ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Μάρτη 2008
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Σε κομβικό σημείο

Καθοριστική - σε μεγάλο βαθμό - στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων διεκδίκησης του τίτλου, φαντάζει η 23η αγωνιστική. Από το πρόγραμμα δεσπόζει το ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκού, ενώ το δικό του ενδιαφέρον (κυρίως λόγω των συγκυριών) έχει και το παιχνίδι Ολυμπιακού - Αστέρα Τρίπολης.

Στο ΟΑΚΑ, η αναμέτρηση για τους γηπεδούχους είναι οριακή. Με νίκη ξαναμπαίνουν γερά στη διεκδίκηση της πρωτιάς, με ισοπαλία και πολύ περισσότερο με ήττα - ουσιαστικά - χάνουν κάθε ελπίδα. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι δε χάνουν - για τώρα - τη βαθμολογική κορυφή, ό,τι και αν γίνει. Ομως με νίκη καθίστανται απόλυτο φαβορί, με ισοπαλία ή ήττα χάνουν πολύτιμο έδαφος. Το σίγουρο είναι πως το όποιο αποτέλεσμα θα επιδράσει ανάλογα, στην ψυχολογία των διαγωνιζομένων.

Στην ΑΕΚ υπάρχει πίστη για τη νίκη. Δηλώνουν απόλυτα συνειδητοποιημένοι για τα διακυβευόμενα και έτοιμοι να δώσουν απαντήσεις σε εαυτούς και αλλήλους. Οι παίχτες υπόσχονται ότι θα παρουσιαστούν - πνευματικά και σωματικά - «μαχητές», ώστε να πάρουν τους τρεις βαθμούς. Στον Παναθηναϊκό, θεωρητικά, το άγχος και η πίεση είναι μικρότερη. Και αυτό προσβλέπουν να το αξιοποιήσουν προς όφελός τους. Δηλώνουν έτοιμοι να αγωνιστούν με πρωταρχικό στόχο τη νίκη, αλλά θεωρούν ως πλεονέκτημα ότι - υπό προϋποθέσεις - και η ισοπαλία είναι θετικό αποτέλεσμα.

Στην αυλαία της αγωνιστικής ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης. Αυτό που προβληματίζει περισσότερο, στελέχη και φιλάθλους των γηπεδούχων, είναι ο πιθανός αποπροσανατολισμός, λόγω της επικείμενης και σημαντικότατης αναμέτρησης με την Τσέλσι.

Το πλήρες πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής: ΣΗΜΕΡΑ: Εργοτέλης - ΠΑΟΚ (16.45, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ), Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης (19.00, ΝΕΤ). ΑΥΡΙΟ: Λεβαδειακός - ΟΦΗ, Ξάνθη - Πανιώνιος (15.00), Καλαμαριά - Βέροια (16.45, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ), Λάρισα - Ηρακλής (16.45, ΑΛΦΑ), ΑΕΚ - Παναθηναϊκός (19.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ), Αρης - Ατρόμητος (19.00, ΝΕΤ).

Για τη 17η αγωνιστική στην Β' Εθνική, το πρόγραμμα έχει ως εξής, ΣΑΒΒΑΤΟ: Θρασύβουλος - Καλαμάτα (15.00, ΕΤ3). ΚΥΡΙΑΚΗ (15.30): ΠΑΣ Γιάννινα - Καστοριά, Αιγάλεω - ΑΣΚ Ολυμπιακός, Εθνικός Αστέρας - Χαϊδάρι, Αγιος Δημήτριος - Εθνικός, Πανθρακικός - Ηλυσιακός, Αγροτικός Αστ. - Πανσερραϊκός, Καλλιθέα - Κέρκυρα. ΔΕΥΤΕΡΑ: Πιερικός - Ιωνικός (17.30, ΕΤ3).

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Κόντρα κορυφής

O αγώνας στο κλειστό του Ελληνικού, όπου κοντράρονται ο Πανιώνιος με τον Αρη, σε μια κρίσιμη αναμέτρηση όσον αφορά τη διάταξη στα υψηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της 18ης αγωνιστικής στην Α1.

«Κυανέρυθροι» και «κίτρινοι» αγωνίζονται με φόντο την τρίτη θέση της βαθμολογίας και ύστερα από μια εβδομάδα που συνοδεύτηκε από ευρωπαϊκές ήττες σε Ούλεμπ Καπ και Ευρωλίγκα αντίστοιχα. Στα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζει η ισοδύναμη κόντρα στη Λάρισα μεταξύ της ΑΕΛ και της αγωνιστικά ανεβασμένης ΑΕΚ, με το νικητή να βάζει πλώρη για την πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας. Τον πρώτο λόγο έχει ο Παναθηναϊκός που φιλοξενεί το Μαρούσι και θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά τη νέα ήττα του στην Ευρωλίγκα, αυτή τη φορά από τη Σιένα. Πιο εύκολο έργο έχει ο Ολυμπιακός, που ανεβασμένος ψυχολογικά μετά τη νίκη επί της Ζαλγκίρις Κάουνας υποδέχεται την Ολύμπια Λάρισας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα. ΣΑΒΒΑΤΟ: 17.00 Ολυμπιακός - Ολύμπια Λάρισας (ΣΚΑΪ), 17.00 ΑΓΟΡ - Αιγάλεω, 17.00 Παναθηναϊκός - Μαρούσι (ΕΤ1), 19.00 ΑΕΛ - ΑΕΚ (S/S). ΚΥΡΙΑΚΗ: 17.00 Πανελλήνιος - Ολυμπιάδα Πατρών (ΕΤ1), 17.00 ΠΑΟΚ - Κολοσσός Ρόδου (ΕΤ1), 19.00 Πανιώνιος - Αρης (S/S).

ΠΟΛΟ
Στο... δρόμο για την Κίνα

Με πρώτο αντίπαλο τη Βραζιλία (14.00) αύριο η Εθνική ανδρών ρίχνεται στη μάχη του προολυμπιακού τουρνουά που διεξάγεται στην Οραντέα της Ρουμανίας, με στόχο την εξασφάλιση ενός εισιτηρίου που οδηγεί στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετέχει στον Α' όμιλο και θα βρει στο δρόμο του εκτός των «Καριόκας», τη Σλοβακία (κοντράρεται τη Δευτέρα, 21.30), την οικοδέσποινα Ρουμανία, τη Ρωσία και το Καζακστάν. Στο Β' όμιλο μετέχουν: Μεξικό, Γερμανία, Ιράν, Ιταλία, Καναδάς και Σκόπια. Το εισιτήριο για το Πεκίνο θα πάρουν οι 4 πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης. Ο πρώτος του γκρουπ προκρίνεται απευθείας στα ημιτελικά και εξασφαλίζει παράλληλα την παρουσία του στο Ολυμπιακό τουρνουά και αυτό ακριβώς θα επιδιώξει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή τερματίσει στη δεύτερη ή την τρίτη θέση, θα αντιμετωπίσει χιαστί σε νοκ-άουτ παιχνίδι το δεύτερο ή τον τρίτο του Β' ομίλου (Μεξικό, Γερμανία, Ιράν, Ιταλία, Καναδάς, ΠΓΔΜ), με τον νικητή να προκρίνεται στο Πεκίνο.

ΒΟΛΕΪ

Με παρατράγουδα ξεκίνησε στην Ορεστιάδα το φάιναλ φορ του Κυπέλλου ανδρών στο βόλεϊ. Λίγο πριν την έναρξη του πρώτου ημιτελικού μεταξύ της ΕΑ Πατρών και του Μίλωνα οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ηρακλή λίγο έλειψε να συγκρουστούν μέσα στο κλειστό γυμναστήριο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση των ΜΑΤ. Η ΕΑΠ μετά από ένα δραματικό ματς εξασφάλισε την πρόκριση για τον τελικό αφού επικράτησε με 3-2 του Μίλωνα. Συνέπεια των επεισοδίων αυτών ήταν η καθυστέρηση της έναρξης του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στο «Γηραιό» και τους «πράσινους».

ΕΚΚΛΗΣΗ

Η 17χρονη ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και χρειάζεται κατεπειγόντως αιμοπετάλια. Οσοι επιθυμούν μπορούν να απευθυνθούν στο τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου ή σε οποιοδήποτε άλλο νοσοκομείο και να δώσουν αιμοπετάλια για την 17χρονη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ