Τετάρτη 16 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο

Με τους εργαζόμενους του Δήμου Πετρούπολης συζήτησε χτες ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ

Συζητώντας με τους εργάτες του Δήμου Πετρούπολης
Συζητώντας με τους εργάτες του Δήμου Πετρούπολης
Τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ πρέπει να έχουν επιτυχία. Οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν μαζικό αγωνιστικό «παρών», ανεξάρτητα από κλάδο, ηλικία ή κομματική προτίμηση, στην κατεύθυνση κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση. Να διεκδικήσουν αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες τους. Τα παραπάνω τόνισε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ και γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στους εργαζόμενους στο Δήμο Πετρούπολης.

Η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα δεν τελείωσε, σημείωσε. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θέλουν να μας βάλουν να δουλεύουμε μέχρι τα 71, ο ίδιος εργαζόμενος να φροντίζει για τη δική του ασφάλιση, εάν μπορεί. Προσπαθούν να καλλιεργήσουν την ψευδαίσθηση ότι αυτή η σαρωτική επίθεση δεν αφορά σε όλους. Η ΝΔ λέει ότι δε θα θίξει «ώριμα» δήθεν ασφαλιστικά δικαιώματα. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να διαιρέσουν τους εργαζόμενους και να αποδυναμώσουν τους αγώνες τους.

Για αυτό λέμε ότι τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ πρέπει να έχουν επιτυχία. Να συμμετέχουν όλοι μαζικά και αγωνιστικά, ανεξάρτητα από το τι θεό πιστεύει ο καθένας. Σε άλλο σημείο, ανέδειξε τη σημασία της οργάνωσης του αγώνα, αναφερόμενος στην ίδια την πρόσφατη εμπειρία των εργαζομένων στο Δήμο που με τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους ανάγκασαν τη δημοτική αρχή να πάρει πίσω τις απολύσεις και να δεσμευτεί ότι δε θα κάνει άλλες.

Τέλος, ο Γ. Πρωτούλης κάλεσε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση. Επισήμανε ότι «μαγειρεύουν» το πολιτικό σκηνικό. Το εκλογικό αποτέλεσμα τους έστειλε μήνυμα ότι ο κόσμος δεν τους ανέχεται πλέον. Για αυτό ψάχνουν νέα σχήματα. Πρέπει να εντείνουμε τον αγώνα, κατέληξε. Να μη χαθεί ούτε δευτερόλεπτο. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς δύναμης, να γυρίσουμε την πλάτη στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες, στα κόμματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ