Τετάρτη 16 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»
Αοριστολογίες για τη λειτουργία του

Εχουν περάσει πάνω από οκτώ χρόνια μετά το σεισμό του 1999, που κατέστρεψε το Ογκολογικό Νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι», και παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις των κυβερνήσεων το νέο νοσοκομείο δεν έχει λειτουργήσει ακόμα. Για μια ακόμα φορά το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη, αλλά ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Παπαγεωργίου ούτε αυτή τη φορά ήταν σε θέση να πει ακριβώς πότε θα λειτουργήσει το νέο νοσοκομείο.

Ο Γ. Παπαγεωργίου είπε ότι όσον αφορά την κατασκευή βρισκόμαστε στη λήξη της τρίτης παράτασης που έχε δοθεί και η οποία είναι στις 29 Φλεβάρη. Από εκεί και πέρα, είπε, το υπουργείο είναι έτοιμο να προχωρήσει στη σταδιακή στελέχωση όλων των κλινικών, καθώς στην εγκατάσταση εκεί πανεπιστημιακού τμήματος της νοσηλευτικής σχολής του πανεπιστημίου, προκειμένου να λειτουργήσει όχι μόνο ως ογκολογικό, αλλά ως γενικό νοσοκομείο. Κατά την εκτίμηση του υφυπουργού η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί την τρέχουσα χρονιά.

Με την κατασκευή του νοσοκομείου συμβαίνουν εξωφρενικά πράγματα, τόνισε η Λ. Κανέλλη, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι επί εννιά χρόνια δε βρέθηκαν κονδύλια για να τελειώσει η αποχετευτική σύνδεση του νοσοκομείου και η σύνδεσή του με την Εθνική Οδό, τη στιγμή που ενδιάμεσα φτιάχτηκαν εκατοντάδες Ολυμπιακά έργα. Κατήγγειλε δε ότι καθυστερεί η ανέγερση ξενώνα για τους συνοδούς των ασθενών, κενό που ετοιμάζονται να καλύψουν με το αζημίωτο οι καραδοκούντες ιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ