Τετάρτη 16 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ
Ερωτηματικά από την αναβολή της δίκης

Σε αναβολή της δίκης των τριών συνδικαλιστών του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορίνου που υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα των εργαζομένων καθαριστριών στο νοσοκομείο της πόλης, προχώρησε χτες το Πρωτοδικείο Κορίνθου, παρά το γεγονός ότι είχε τον αριθμό 2 στο πινάκιο. Είναι απορίας άξιον η αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για την Πέμπτη 6 Μάρτη, καθώς οι συνδικαλιστές ουδέποτε ζήτησαν κάτι τέτοιο.

Είναι χαρακτηριστικό πως το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης των εργαζομένων της Κορίνθου προς τους διωκόμενους συνδικαλιστές είναι τέτοιο που η κατηγορία της «συκοφαντικής δυσφήμισης» από την «BIOLOGICAL SERVICE» - εταιρεία που έχει αναλάβει εργολαβικά την καθαριότητα στο νοσοκομείο της πόλης - δεν «αντέχει» πλέον ούτε ηθικά, ούτε πραγματικά.

Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που οργάνωσε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας μπροστά από τα δικαστήρια, αναρτήθηκε πανό που έγραφε: «Κάτω τα χέρια από το σωματείο μας. Οχι στην ποινική δίωξη της ταξικής πάλης». Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ και ο Γιάννης Κομνηνός, στέλεχος του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ