ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2007
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Επίδειξη πυγμής απέναντι στους αγώνες

Αποφασισμένος να προχωρήσει τα αντιασφαλιστικά σχέδιά του, δήλωσε ο πρωθυπουργός, «αδιαφορώντας» για τους αγώνες των εργαζομένων

Αποφασισμένος να προχωρήσει την αντιασφαλιστική «μεταρρύθμιση» δήλωσε ο Κ. Καραμανλής, «αδιαφορώντας» επιδεικτικά για την καθολική αντίθεση και τους αγώνες των εργαζομένων.

Δυο μέρες μετά την πανεργατική απεργία και τα ογκώδη συλλαλητήρια σ' όλη τη χώρα, ο πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει επίδειξη αποφασιστικότητας, προαναγγέλλοντας την κατάθεση σύντομα του σχετικού νομοσχεδίου.

Ως ένδειξη της αποφασιστικότητας να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς ερμηνεύτηκε και η «λειψή» κάλυψη που πρόσφερε στον Β. Μαγγίνα για τα όσα αποκαλύπτονται τον τελευταίο καιρό σε βάρος του. Ο Κ. Καραμανλής περιορίστηκε να παραπέμψει σε δηλώσεις που έχει κάνει ο ίδιος ο υπουργός Απασχόλησης για τα θέματα αυτά, αποφεύγοντας να πάρει ο ίδιος ευθέως θέση. Η απάντηση αυτή του πρωθυπουργού θεωρείται ως προσπάθεια να «αποσυνδέσει» τη συνέχεια της ασφαλιστικής «μεταρρύθμισης» από την τύχη του Β. Μαγγίνα.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε», τόνισε ερωτηθείς κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο για τις κυβερνητικές προθέσεις μετά την πανεργατική απεργία.

Ελλείψει οιωνδήποτε σοβαρών επιχειρημάτων, κατέφυγε στην κινδυνολογία, επαναλαμβάνοντας τα περί κατάρρευσης των Ταμείων σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η «μεταρρύθμιση». Μίλησε και πάλι για «μονόδρομο», ενώ ξιφούλκησε εκ νέου εναντίον εκείνων που δε συμμετέχουν στο διάλογο - κοροϊδία.

Από την άλλη, επιχείρησε να «καθησυχάσει» τους εργαζόμενους, κάνοντας λόγο για λογική και ήπια παρέμβαση, ενώ διαβεβαίωσε ότι ισχύουν τα τρία προεκλογικά «δεν», που όμως από την πρώτη στιγμή της εκφώνησής τους είχαν ακυρωθεί από τους «άξονες» της ασφαλιστικής «μεταρρύθμισης».

Απαντώντας σε ερώτηση για το μέλλον της «Ολυμπιακής» επέμεινε στο κλείσιμο της εταιρείας και τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας. Αναμάσησε τα περί χρεών ύψους 2,5 δισ. ευρώ και μοίρασε διαβεβαιώσεις ότι η λύση που ετοιμάζει η κυβέρνηση θα είναι βιώσιμη, καθώς και ότι θα διασφαλίζει τους εργαζόμενους και τις εσωτερικές πτήσεις προς τα νησιά και αλλού.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ
Εφ' όλης της ύλης επίθεση στους λαούς και προληπτική τρομοκρατία

Μαζί με την προώθηση της «ευελφάλειας» (flexicurity) και την κατεδάφιση των συνταξιοδοτικών συστημάτων, οι ηγεσίες της ΕΕ παίρνουν μέτρα για την αντιμετώπιση της «ριζοσπαστικοποίησης» των λαϊκών μαζών

Ο έλληνας πρωθυπουργός ενημερώνει τους δημοσιογράφους για τα αποτελέσματα της Συνόδου

Eurokinissi

Ο έλληνας πρωθυπουργός ενημερώνει τους δημοσιογράφους για τα αποτελέσματα της Συνόδου
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (Του απεσταλμένου μας Παναγιώτη ΚΑΚΑΛΗ).--

Η επιτάχυνση και η συνεχής ανανέωση των «μεταρρυθμίσεων», στο πλαίσιο της Στρατηγικής της Λισαβόνας, αποτελεί μόνιμο στόχο και αντικείμενο ελέγχου των ηγεσιών της ΕΕ σε κάθε Σύνοδο Κορυφής.

Αν και συγκεκριμένα μέτρα θα ληφθούν στην εαρινή Σύνοδο Κορυφής το Μάρτη του 2008, ωστόσο από τώρα προσδιορίζονται το πλαίσιο και οι «άξονες».

Συγκεκριμένα, από τον ερχόμενο Μάρτη θα ξεκινήσει «ο νέος τριετής κύκλος» της στρατηγικής της Λισαβόνας, ο οποίος, όπως αναφέρεται στο κείμενο των συμπερασμάτων, «θα πρέπει κυρίως να εστιάσει στην υλοποίηση και την απόδοσή» της.

Ο νέος τριετής κύκλος θα περιλαμβάνει «μια νέα δέσμη ολοκληρωμένων κατευθυντήριων γραμμών, συστάσεων προς κάθε συγκεκριμένη χώρα και ενός νέου κοινοτικού προγράμματος της Λισαβόνας». Το βάρος θα ριχθεί σε νέους τομείς στους οποίους γίνεται συγκεκριμένη αναφορά, «ευρωπαϊκός χώρος έρευνας», η «παιδεία και οι δεξιότητες», η «ευελφάλεια» (flexicurity), η «ποιότητα των δημόσιων οικονομικών», οι «μηχανισμοί καινοτομίας», οι «μικρομεσαίες επιχειρήσεις», η «ενιαία αγορά», η «εδαφική συνοχή» κ.ά.

Ξεχωριστή αναφορά γίνεται στην Flexicurity, με τους 27 ηγέτες να προσυπογράφουν τις «κοινές αρχές» που είχαν υιοθετήσει στις αρχές του μήνα οι υπουργοί Απασχόλησης. Πρόκειται για τις «αρχές» που ισοπέδωναν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, αφού ορίζουν περισσότερο ευέλικτες μορφές απασχόλησης και συμβάσεων εργασίας, χαλάρωση της νομοθεσίας για τις απολύσεις, διά βίου κατάρτιση των εργαζομένων κ.ά. Οι «27» καλούν τα κράτη - μέλη «να λάβουν δεόντως υπόψη τις αρχές αυτές κατά τη χάραξη και την εφαρμογή των εθνικών πολιτικών που επιδιώκουν συνδυασμό ευελιξίας και ασφάλειας».

Επίσης, θα πρέπει να ενισχυθεί «η προσέγγιση κύκλου ζωής προς εργασία με το να προωθηθεί η παράταση του ενεργού επαγγελματικού βίου (σ.σ. ισόβια εργασία) και ο εκσυγχρονισμός των συνταξιοδοτικών συστημάτων, να εξασφαλιστεί δημοσιονομική και οικονομική βιωσιμότητα»...

Στο στόχαστρο η ριζοσπαστικοποίηση

Η ενίσχυση των μηχανισμών παρακολούθησης και καταστολής, στο όνομα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, παραμένει βασική προτεραιότητα της ΕΕ, ενώ όσο περνάει ο καιρός γίνεται πιο φανερό ότι στο στόχαστρο μπαίνει η ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών μαζών και ειδικά των νέων.

Στο κείμενο των συμπερασμάτων εκφράζεται η ικανοποίηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «για τις εργασίες που δρομολογήθηκαν πρόσφατα στη βάση της στρατηγικής της ΕΕ για την καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης και της στρατολόγησης τρομοκρατών και μάλιστα στο ζήτημα της ριζοσπαστικοποίησης των νέων και του ρόλου του Διαδικτύου».

Με βάση τα παραπάνω αναμένεται εντός του 2008 η Κομισιόν να υποβάλει πρόταση «για τις βέλτιστες πρακτικές κατά της βίαιης ριζοσπαστικοποίησης».

Ειδικά στο σκέλος της αστυνομικής και δικαστικής συνεργασίας εκφράζεται η βούληση για βελτίωση της «Γιουροπόλ» (ευρωαστυνομία) και «Γιουροτζάστ» (ευρωδικαιοσύνη). Το Συμβούλιο θέτει συγκεκριμένη προθεσμία, μέχρι τα τέλη Ιούλη 2008 το αργότερο, να υπάρξει συμφωνία για την απόφαση ίδρυσης της «Γιουροπόλ».

Οι «27» εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα σε ό,τι αφορά τη συνεργασία μεταξύ ειδικών μονάδων επέμβασης (ATLAS), της προστασίας των υποδομών ζωτικής σημασίας καθώς και «της ανάπτυξης των ενωσιακών ρυθμίσεων συντονισμού της αντιμετώπισης κρίσεων».

Γενικότερα, οι «27» επικαλούμενοι τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις σ' όλο τον κόσμο υπογραμμίζουν την ανάγκη «να εμμείνουν» Ενωση και τα κράτη - μέλη στη δέσμευση για υλοποίηση της αντιτρομοκρατικής στρατηγικής.

Εντείνεται το κυνήγι των μεταναστών

Στον τομέα της «Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής για τη μετανάστευση» ενισχύεται και εξειδικεύεται η πολιτική της «Ευρώπης - φρούριο», ταυτόχρονα με την ένταση της εκμετάλλευσης και της καταπάτησης των δικαιωμάτων των μεταναστών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο «της ολοκληρωμένης διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων», η Κομισιόν θα υποβάλει το Φλεβάρη νέα πρόταση για «το σύστημα εισόδου - εξόδου στα εξωτερικά σύνορα», καθώς και για την περαιτέρω ανάπτυξη του γνωστού μηχανισμού «αναχαίτισης» και καταστολής των μεταναστών του Froutex.

Παράλληλα, επιδιώκεται να υπάρξουν «κοινά πρότυπα και διαδικασίες» μεταξύ των κρατών - μελών για μια αποτελεσματική πολιτική επαναπροώθησης των μεταναστών.

Την ίδια στιγμή όμως, οι «27» διατηρούν το «δικαίωμα» να εκμεταλλεύονται άγρια τους μετανάστες, για να αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρήσεων και να πλήττουν τα δικαιώματα των εργαζομένων της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό, το Συμβούλιο αναγνωρίζει ότι «η μετανάστευση μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στις δυνατότητες οικονομικής μεγέθυνσης και την αύξηση των θέσεων απασχόλησης, την αγορά εργασίας, την ικανότητα προσαρμογής, την παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα και τα δημόσια οικονομικά».

«Προβληματισμός για το μέλλον»

Και ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η ολομέτωπη επίθεση κατά των λαών, το «ενδιαφέρον» εστιάστηκε σε μια «Ομάδα Προβληματισμού» που συνέστησαν οι «27» μετά από πρόταση του Ν. Σαρκοζί, για «να εντοπίσει τα βασικά ζητήματα και εξελίξεις που ενδέχεται να αντιμετωπίσει μακροπρόθεσμα (σ.σ. μεταξύ 2020 - 2030!) η ΕΕ και να αναλύει τον τρόπο αντιμετώπισής τους».

Μεταξύ των ζητημάτων που θα ασχοληθεί η Επιτροπή Προβληματισμού, επικεφαλής της οποίας τέθηκε ο σοσιαλιστής πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Φ. Γκονζάλες, περιλαμβάνεται η ενίσχυση του ευρωπαϊκού μοντέλου οικονομικής επιτυχίας, το κράτος δικαίου, η παγκόσμια σταθερότητα, η καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας, ενώ δε θα «αγγίξει» τα «θεσμικά θέματα», αφού μόλις προχτές υπογράφηκε νέο «ευρωσύνταγμα» που τα καθορίζει...

ΠΑΣΟΚ
Πλήρης ταύτιση με ΝΔ

Στον αστερισμό των δημοσκοπήσεων, αλλά και της υπεράσπισης των δικών τους κυβερνητικών πεπραγμένων, ζουν στο ΠΑΣΟΚ. Χτες συνεδρίασε, υπό τον Γ. Παπανδρέου, το λεγόμενο Πολιτικό Συντονιστικό Οργανο, εξετάζοντας διαδικαστικά ζητήματα έως το συνέδριό τους το Φλεβάρη, αλλά και εκφράζοντας ικανοποίηση επειδή στις σφυγμομετρήσεις το ΠΑΣΟΚ ...συγκρατεί τις δυνάμεις του. Μετά τη συνεδρίαση, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γ. Ραγκούσης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, πάσχισε να διαγράψει το παρελθόν και την ταύτισή τους με τη ΝΔ σε καίρια πολιτικά ζητήματα.

Είπε για «όλων των κρίσιμης σημασίας επιχειρήσεων για τη χώρα μας, όπως είναι ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, η Ολυμπιακή», ότι «θα πρέπει να παραμείνουν, για το δημόσιο συμφέρον, για το κοινωνικό καλό, στο συμφέρον και, βεβαίως, στη διαχείριση του ελληνικού δημοσίου». Στο μεταξύ όλοι θυμούνται ότι επί πρωθυπουργίας Σημίτη αναζητούσαν ξένο «στρατηγικό εταίρο» για τον ΟΤΕ, ενώ το 1999 ιδιωτικοποίησαν το «μάνατζμεντ» της «Ολυμπιακής», παραχωρώντας τη διοίκηση της εταιρείας στην αγγλική «Speedwwing».

Εξάλλου, ο Γ. Ραγκούσης επιβεβαίωσε το ότι το ΠΑΣΟΚ εξέταζε να προτείνει στην κυβέρνηση να υπάρξει «συνεννόηση» με το μεγαλομέτοχο του ΟΤΕ, MARFIN («ήταν μια απ' τις εναλλακτικές προτάσεις που ετέθησαν στο τραπέζι των συζητήσεων με τα κομματικά όργανα»). Να τα βρούνε δηλαδή με τους μεγαλοκαρχαρίες που νέμονται το δημόσιο πλούτο.

Για τις χαφιεδοκάμερες, είπε ότι ως κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ «προτίθεται να καταργήσει αυτή τη διάταξη», την πρόσφατη της ΝΔ βάσει της οποίας νομότυπα παρακολουθούνται διαδηλώσεις. Αμφισβητήσιμο, καθώς το ΠΑΣΟΚ παρήγγειλε κι έφερε τις κάμερες, θέτοντας μάλιστα και συγκεκριμένες προδιαγραφές στην παραγγελία, περί μεγάλων δυνατοτήτων καταγραφής εικόνας και ήχου νυχθημερόν.

Στο μεταξύ, μιλώντας στο ΑΠΕ, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Δ. Ρέππας, υπερασπιζόμενος τον αντιασφαλιστικό νόμο που φέρει το όνομά του, τον χαρακτήρισε «προϊόν διαλόγου και συμφωνίας με τους κοινωνικούς εταίρους και ειδικώς με τη ΓΣΕΕ» (με τους Πολυζωγόπουλους δηλαδή). Οτι αποτέλεσε «έναν έντιμο συμβιβασμό». Υπεραμύνθηκε και άλλου παλαιότερου νόμου του ΠΑΣΟΚ που όριζε ότι το κράτος διατηρεί τουλάχιστον το 33,3% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, αποδεικνύοντας ότι ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στο ξεπούλημα συμφωνούν, στα ποσοστά δεν τα βρίσκουν.

ΚΟΣΣΟΒΟ
Στρατιωτική δύναμη στέλνει η ΕΕ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (Του απεσταλμένου μας).--

Απόφαση για στρατιωτική επέμβαση στο Κόσσοβο πήραν οι ηγέτες της ΕΕ στη χτεσινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, επιδιώκοντας να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο δρομολογούμενο καθεστώς της ανεξαρτητοποίησης της σερβικής επαρχίας.

Η βασική απόφαση που πήραν οι «27», όπως είπε ο Κ. Καραμανλής, είναι να οργανωθεί άμεσα η «πολιτική δύναμη» της ΕΕ, για να σταλεί στο Κόσσοβο σε χρόνο που μπορεί να καθοριστεί ανά πάσα στιγμή. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για στρατιωτική δύναμη με «πολιτικά καθήκοντα» που θα αντικαταστήσει τις δυνάμεις του ΟΗΕ.

Οι υπόλοιπες αποφάσεις, δηλαδή αυτές που αφορούν τις μονομερείς αναγνωρίσεις, θα ληφθούν τους επόμενους μήνες, αφού θα παρθούν υπόψη η απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ την ερχόμενη Τετάρτη καθώς και οι προεδρικές εκλογές στη Σερβία στις 20 Γενάρη. «Η διπλωματική μάχη δεν έχει εξαντλήσει τα όριά της», αποφάνθηκε ο Ελληνας πρωθυπουργός, ο οποίος όμως εμφανίστηκε αποφασισμένος να συμμετάσχει πιο ενεργά και στην αποστολή της «ευρωπαϊκής δύναμης» στο Κόσσοβο, επικαλούμενος κάποια «ελληνικά συμφέροντα» στην επαρχία... Τη δικαιολογία αυτή επικαλέστηκε, για να απαντήσει στο ερώτημα γιατί δε στηρίζει τις θέσεις της κυπριακής κυβέρνησης.

Επίσης, επικαλέστηκε τη μοναδικότητα ή ιδιαιτερότητα της περίπτωσης του Κοσσόβου, η οποία τάχα δεν μπορεί να αποτελέσει «νομικό προηγούμενο» για την ανεξαρτητοποίηση άλλων περιοχών, όπως το ψευδοκράτος στην Κύπρο. Φυσικά, η πραγματικότητα είναι διαφορετική...

Από την άλλη, ο Κ. Καραμανλής επικαλέστηκε τη χτεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ως νομιμοποιητική βάση για την αποστολή στρατιωτικής δύναμης, η οποία θα ανέρχεται στα 1.600 - 1.800 άτομα...

«Καλοπιάνουν» τη Σερβία

Στις Βρυξέλλες, πάντως, οι ηγέτες της ΕΕ συζήτησαν πρόταση για ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ σε χρόνο ρεκόρ, με αντάλλαγμα την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου. Επειδή όμως ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών Βουκ Γέρεμιτς (που ήταν παρών) το απέρριψε εν ριπή οφθαλμού σαν «γελοία ιδέα»,οι ηγέτες της ΕΕ χρησιμοποίησαν αμέσως μετά την τακτική του μαστιγίου. Ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, αφού χαρακτήρισε «αναπόφευκτη» την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, έθεσε δύο (πολύ χαρακτηριστικούς...) «όρους» στο Βελιγράδι. Η Σερβία, είπε, θα μπορέσει να ενταχθεί στην ΕΕ: α) «Μόνον εάν ικανοποιήσει τα διεθνή κριτήρια για την παράδοση των κατηγορουμένων για εγκλήματα πολέμου. β) «Εάν σεβαστεί την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου».

ΚΟ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΘ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την αντιπλημμυρική προστασία

Η ΚΟ Σταυρού της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, έναν και πλέον χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Οκτώβρη του 2006, διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ για την αντιπλημμυρική προστασία, αύριο, Κυριακή 16 Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα του Δημαρχείου Σταυρού.

Αλλη μια δημοσκόπηση

Μια νέα δημοσκόπηση είδε χτες το φως της δημοσιότητας. Τη δημοσίευσε το λεγόμενο βαρόμετρο του ΣΚΑΪ, της εταιρείας PUBLIC ISSUE. Από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν προκύπτει ότι το 69% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση. Οτι το 74% δε νιώθει καθόλου ή όχι και τόσο σίγουρο για το μέλλον του. Ενώ ένα 45% δεν πιστεύει ότι οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας.

Ενα 36% πιστεύει ότι θα συνταξιοδοτηθεί μεταξύ 65-69 ετών, κι ένα 13% πιστεύει ότι θα συνταξιοδοτηθεί σε ηλικία άνω των 70 ετών. Με βάση την έρευνα ένα 48% προτιμά να συνταξιοδοτηθεί σε ηλικία μεταξύ 60-64 ετών, ενώ υπάρχει κι ένα 16% που προτιμά να συνταξιοδοτηθεί σε ηλικία από 65 ετών κι άνω.

Κατόπιν επαναλαμβάνεται το γνωστό σκηνικό της λεγόμενης πρόθεσης ψήφου, σύμφωνα με το οποίο, η ΝΔ λαμβάνει 41%, το ΠΑΣΟΚ 38%, το ΚΚΕ 8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6% και ο ΛΑ.Ο.Σ. 4%.

ΚΟ ΧΩΡΙΩΝ Β/Α ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ημερίδα για τη ρύπανση του περιβάλλοντος

Μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση - ημερίδα με θέμα «Η επίδραση στην υγεία και στην ποιότητα ζωής από την ανεξέλεγκτη δράση των βιομηχανιών και τις πρόσφατες καταστροφές στην Πάρνηθα» διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Χωριών Βορειοανατολικής Αττικής του ΚΚΕ, σήμερα, Σάββατο 15 Δεκέμβρη στις 6 μ.μ., στο ΚΑΠΗ της Κοινότητας Βαρνάβα.

Εισηγητές στην εκδήλωση θα είναι οι: Αντώνης Θεοχάρης, δασολόγος γεωπόνος, με θέμα «Εξελίξεις στην Πάρνηθα μετά την πυρκαγιά». Θανάσης Παντελόγλου, βιοχημικός μηχανικός με θέμα «Εξασθενές Χρώμιο - Μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα». Ιπποκράτης Κοκκινόπουλος, γιατρός, νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Ανατολικής Αττικής, με θέμα: «Η οδύσσεια των ΧΥΤΑ στην Αττική». Ο βουλευτής Αττικής του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης με θέμα «Περιβάλλον και ποιότητα ζωής - Οι θέσεις του ΚΚΕ».

Νέα δημοσιεύματα για Μαγγίνα

Με αφορμή επικείμενα δημοσιεύματα, σχετικά με τη νομιμότητα του ακινήτου του στο Κορωπί, ο υπουργός Απασχόλησης Β. Μαγγίνας εξέδωσε χτες γραπτή δήλωση. Οπως ισχυρίζεται, η άδεια οικοδομής που τον αφορά είναι «όμοια με όλες τις οικοδομικές άδειες που έχουν εκδοθεί στη συγκεκριμένη περιοχή Κορωπίου» και «είναι καθ' όλα νόμιμη». Και πρόσθεσε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει «τους λόγους που προκαλούν τις δημοσιογραφικές αυτές "αποκαλύψεις"». Παρά τη σοβαρότητα των καταγγελιών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, η φημολογία που αναπτύσσεται αντικειμενικά εξυπηρετεί και την κυβέρνηση, αφού συντελεί στο να αποσπαστεί η αντιασφαλιστική επίθεση από τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική της και να αποπροσανατολιστούν οι εργαζόμενοι, σε μια περίοδο μάλιστα που μεγαλώνει και εκφράζεται η αγωνιστική διάθεση ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων.

ΚΥΠΡΟΣ - ΝΕΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΘΗΚΗ
Θέμα δημοψηφίσματος θέτει το ΑΚΕΛ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-

Υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος για την επικύρωση της «Νέας Μεταρρυθμιστικής Συνθήκης», που αποτελεί μετάλλαξη του Ευρωσυντάγματος, τάχθηκε το ΑΚΕΛ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Νίκος Κατσουρίδης, σε δηλώσεις του αναφορικά με τη Συνθήκη, που υπεγράφη την Πέμπτη από τους ηγέτες των «27», στη Λισαβόνα, υπογράμμισε ότι «τα πολιτικά κόμματα θα μπορούν ολοκληρωμένα να εκφράσουν τις θέσεις τους, αφού πρώτα διαβουλευτούν, αν η επικύρωση θα γίνει μέσα από τη Βουλή ή μέσα από δημοψήφισμα».

Οπως τόνισε ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, το Κόμμα, «δεν υιοθετεί ούτε απορρίπτει απροβλημάτιστα θέσεις και πολιτικές που αφορούν άμεσα τον Κυπριακό λαό», σημειώνοντας ότι «η επικύρωση δεν πρέπει να γίνει βεβιασμένα και το ΑΚΕΛ θα τοποθετηθεί στο σωστό χρόνο».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ