Τετάρτη 16 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΑΕ»
Ξεκρέμαστους τους αφήνει η κυβέρνηση

Την απόφασή της να κλείσει την επιχείρηση «ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΑΕ» (καφε-εστιατόριο στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος του Αγ. Κωνσταντίνου), και να πετάξει στο δρόμο 50 περίπου εργαζόμενους, επιβεβαίωσε χτες η ιδιοκτήτρια της εταιρίας, δηλώνοντας ταυτόχρονα αδυναμία να καταβάλει τις νόμιμες αποζημιώσεις στους εργαζόμενους, κατά την τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Απασχόλησης που έγινε με τη συμμετοχή της υφυπουργού Σ. Καλατζάκου. Από την πλευρά της, η ηγεσία του υπουργείου και παρά την απαίτηση των εργαζομένων, δε δεσμεύτηκε στο βασικό αίτημά τους που είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Σε ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων στην επιχείρηση τονίζει: «Από τη συζήτηση που έγινε φάνηκε καθαρά ότι οι σχεδιασμοί τόσο της πολιτείας που έχουν να κάνουν με δημόσια έργα όσο και της εργοδοσίας που επιλέγει πότε, πού και πώς θα κλείνει ή θα επεκτείνει τις επιχειρήσεις της, γίνονται πάντα χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες των εργαζόμενων».

Συνεχίζει τονίζοντας ότι «η προκλητική στάση της εργοδοσίας που δε θέλησε να δεσμευτεί ούτε για το αυτονόητο των νόμιμων αποζημιώσεων, αλλά και η - στην ουσία - στήριξή της από την υφυπουργό που δε θέλησε να εγγυηθεί για κανένα από τα αιτήματά μας, μας οδηγεί σε ένα και μόνο δρόμο, αυτόν του αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ