ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 16 Γενάρη 2008
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑμΕΑ
Σκληρό παρόν και κουτσουρεμένο μέλλον

Περιοδεία στο Κέντρο πραγματοποίησε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου

Από τη συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς του Κέντρου
Από τη συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς του Κέντρου
Τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταρτιζόμενοι και το προσωπικό του Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΚΕΚ) Ατομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) του ΟΑΕΔ στο Γαλάτσι, αλλά και η κραυγή αγωνίας των καταρτιζόμενων ότι είναι κουτσουρεμένες οι ελπίδες να βρουν δουλιά μετά την αποφοίτηση, αναδείχτηκαν χτες από περιοδεία της βουλευτή του ΚΚΕ και αντιπροέδρου της Βουλής Βέρα Νικολαΐδου.

Η Β. Νικολαΐδου επισκέφτηκε το ΚΕΚ ΑμΕΑ επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος και συζήτησε με τη διεύθυνση, τους εργαζόμενους και μαθητές. «Η μεγάλη αγωνία όλων είναι ότι δεν υπάρχει κανενός είδους συνέχεια για τους απόφοιτους της σχολής. Κανένας επιχειρηματίας δε δείχνει ενδιαφέρον να τους προσλάβει. Πρέπει το κράτος να μεριμνήσει και όχι να αφήνονται στον οίκτο και την καλή προαίρεση των επιχειρηματιών», υπογράμμισε η διευθύντρια του ΚΕΚ Ζαφειρώ Μπαλουτή. Ενώ ταυτόχρονα επισήμανε τη δραματική έλλειψη τέτοιων δομών - υπάρχουν μόνο δυο ΚΕΚ ΑμΕΑ στην Ελλάδα.

«Φανταστείτε τι γίνεται κάθε φορά που γίνεται η επιλογή καταρτιζομένων. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και αναγκαζόμαστε να αφήνουμε παιδιά απ' έξω. Τι να πω στους γονείς που έρχονται εδώ και κλαίνε. Που παρακαλάνε γιατί τα παιδιά τους είναι κλεισμένα στα σπίτια;», συμπλήρωσε. Οι 210 καταρτιζόμενοι ΑμΕΑ που στοιβάζονται κυριολεκτικά στους ανεπαρκείς χώρους του ΚΕΚ ΑμΕΑ θεωρούνται τυχεροί. Φέτος 150 άνθρωποι θέλησαν να γραφτούν στο ΚΕΚ αλλά δεν υπήρχε θέση γι' αυτούς.

Σαν να μην έφταναν αυτά, με νόμο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2007 η επαγγελματική κατάρτιση, που ήταν υπό την αιγίδα του ΟΑΕΔ, υπάχθηκε απευθείας στο υπουργείο Απασχόλησης. Εκτοτε το ΚΕΚ δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ, υπάρχει πρόβλημα με την προμήθεια των υλικών για τα εργαστήρια, ενώ μεγάλες καθυστερήσεις υπάρχουν και στην πληρωμή των καθηγητών που είναι -όπως κατήγγειλαν στην Β. Νικολαΐδου - στο σύνολό τους ωρομίσθιοι. Μάλιστα, η υπηρεσία στο ΚΕΚ δεν αναγνωρίζεται, έστω και αν δουλεύουν εκεί για 15 χρόνια!

Πραγματικά δραματική όμως ήταν η αγωνία των μαθητών που ρωτούσαν ο ένας μετά τον άλλο τη βουλευτή: «Τι θα κάνουμε μετά από 'δώ;». Αφού η ανεργία στα ΑμΕΑ έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Οι μαθητές επανέλαβαν την απαίτησή τους για δουλιά για όλους τους απόφοιτους με ευθύνη του κράτους, με πλήρη δικαιώματα.

«Μόνη λύση ο αγώνας όλων μας»

«Είναι αναγκαίο να υπάρξει κρατική μέριμνα για τα ΑμΕΑ και τις οικογένειές τους, στην πραγματικότητα και όχι στα λόγια, από την πρόληψη, ως την εκπαίδευση και την επαγγελματική αποκατάσταση», επισήμανε η Βέρα Νικολαΐδου. Και τόνισε ότι και στην Ευρώπη, όπως και στην Ελλάδα, υπάρχει η τάση για παραπέρα συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. «Ερχονται και άλλα δύσκολα με τις ανατροπές που προωθούνται στο Ασφαλιστικό και με μια σειρά αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που θα διαλύσουν τα πάντα», υπογράμμισε. «Η μόνη λύση είναι ο αγώνας όλων μας. Φοβούνται τις κινητοποιήσεις», είπε και κατέληξε απευθύνοντας κάλεσμα για συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 22 Γενάρη.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 22 ΓΕΝΑΡΗ - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ
Ολοι στη μάχη με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ

Με καθοριστική την παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων, οξύνεται η πάλη για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις

Η κεντρική αφίσα για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα
Η κεντρική αφίσα για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα
Με το αγωνιστικό πλαίσιο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και πρώτο βήμα τα συλλαλητήρια της επόμενης Τρίτης 22 Γενάρη, οι ταξικές δυνάμεις πορεύονται προς την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 13 Φλεβάρη. Την κατ' αρχήν απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση στις 13 του επόμενου μήνα πήρε χτες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ η οποία αναμένεται να εγκριθεί στη συνεδρίαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ στις 23 Γενάρη. Στην ίδια Ολομέλεια - σύμφωνα με τη χτεσινή απόφαση της ΕΕ - θα ζητηθεί η εξουσιοδότησή της για την προκήρυξη νέας απεργίας που η ημερομηνία της θα προσδιοριστεί ανάλογα με τις εξελίξεις.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή, Θοδωρής Κούτρας, αφού σημείωσε ότι οι θέσεις της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ δεν απαντούν σήμερα στην όξυνση της αντιασφαλιστικής επίθεσης και στις ανάγκες των εργαζομένων, υπογράμμισε ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την επιτυχία της απεργίας, προβάλλοντας το ταξικό αγωνιστικό τους διεκδικητικό πλαίσιο. Ετσι η οργάνωση των συλλαλητηρίων στις 22 Γενάρη από το ΠΑΜΕ γίνονται το «σκαλοπάτι» για την κλιμάκωση της πάλης, την όξυνση των αγώνων ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια αλλά και τις νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής συζητήθηκε και η υπόθεση των ΒΑΕ, για τα οποία η κυβέρνηση, μέσω της Επιτροπής που έχει συστήσει και στην οποία συμμετέχει μέχρι τώρα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, επιχειρεί την ανατροπή του ισχύοντος καθεστώτος. Παρά την επιμονή της κυβέρνησης στα σχέδιά της, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και χτες ακόμα εμφανίστηκε να δίνει πάτημα στην κυβέρνηση και εξαρτά την παραμονή του εκπροσώπου της στην Επιτροπή από το αν ο πρόεδρός της επιμείνει ή όχι στην πρότασή του για κατάτμηση της λίστας των ΒΑΕ σε τέσσερις κατηγορίες. Ο Θοδωρής Κούτρας υπογράμμισε την αντίθεση του ΠΑΜΕ στη συμμετοχή της ΓΣΕΕ σε αυτή την Επιτροπή, σημείωσε ότι εξαρχής είχε γίνει καθαρό ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η κατάργηση των ΒΑΕ.

Πρωτοπόρα δράση από το ΠΑΜΕ

Με δεδομένη πλέον την πανεργατική απεργία, την οποία επέβαλαν στη συνδικαλιστική πλειοψηφία οι ίδιες οι αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζόμενων, η μάχη για τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 22 Γενάρη αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Οι ταξικές δυνάμεις, με την ασίγαστη δράση τους, αναδεικνύονται σε πρωτοπόρα δύναμη στην πάλη για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις. Αγωνίζονται με συνέπεια και αποφασιστικότητα, σε μια περίοδο κατά την οποία, όχι μόνο εντείνεται η ολομέτωπη αντιασφαλιστική και αντεργατική επίθεση, αλλά και με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο αναδεικνύεται η σήψη και η δυσωδία από την πολιτική της κυβέρνησης και των κομμάτων του κεφαλαίου.

Σ' αυτή την κατεύθυνση συνεχίζονται και εντείνονται οι εξορμήσεις και οι περιοδείες των ταξικών συνδικάτων σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο έχει οριστεί για τις 6 μ.μ., στην Ομόνοια (συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Πειραιά και της Αττικής). Στη Θεσσαλονίκη, το συλλαλητήριο ορίστηκε για τις 6 μ.μ., στο Λιμάνι (συμμετέχουν, επίσης, οι εργαζόμενοι από τη Χαλκιδική, τις Σέρρες, την Ημαθία, την Πιερία, το Κιλκίς και την Πέλλα).

Στον Πειραιά, χτες έγινε Γενική Συνέλευση στο εργοστάσιο «Μινέρβα» και αύριο θα γίνει στο εργοστάσιο της «Κολγκέιτ». Οι εργαζόμενοι του Πειραιά στο διεκδικητικό τους πλαίσιο προβάλλουν και το αίτημα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ απαιτώντας λιμάνια χωρίς καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα και στην υπηρεσία του λαού. Μάλιστα, η αγωνιστική παράταξη ΔΕΣΚ απαιτεί τη σύγκληση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά για να πάρει απόφαση πάνω σε αυτό το θέμα.

Εκδηλώσεις - περιοδείες

Σήμερα το απόγευμα, στις 6 μ.μ., το ΠΑΜΕ διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Οι θέσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και η οργάνωση της πάλης για ένα δημόσιο Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, που θα υπηρετεί τις εργατικές λαϊκές ανάγκες», στο Δημαρχείο Μπραχαμίου. Αντίστοιχη εκδήλωση διοργανώνει μεθαύριο Παρασκευή 18 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο Καλλιθέας η Γραμματεία Υγιεινής και Ασφάλειας του ΠΑΜΕ και τα παραρτήματα των ταξικών Συνδικάτων στην Καλλιθέα, με θέμα: «Εργατικά ατυχήματα, Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα: Οι Θέσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος». Θα ακολουθήσει προβολή ταινίας.

Οι περιοδείες στην Αθήνα συνεχίζονται σε δεκάδες τόπους δουλιάς. Ο Βασίλης Πετρόπουλος, θα περιοδεύσει σήμερα το πρωί στους εργαζόμενους του δήμου Καλλιθέας, ενώ αύριο Πέμπτη, το Συνδικάτο Οικοδόμων κι η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας του ΠΑΜΕ θα εξορμήσουν στο εργοτάξιο της συμβολής των οδών Κηφισού και Πειραιώς.

Επίσης, σήμερα θα γίνουν εξορμήσεις σε: ξενοδοχείο Γκραν Ριζόρτ (Λαγονήσι), εργοστάσια ιματισμού όπου δουλεύουν μετανάστες, ΕΛΦΟΝ, ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΗ, ΕΥΡΩΚΑΛ, Αγορά, ΦΙΝΤΕΞΠΟΡΤ, ΓΕΡΜΑΝΟ, ΑΒΑΞ, ΣΑΡΑΝΤΗ, ΠΑΣΤΕΡ, ΚΥΑΝΟ ΣΤΑΥΡΟ, HOLIDAY IN, TASTY, ΝΟΥΝΟΥ.

Συνάντηση ΑΔΕΔΥ - Πετραλιά

Κι ενώ οι ταξικές δυνάμεις παλεύουν για να εκφραστεί με επιθετικά αιτήματα η αντίσταση στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης, οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες συνεχίζουν να δίνουν βήμα «διαλόγου» στην κυβέρνηση. Μετά τη ΓΣΕΕ, σειρά είχε χτες η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ που συναντήθηκε με την υπουργό Απασχόλησης Φ. Πάλλη - Πετραλιά. Μετά τη συνάντηση, η υπουργός Απασχόλησης χαρακτήρισε τη συζήτηση «χρήσιμη και εποικοδομητική» και επανέλαβε τα περί «κοινωνικά δίκαιου και βιώσιμου» ασφαλιστικού συστήματος. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, η ΑΔΕΔΥ προσανατολίζεται για κήρυξη απεργίας στις 13 Φλεβάρη. Σήμερα η υπουργός Απασχόλησης συναντιέται με τη ΓΣΕΒΕΕ.

ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»
Αοριστολογίες για τη λειτουργία του

Εχουν περάσει πάνω από οκτώ χρόνια μετά το σεισμό του 1999, που κατέστρεψε το Ογκολογικό Νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι», και παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις των κυβερνήσεων το νέο νοσοκομείο δεν έχει λειτουργήσει ακόμα. Για μια ακόμα φορά το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη, αλλά ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Παπαγεωργίου ούτε αυτή τη φορά ήταν σε θέση να πει ακριβώς πότε θα λειτουργήσει το νέο νοσοκομείο.

Ο Γ. Παπαγεωργίου είπε ότι όσον αφορά την κατασκευή βρισκόμαστε στη λήξη της τρίτης παράτασης που έχε δοθεί και η οποία είναι στις 29 Φλεβάρη. Από εκεί και πέρα, είπε, το υπουργείο είναι έτοιμο να προχωρήσει στη σταδιακή στελέχωση όλων των κλινικών, καθώς στην εγκατάσταση εκεί πανεπιστημιακού τμήματος της νοσηλευτικής σχολής του πανεπιστημίου, προκειμένου να λειτουργήσει όχι μόνο ως ογκολογικό, αλλά ως γενικό νοσοκομείο. Κατά την εκτίμηση του υφυπουργού η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί την τρέχουσα χρονιά.

Με την κατασκευή του νοσοκομείου συμβαίνουν εξωφρενικά πράγματα, τόνισε η Λ. Κανέλλη, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι επί εννιά χρόνια δε βρέθηκαν κονδύλια για να τελειώσει η αποχετευτική σύνδεση του νοσοκομείου και η σύνδεσή του με την Εθνική Οδό, τη στιγμή που ενδιάμεσα φτιάχτηκαν εκατοντάδες Ολυμπιακά έργα. Κατήγγειλε δε ότι καθυστερεί η ανέγερση ξενώνα για τους συνοδούς των ασθενών, κενό που ετοιμάζονται να καλύψουν με το αζημίωτο οι καραδοκούντες ιδιώτες.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο

Με τους εργαζόμενους του Δήμου Πετρούπολης συζήτησε χτες ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ

Συζητώντας με τους εργάτες του Δήμου Πετρούπολης
Συζητώντας με τους εργάτες του Δήμου Πετρούπολης
Τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ πρέπει να έχουν επιτυχία. Οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν μαζικό αγωνιστικό «παρών», ανεξάρτητα από κλάδο, ηλικία ή κομματική προτίμηση, στην κατεύθυνση κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση. Να διεκδικήσουν αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες τους. Τα παραπάνω τόνισε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ και γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στους εργαζόμενους στο Δήμο Πετρούπολης.

Η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα δεν τελείωσε, σημείωσε. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θέλουν να μας βάλουν να δουλεύουμε μέχρι τα 71, ο ίδιος εργαζόμενος να φροντίζει για τη δική του ασφάλιση, εάν μπορεί. Προσπαθούν να καλλιεργήσουν την ψευδαίσθηση ότι αυτή η σαρωτική επίθεση δεν αφορά σε όλους. Η ΝΔ λέει ότι δε θα θίξει «ώριμα» δήθεν ασφαλιστικά δικαιώματα. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να διαιρέσουν τους εργαζόμενους και να αποδυναμώσουν τους αγώνες τους.

Για αυτό λέμε ότι τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ πρέπει να έχουν επιτυχία. Να συμμετέχουν όλοι μαζικά και αγωνιστικά, ανεξάρτητα από το τι θεό πιστεύει ο καθένας. Σε άλλο σημείο, ανέδειξε τη σημασία της οργάνωσης του αγώνα, αναφερόμενος στην ίδια την πρόσφατη εμπειρία των εργαζομένων στο Δήμο που με τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους ανάγκασαν τη δημοτική αρχή να πάρει πίσω τις απολύσεις και να δεσμευτεί ότι δε θα κάνει άλλες.

Τέλος, ο Γ. Πρωτούλης κάλεσε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση. Επισήμανε ότι «μαγειρεύουν» το πολιτικό σκηνικό. Το εκλογικό αποτέλεσμα τους έστειλε μήνυμα ότι ο κόσμος δεν τους ανέχεται πλέον. Για αυτό ψάχνουν νέα σχήματα. Πρέπει να εντείνουμε τον αγώνα, κατέληξε. Να μη χαθεί ούτε δευτερόλεπτο. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς δύναμης, να γυρίσουμε την πλάτη στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες, στα κόμματά τους.

ΙΚΑΡΙΑ
Κινητοποιήσεις για την Υγεία

«Το ΚΚΕ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τους αγώνες των Ικαριωτών και των Φουρνιωτών. Τους καλεί να ενισχύσουν το δικό τους μέτωπο αντίστασης και σύγκρουσης, να σταθούν απέναντι στο μέτωπο κυβέρνησης - μονοπωλίων, να διεκδικήσουν ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με κέντρο του τον άνθρωπο και όχι το καπιταλιστικό κέρδος». Αυτό επισημαίνει η Νομαρχιακή Επιτροπή (ΝΕ) Ικαρίας - Φούρνων του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της, στηρίζοντας την παράσταση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιούν οι Ικαριώτες, μεθαύριο Παρασκευή, στις 11 π.μ., στον Εύδηλο για τα εκρηκτικά προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν στην Υγεία στην περιοχή.

Τα σοβαρά προβλήματα Υγείας που αντιμετωπίζουν η Ικαρία και οι Φούρνοι συζήτησε, σε πρόσφατη συνεδρίασή του, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σάμου και ομόφωνα αποφάσισε να στηρίξει τις κινητοποιήσεις, κηρύσσοντας 4ωρη στάση εργασίας (11 π.μ - 3 μ.μ.) την Παρασκευή 18 Γενάρη.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Σύσκεψη του Συντονιστικού

Ευρεία σύσκεψη οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα, συνδικαλιστών και εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής αύριο στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα των Λογιστών (Κάνιγγος 27), καλώντας τους εργαζόμενους, τα μέλη των ΔΣ των Σωματείων, τις Επιτροπές Αγώνα και τους συμβασιούχους να πάρουν μαζικά μέρος. Βασικά ζητήματα, που θα απασχολήσουν τη σύσκεψη είναι το Ασφαλιστικό, το κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων, οι απολύσεις συμβασιούχων και ο νέος «Καποδίστριας».

Αύριο η θεατρική παράσταση

Στην παράσταση του έργου του Βασίλη Κατσικονούρη «Το γάλα», με σκηνοθέτρια και ερμηνεύτρια την Αννα Βαγενά, καλεί η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ, για αύριο στις 9 μ.μ., στο θέατρο «Βασιλάκου» (Πλαταιών και Προφήτου Δανιήλ 3, Κεραμεικός). Πληροφορίες και διάθεση προσκλήσεων στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Εμμανουήλ Μπενάκη 28) και στα τηλέφωνα 210.3301.842 και 210.3301.847.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ