Τετάρτη 16 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πλήρης σύμπνοια

Κάτω από πλήρη μυστικότητα πήγε χτες στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργος Βουλγαράκης, για να καθοδηγήσει την επιχείρηση εκποίησης του λιμανιού και καταστολής του λαού της πόλης που ξεσηκώθηκε ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης. Ο υπουργός αποφάσισε να αποκαλύψει την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη - παρακολούθησε τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ - μόνο όταν ολοκληρώθηκε η πρωινή κινητοποίηση στο λιμάνι, οπότε και μέσω των τηλεοπτικών σταθμών προσπάθησε να διαφημίσει την ιδιωτικοποίηση.

Το ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου ανέλαβε στη συνέχεια ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από το νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη. Οπως είπε στην καθιερωμένη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους, «με τη σύμβαση παραχώρησης, εξασφαλίζονται το ανθρώπινο δυναμικό, οι υπερεπενδύσεις και η κερδοφορία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης». Προφανώς, μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, νωρίτερα το πρωί, ο εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης στο ΔΣ του ΟΛΘ ΑΕ, Α. Τσουρέκας, ψήφισε υπέρ της εκποίησης του ΣΕΜΠΟ.

Μάλιστα, ο δήμαρχος ανέλαβε να εκλαϊκεύσει την πολιτική της κυβέρνησης και να εξηγήσει γιατί ο ΟΛΘ ΑΕ δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες επενδύσεις για την ανάπτυξη του λιμανιού. «Είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ενωση και δεν επιτρέπονται οι κρατικές επιχορηγήσεις, άρα το λιμάνι μπορεί να κάνει επενδύσεις στο επίπεδο των δικών του κερδών ή της δικής του δυνατότητας δανειοδότησης». «Υπάρχουν λοιπόν, μικρές δυνατότητες στον τομέα των επενδύσεων διότι τα κέρδη του ΟΛΘ είναι μόνο 7-10 εκατ. ευρώ το χρόνο». Συμπέρασμα: Ευρωπαϊκή Ενωση, κόμματα του κεφαλαίου και εκπρόσωποί τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλοι μαζί κόπτονται και προωθούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.


Α.Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ