Σάββατο 1 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Σε κομβικό σημείο

Καθοριστική - σε μεγάλο βαθμό - στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων διεκδίκησης του τίτλου, φαντάζει η 23η αγωνιστική. Από το πρόγραμμα δεσπόζει το ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκού, ενώ το δικό του ενδιαφέρον (κυρίως λόγω των συγκυριών) έχει και το παιχνίδι Ολυμπιακού - Αστέρα Τρίπολης.

Στο ΟΑΚΑ, η αναμέτρηση για τους γηπεδούχους είναι οριακή. Με νίκη ξαναμπαίνουν γερά στη διεκδίκηση της πρωτιάς, με ισοπαλία και πολύ περισσότερο με ήττα - ουσιαστικά - χάνουν κάθε ελπίδα. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι δε χάνουν - για τώρα - τη βαθμολογική κορυφή, ό,τι και αν γίνει. Ομως με νίκη καθίστανται απόλυτο φαβορί, με ισοπαλία ή ήττα χάνουν πολύτιμο έδαφος. Το σίγουρο είναι πως το όποιο αποτέλεσμα θα επιδράσει ανάλογα, στην ψυχολογία των διαγωνιζομένων.

Στην ΑΕΚ υπάρχει πίστη για τη νίκη. Δηλώνουν απόλυτα συνειδητοποιημένοι για τα διακυβευόμενα και έτοιμοι να δώσουν απαντήσεις σε εαυτούς και αλλήλους. Οι παίχτες υπόσχονται ότι θα παρουσιαστούν - πνευματικά και σωματικά - «μαχητές», ώστε να πάρουν τους τρεις βαθμούς. Στον Παναθηναϊκό, θεωρητικά, το άγχος και η πίεση είναι μικρότερη. Και αυτό προσβλέπουν να το αξιοποιήσουν προς όφελός τους. Δηλώνουν έτοιμοι να αγωνιστούν με πρωταρχικό στόχο τη νίκη, αλλά θεωρούν ως πλεονέκτημα ότι - υπό προϋποθέσεις - και η ισοπαλία είναι θετικό αποτέλεσμα.

Στην αυλαία της αγωνιστικής ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης. Αυτό που προβληματίζει περισσότερο, στελέχη και φιλάθλους των γηπεδούχων, είναι ο πιθανός αποπροσανατολισμός, λόγω της επικείμενης και σημαντικότατης αναμέτρησης με την Τσέλσι.

Το πλήρες πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής: ΣΗΜΕΡΑ: Εργοτέλης - ΠΑΟΚ (16.45, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ), Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης (19.00, ΝΕΤ). ΑΥΡΙΟ: Λεβαδειακός - ΟΦΗ, Ξάνθη - Πανιώνιος (15.00), Καλαμαριά - Βέροια (16.45, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ), Λάρισα - Ηρακλής (16.45, ΑΛΦΑ), ΑΕΚ - Παναθηναϊκός (19.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ), Αρης - Ατρόμητος (19.00, ΝΕΤ).

Για τη 17η αγωνιστική στην Β' Εθνική, το πρόγραμμα έχει ως εξής, ΣΑΒΒΑΤΟ: Θρασύβουλος - Καλαμάτα (15.00, ΕΤ3). ΚΥΡΙΑΚΗ (15.30): ΠΑΣ Γιάννινα - Καστοριά, Αιγάλεω - ΑΣΚ Ολυμπιακός, Εθνικός Αστέρας - Χαϊδάρι, Αγιος Δημήτριος - Εθνικός, Πανθρακικός - Ηλυσιακός, Αγροτικός Αστ. - Πανσερραϊκός, Καλλιθέα - Κέρκυρα. ΔΕΥΤΕΡΑ: Πιερικός - Ιωνικός (17.30, ΕΤ3).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ