Τετάρτη 16 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Μισθοί και συντάξεις στο ύψος των πραγματικών αναγκών

Πετυχημένη η χτεσινή πρώτη κεντρική εκδήλωση του ΠΑΜΕ για την ακρίβεια, στα πλαίσια της προετοιμασίας των συλλαλητηρίων στις 22 Γενάρη

Αποψη από τη χτεσινή εκδήλωση. Στο βήμα η Χρυσούλα Λαμπούδη
Αποψη από τη χτεσινή εκδήλωση. Στο βήμα η Χρυσούλα Λαμπούδη
Κεφάλαιο, ΕΕ και κυβέρνηση, αγωνίζονται να μας πείσουν ότι η άνοδος των τιμών, η ακρίβεια γενικά, είναι αναγκαίο κακό για να σωθεί η οικονομία. Η αλήθεια όμως είναι ότι η ακρίβεια δημιουργείται, συντηρείται, αξιοποιείται, όπως και η ανεργία για να δυναμώνει το κεφάλαιο. Ωστε εκτός από τα κέρδη που οι πλουτοκράτες εισπράττουν από την εργατική δύναμη να ξαναγυρίζει σ' αυτούς, σχεδιασμένα και συστηματικά και η αμοιβή του εργάτη.

Τα παραπάνω σημείωσε μεταξύ άλλων, εκ μέρους της Γραμματείας Γυναικών του ΠΑΜΕ, η Χρυσούλα Λαμπούδη, σε χτεσινή εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν οι Γραμματείες Γυναικών και Νέων του Πανεργατικού Μετώπου, μαζί με την Επιτροπή Αγώνα Ιλίου. Εστιάζοντας στην οργάνωση της πάλης ενάντια στην ακρίβεια, για τη διεκδίκηση μισθών και δικαιωμάτων στο ύψος των σύγχρονων αναγκών, η συζήτηση ανέδειξε την ανάγκη να δυναμώσει η προσπάθεια που ήδη αναπτύσσεται σε πολλές εργατικές περιοχές, για τη συντονισμένη δράση μαζικών φορέων του κινήματος, για τη συσπείρωση και την κινητοποίηση όσο το δυνατόν πλατύτερων τμημάτων του λαού και των εργαζομένων, ενάντια στην κυρίαρχη αντεργατική πολιτική.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι ασφυκτιούν από την καθήλωση των μισθών και την άνοδο των τιμών των προϊόντων, τα κέρδη των επιχειρήσεων πολλαπλασιάζονται ραγδαία: Μόνο τα κέρδη των 300 μεγαλύτερων ΑΕ και ΕΠΕ, το 2006, αυξήθηκαν κατά 60%, επισήμανε το στέλεχος του ΠΑΜΕ, υπογραμμίζοντας ότι επόμενος σταθμός, στην ανάπτυξη της πάλης των εργαζομένων ειναί τα περιφερειακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 22 του μήνα, για την επιτυχία των οποίων, δεν πρέπει να χαθεί ούτε στιγμή.

Τα προβλήματα είναι συνεχή, συνεχής πρέπει να είναι και η πάλη μας, σημείωσε εκ μέρους του παραρτήματος Ιλίου του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και της Επιτροπής Αγώνα Ιλίου ο Βασίλης Κλουβάτος, τονίζοντας ότι η επιτροπή επιδιώκει να γίνει ο συνδετικός κρίκος της συνοικίας και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ενώ ο Φώτης Καρδάρας, από τη Γραμματεία Νέων, στάθηκε στην πείρα από το άνοιγμα στην εργαζόμενη νεολαία, τονίζοντας ότι πρέπει να ενισχυθεί η συχνότητα και η ποιότητα της επαφής τους με τα συνδικάτα. Το λόγο πήραν στη συνέχεια εκπρόσωποι από διάφορους μαζικούς φορείς της περιοχής, αναδεικνύοντας γιατί το κάλεσμα για συντονισμό της πάλης και της αντίστασης πρέπει να φτάνει πολύμορφα και σταθερά στο λαό της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ