ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2007
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Στο στόχαστρο δικηγόρων και καλοθελητών

Να σταματήσουν οι απαράδεκτες ενέργειες και απειλές των δικηγόρων και των παρατρεχάμενών τους προς τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων που οι συμβάσεις τους μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου, απαιτεί η Γραμματεία Εβρου του ΠΑΜΕ. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων βρίσκονται αντιμέτωποι με τα δικηγορικά γραφεία που αξιώνουν αμοιβή από όσους οι συμβάσεις τους μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου. Το περασμένο Σάββατο το Εργατικό Κέντρο Εβρου ανέλαβε για λογαριασμό των δικηγόρων και διοργάνωσε συγκέντρωση με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων, όπου τους κάλεσε να πληρώσουν τις αμοιβές που ...χρωστάνε στους δικηγόρους, για υπηρεσίες που στην πραγματικότητα δεν παρείχαν αφού δικαστήρια δεν έγιναν.

Ανάλογες αξιώσεις προβάλλουν οι δικηγόροι και απέναντι στις καθαρίστριες της Λάρισας, του Πειραιά και άλλων περιοχών. Στο μεταξύ αμέσως μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση της ΝΔ απέλυσε 17 εργαζόμενους που δουλεύουν στην καθαριότητα των σχολείων την τελευταία πενταετία, αδιαφορώντας όχι μόνο για την επιβίωσή τους, αλλά και για την καθαριότητα των σχολικών κτιρίων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ν. Λάρισας. Συνέπεια των απολύσεων ήταν η εντατικοποίηση της εργασίας και η εξάντληση του προσωπικού αορίστου χρόνου. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Νίκος Γκατζής και Αχιλλέας Κανταρτζής έφεραν το θέμα στη Βουλή με Ερώτησή τους στον υπουργό Παιδείας, απαιτώντας να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι και οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου.

ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
Καταγγέλλουν την υποκρισία του ΣΥΝ

Ανακοίνωση της Αχτιδικής Επιτροπής Δυτικών Συνοικιών της ΚΟΠ του ΚΚΕ

Την υποκρισία του ΣΥΝ, καθώς και τη διγλωσσία του, αφού άλλα λένε οι δημοτικοί του σύμβουλοι και άλλα οι βουλευτές του για την τύχη της έκτασης των πρώην Λιπασμάτων Δραπετσώνας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή Δυτικών Συνοικιών της ΚΟΠ του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης και Θ. Δρίτσας με επιστολή τους στους δημάρχους, στο νομάρχη και στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ζητούν με «αγωνία» μη χαθεί η Λιμενοβιομηχανική ζώνη (πρώην Λιπάσματα) και να αναπτυχθεί κίνημα για να επιτευχθεί ο «απόλυτα αναγκαίος στόχος».

«Το ψέμα όμως» - τονίζεται στην ανακοίνωση της Αχτιδικής Επιτροπής - «έχει κοντά ποδάρια». Και εξηγεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «για το θέμα των πρώην Λιπασμάτων έχει αλλάξει θέση τρεις φορές μέσα σε δύο μήνες». Ενώ λοιπόν στο Δημοτικό Συμβούλιο Δραπετσώνας τα μέλη του ΣΥΝ και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας συμφώνησαν στην εμπορευματοποίηση της έκτασης και στην κατασκευή μαρινών, πολυτελών ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, προεκλογικά και για λόγους προφανούς ψηφοθηρίας, ο ίδιος ο Π. Λαφαζάνης σε συγκέντρωση στη Δραπετσώνα μίλησε για μετατροπή του χώρου σε Ενιαίο Αλσος. Φυσικά, επειδή το Ενιαίο Αλσος δεν έχει μεγάλη επενδυτική αξία, έρχεται να καθησυχάσει τους ιδιώτες αλλάζοντας για τρίτη φορά τη θέση του, μετεκλογικά πια, βάζοντας την ανάπτυξη μιας σειράς δραστηριοτήτων στη συγκεκριμένη περιοχή στο πλαίσιο της «πλέον αναπτυξιακής επένδυσης για τη σημερινή πραγματικότητα στον Πειραιά και στην Αττική».

Είμαστε - καταλήγει η ανακοίνωση - κάθετα αντίθετοι σε όποια μορφή εμπορευματοποίησης, ενώ ταυτόχρονα προβάλλουμε την άποψη ότι η πολιτική χρήσης της γης έχει αφετηρία την κάλυψη των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων και την κοινωνική ευημερία.

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ
Προσφυγή για το λατομείο

Την ακύρωση της απόφασης του νομάρχη Ανατολικής Αττικής, με την οποία ανακαλεί προηγούμενη διακοπή της λειτουργίας του λατομείου της εταιρείας «Λατομεία Μαρκόπουλου» στη θέση Ντάγκλα, ζητά πολιτιστικός σύλλογος του Μαρκόπουλου με προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η απόφαση του νομάρχη είναι αντισυνταγματική και παράνομη και πως η συγκεκριμένη περιοχή από το 1989 υπάγεται στην απόλυτη προστασία των ορεινών όγκων της Λαυρεωτικής χερσονήσου. Παράλληλα, επισημαίνουν την παρελκυστική πολιτική του νομάρχη Ανατολικής Αττικής, ο οποίος το τρίτο δεκαήμερο του περασμένου Γενάρη με απόφασή του σφράγισε τις εγκαταστάσεις του εν λόγω λατομείου. Ωστόσο, αργότερα ο ίδιος νομάρχης ανακάλεσε την προηγούμενη απόφασή του δίνοντας προθεσμία οκτώ μηνών για τη μετεγκατάσταση του λατομείου.

Στα τέλη του περασμένου Αυγούστου μετά από ισχυρή έκρηξη στο λατομείο - όπου υπήρχαν και τραυματισμοί - ο νομάρχης διέταξε τη διακοπή της λειτουργίας του, αλλά στις 18 Σεπτέμβρη επέτρεψε εκ νέου τη λειτουργία του λατομείου.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών

Η Κομματική Οργάνωση Λαμίας και το Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν, αύριο Πέμπτη 18.10.07 και ώρα 11 το πρωί στην πλατεία Λαού, στο άγαλμα του Αρη Βελουχιώτη στη Λαμία, εκδήλωση για τον αγωνιστικό γιορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης από τους Γερμανούς κατακτητές.

  • Η ΠΕΑΕΑ Ηρακλείου Αττικής κάνει την Κυριακή 21.10.07 ώρα 10.30 το πρωί, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου», τη χρονιάτικη συνέλευσή της.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Εμμένει στην επέκταση ωραρίου

Τη δοκιμαστική επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του «ηλεκτρικού σιδηρόδρομου» (ΗΣΑΠ) και του Μετρό έως τις 2 π.μ. Παρασκευή και Σάββατο, προωθεί ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών, μια μέρα μετά το τελεσίγραφο των εργαζομένων του ΗΣΑΠ ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις εάν δε γίνουν άμεσα προσλήψεις.

Οπως δήλωσε χτες ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Κ. Χατζηδάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη, «σκέψη μου είναι να πάμε δοκιμαστικά σε επέκταση του ωραρίου για δύο ώρες και ανάλογα με τα αποτελέσματα της κίνησης, θα επανεκτιμήσουμε πώς θα εξελιχθεί το πράγμα».

Σημειώνεται ότι στον «ηλεκτρικό» όσοι απασχολούνται σε τομείς που σχετίζονται με την εκτέλεση των δρομολογίων, δεν είχαν ούτε μια μέρα ξεκούρασης εδώ και περίπου τρία χρόνια, όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων ΗΣΑΠ.

Δικαίωσε 22 αεροπορικές εταιρείες το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας και έκρινε παράνομο το τέλος 2% επί των ακαθάριστων εισπράξεών τους που υποχρεώνονταν να καταβάλλουν κάθε δίμηνο στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ως δικαίωμα παροχής υπηρεσιών, όταν τα αεροσκάφη τους προσγειώνονταν στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη. Το ΣτΕ έκρινε ότι η επιβολή του 2% επί των εισπράξεων των αεροπορικών εταιρειών είναι παράνομη ως αντίθετη στην κοινοτική οδηγία 96/67/ΕΚ για την απελευθέρωση της αγοράς των υπηρεσιών εδάφους στους ευρωπαϊκούς αερολιμένες!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Δ/ΝΣΗ Α.Ε. ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΜΗΜΑ Α΄

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνουμε ότι, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 23530/1-10-2007 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, οι ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 3 του Ν.Δ. 3757/1957, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 του Ν. 1044/1980 και συμπληρώθηκε με το άρθρο 18 του Ν. 1797/1988, για τη νόμιμη δημοσίευση των προσκλήσεων των Γενικών Συνελεύσεων των Α.Ε. και των Ισολογισμών των Α.Ε. και Ε.Π.Ε. κατά το Δ΄ τρίμηνο του έτους 2007, είναι οι εξής:

ΑΘΗΝΩΝ:

1) ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μακεδονικές εκδόσεις Α.Ε. - εκδότης Δ. Ρίζος)

2) ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

3) Η ΑΥΓΗ

4) ΑΥΡΙΑΝΗ

5) ΤΟ ΒΗΜΑ

6) Η ΒΡΑΔΥΝΗ

7) ΕΘΝΟΣ

8) ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ

9) ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

10) ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

11) ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

12) ESPRESSO

13) ΕΣΤΙΑ

14) Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

15) Η ΝΙΚΗ

16) Ο ΛΟΓΟΣ

17) ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

18) ΤΑ ΝΕΑ

19) Η ΧΩΡΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:

(Αρθρο 13, παρ. 5, εδάφιο β΄ του Ν. 2328/95)

1) ΑΥΡΙΑΝΗ Μακεδονίας - Θράκης

2) ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

3) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και

4) ΤΥΠΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ.

Αθήνα 3/10/2007

Ο Διευθυντής

ΗΛ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Αντιδράσεων συνέχεια

Μπροστά σε δύο λογικές βρέθηκαν προχτές το βράδυ οι κάτοικοι της Καισαριανής στη λαϊκή συνέλευση που κάλεσε ο δήμαρχος σχετικά με το θέμα της ανακύκλωσης. Η μία, αφορούσε αυτή που υποστηρίζουν οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ με στόχο την ιδιωτικοποίησή της με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η άλλη, ήταν αυτή της «Ενωτικής Αγωνιστικής Πορείας Καισαριανής» με κεντρικό άξονα την ανακύκλωση μέσα από ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο φορέα, με βάση το όφελος του λαού και όχι το κέρδος του ιδιώτη.

Αντίθετοι στην ανακύκλωση τα κέρδη της οποίας θα καρπώνονται ιδιωτικές εταιρείες, είναι και οι κάτοικοι της πόλης αλλά και οι εργαζόμενοι του δήμου που έχουν προχωρήσει σε απεργίες. Αξίζει να σημειωθεί πως για άλλη μία φορά προχτές, οι παρατάξεις που πρόσκεινται σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, μπροστά στην τεκμηριωμένη τοποθέτηση του επικεφαλής του συνδυασμού, Δ. Αγκαβανάκη, επί του θέματος και μη έχοντας να προτάξουν επιχειρήματα, προχώρησαν σε φραστικές επιθέσεις εναντίον του και εναντίον του ΚΚΕ.

Τέλος, η δημοτική αρχή, προκειμένου να περάσει την απόφασή της για ιδιωτική ανακύκλωση, μετά από την τακτική της «λαϊκής συνέλευσης», είπε πως θα καταφύγει σε δημοψήφισμα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ