Τετάρτη 16 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να αποσυρθούν οι κατάπτυστες διακηρύξεις

Την παύση της ιδιωτικοποίησης με οποιαδήποτε μορφή απαιτεί το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας την πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Την απόσυρση της διακήρυξης ενδιαφέροντος και την παύση κάθε διαδικασίας ιδιωτικοποίησης, με οποιαδήποτε μορφή, του λιμενικού συστήματος της χώρας, γιατί τα λιμάνια ανήκουν στο λαό και έχουν άμεση σχέση με τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, απαιτεί το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του Κόμματος Ελπίδα Παντελάκη προς τον αρμόδιο υπουργό. Το ΚΚΕ καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στο δρόμο που άνοιξαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, προχωρά στην παράδοση των ΣΕΜΠΟ Πειραιά και Θεσσαλονίκης στα διεθνή μονοπώλια των θαλάσσιων μεταφορών.

Κατ' εντολήν της κυβέρνησης, σημειώνεται στην Ερώτηση, με τη συνδρομή των δυνάμεων καταστολής και με πραξικοπηματικό τρόπο «αποφάσισαν» τα ΔΣ του ΟΛΠ και του ΟΛΘ τη δημοσιοποίηση της διακήρυξης μέσα από ληστρικές συμβάσεις παραχώρησης. Ενώ τονίζεται ότι η πολιτική της ιδιωτικοποίησης έχει ξεσηκώσει την κατακραυγή, όχι μόνο από τους εργαζομένους στα λιμάνια, αλλά από το σύνολο των συναφών με αυτά εργαζομένων και όλο το φάσμα της μεταφορικής αλυσίδας και όχι μόνο.

«Η πολιτική αυτή είναι εγκληματική για τους εργαζομένους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Παραδίνοντας τη λιμενική ζώνη στα μονοπώλια, έναν τομέα στρατηγικής σημασίας για τις λαϊκές ανάγκες και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, τα θαλάσσια σύνορά της, τις θαλάσσιες πύλες εισόδους - εξόδους των εμπορευμάτων, με αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις για τους εργαζομένους και τον ελληνικό λαό στο σύνολό του» σημειώνει το ΚΚΕ και προειδοποιεί:

«Θα έχουμε εκτίναξη της ανεργίας στα ύψη, μονοπώληση του χώρου, σύνθλιψη και εκτοπισμό χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων, θα δυσκολέψει παραπέρα η σύνδεση με το νησιώτικο σύμπλεγμα, οι εισαγωγές - εξαγωγές θα είναι στον έλεγχο των μονοπωλίων, στα δε ιδιωτικοποιημένα λιμάνια θα επικρατήσει εργασιακός μεσαίωνας και γκετοποίηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συλλογική δράση των εργαζομένων και τον αποκλεισμό των παραλιμένιων δήμων σε όλο το θαλάσσιο μέτωπο. Τα τιμολόγια μεταφορών εγχώριου φορτίου θα εκτιναχτούν στα ύψη σε βάρος του συνόλου των καταναλωτών - εργαζομένων, ιδιαιτέρως των κατοίκων των νησιών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ