO κ.ά. ξανά και ξανά και κατά των λαών που αποτέλεσαν άλλοτε τη μεγάλη Σοβιετική Ενωση. Να παρουσιάσουν αυτή τη μεγάλη χώρα εντελώς ευάλωτη στα νέα εγκληματικά τους σχέδια. Αξίζει τον κόπο για μια πιο αναλυτική κριτική να ζητηθεί η παραπάνω κινηματογραφική στρέβλωση απ' το κανάλι της Βουλής, που συχνά επιδίδεται σε παρόμοιες ιστορικές κακοποιήσεις (με ευθύνη της μέχρι προ ολίγου προέδρου της Βουλής) και να στηλιτευτεί με τα αληθινά - και ανεπίδεκτα διάψευσης - στοιχεία σχετικά με τη χιτλερική επίθεση και την τελική συντριβή της.


ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

Οπλο η ψήφος μας

Είκοσι χρόνια κάθισα στα έρημα θρανία

Και διάβαζα ανελλιπώς και με πολλή μανία.

Πήρα και μάστερ, Ντοκτορά μετά πολλών επαίνων.

Μα η πολιτεία μ' έγραψε στη λίστα των ανέργων.

***

Σκέψου λαέ ταλαίπωρε την ψήφο που θα ρίξεις.

Κι έτσι στο δικομματισμό ποιος είσαι να του δείξεις.

Δώσε στο τίμιο ΚΚΕ μια δύναμη μεγάλη.

Κόμμα χωρίς σκαμπανεβάσματα μ' αγώνες και με πάλη.

***

Είναι το κόμμα σου λαέ, το μέλλον των παιδιών σου,

το Κόμμα που το κυνηγούν άρχοντες και λαμόγια.


ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΛΑΜΑΚΗ
Χολαργός

Υπάρχει και υπερηφάνεια

Η ένοχη συνείδηση για να καλυφθεί γεννά θράσος στα δύο μεγάλα κόμματα. Οι προτάσεις του Μακιαβέλι καθρεφτίζουν τη δική του ηθική και αξιοπρέπεια, ενώ ο δικομματισμός στερούμενος ηθικής με τη λαγνεία της εξουσίας κατέληξε στη διαφθορά, τη συγκάλυψη, τη χαμέρπεια. Αλλοτριώνει με το ρουσφέτι και τον λαϊκισμό.

Τα δύο άλλα, μικρά αστικά κόμματα, βαδίζουν στη λεωφόρο του καπιταλισμού. Το πέμπτο μικροαστικό, με το ένα πόδι στα ρηχά του σοσιαλισμού, επωφελείται των ρουσφετολογικών ελευθεριών του δικομματικού καπιταλισμού. Το μόνο ξένο στην ομήγυρη του Ντιμπέιτ ήταν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Η δύναμη της ψήφου, αφορά τη συνείδηση αυτών που τη διαχειρίζονται, αλλά η ψήφος έχει και άλλη σημασία που αφορά την υπερηφάνεια, την ιστορία και την αξιοπρέπεια αυτού του Λαού, που αμήχανος συνεχίζει να ζει ταπεινώσεις και συμφορές σαν την πρόσφατη με τις πυρκαγιές - εμπρησμούς και με τα τόσα θύματα, κυρίως με τη νεαρή μάνα που κάηκε με τα τέσσερα παιδάκια της. Κάτι που είναι πέρα από κάθε φαντασία τραγικού ποιητή, αφού κανένας δεν τόλμησε να βάλει στην τέχνη του κάτι τόσο φοβερό. Αλλά οι πολιτικοί του δικομματισμού; Δείτε το. Αισχροκερδούν και πάνω σ' αυτό το τραγικό γεγονός!

Ν. ΣΤΕΦΟΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ