ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Μάη 2008
Σελ. /32
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Παρέμβαση για την εθελοντική αιμοδοσία

Ανακοίνωση με αφορμή τις διαπιστωμένες ελλείψεις σε αίμα, αλλά και την άθλια κατάσταση που αντιμετωπίζουν για τη θεραπεία τους χιλιάδες ασθενείς με Μεσογειακή Αναιμία

Προσκλητήριο στα ταξικά συνδικάτα να πρωτοστατήσουν στην ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοσίας στην παρέμβασή τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρόνια πάσχοντες μέλη των σωματείων, αλλά και οι εργαζόμενοι από την πολιτική της εμπορευματοποίησης της Υγείας απευθύνει το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του.

«Ο αγώνας αυτός θα είναι αποτελεσματικός όταν εντάσσεται στη διεκδίκηση ενός αποκλειστικά δημόσιου - δωρεάν και υψηλής ποιότητας συστήματος Υγείας με απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Ασφάλιση», τονίζει το ΠΑΜΕ. Περιγράφοντας την απαράδεκτη για τους πάσχοντες κατάσταση, σημειώνει: «Είναι προκλητικό το ότι ενώ χρειάζονται 125 γιατροί για την ασφαλή λειτουργία των μονάδων, υπηρετούν μόνο 30 και από 200 νοσηλεύτριες υπηρετούν μόνο 60».

«Απαιτούμε - τονίζει το ΠΑΜΕ - από την κυβέρνηση, την ηγεσία του υπουργείου και τις διοικήσεις των νοσοκομείων να πάρουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε άμεσα να προσληφθεί όλο το απαραίτητο μόνιμο με σταθερή απασχόληση ιατρικό, νοσηλευτικό, αλλά και βοηθητικό προσωπικό για την ασφαλή και ποιοτική λειτουργία των μονάδων. Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον εξανθρωπισμό και την ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών, υποδοχής και νοσηλείας των Μονάδων Μεσογειακής Αναιμίας. Προϋπόθεση για την αποτελεσματική θεραπευτική αγωγή των πασχόντων με μεσογειακή αναιμία και των άλλων μεταγγιζόμενων ασθενών, αλλά και γενικότερα για όλους εμάς που κάποια στιγμή θα χρειαστούμε αίμα, είναι η ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοσίας, που θα εξασφαλίσει την επάρκεια αίματος, αλλά και θα ελαχιστοποιήσει κάθε παράθυρο επικινδυνότητας στις μεταγγίσεις αίματος».

Ταξίματα εκ του ασφαλούς

Και ενώ η κατάσταση μιλάει από μόνη της, ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος κατάπιε τη γλώσσα του για τις τρομακτικές ελλείψεις στις Μονάδες, παρότι μίλησε για «όλα τα άλλα» στο Συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, που έγινε στο Πόρτο Χέλι.

Κηρύσσοντας (16.5.2008) την έναρξη των εργασιών, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε επί μακρόν στο διεθνή διαγωνισμό για το μοριακό έλεγχο που φαίνεται να φτάνει στο τέλος μετά από πλέον των δύο χρόνων λειτουργία μέσα από βασανιστικές διαδικασίες. Μέχρι αύριο οι δύο ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να καταθέσουν τις οικονομικές τους προσφορές για τις τιμές, οπότε θα συνεδριάσει και η Διακομματική Επιτροπή. Δε θα μπορέσει όμως να κατακυρώσει το διαγωνισμό καθώς εκκρεμούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η μία εταιρεία εναντίον της άλλης.

Κατά τα άλλα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υποσχέθηκε την εξίσωση του επιδόματος πρόνοιας των θαλασσαιμικών με εκείνο των αιμορροφιλικών, καθώς και τη δημιουργία παρατηρητηρίου θαλασσαιμίας, που θα «έχει ως αντικείμενο την ενίσχυση και τη διεξαγωγή μελετών για τη θαλασσαιμία, την καταγραφή των σύγχρονων εξελίξεων, την προώθηση των νέων θεραπευτικών μεθόδων και τη διάχυση της γνώσης για τη θαλασσαιμία, τις ανάγκες και τις δυνατότητες των θαλασσαιμικών ασθενών».

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΟΙΝΟΦΥΤΑ - ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ - ΘΗΒΑ
Δικομματικό έγκλημα στη βιομηχανική καρδιά της χώρας

Σε μια περιοχή 1.250 επιχειρήσεων και δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων και κατοίκων, οι συνέπειες από την πολιτική ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας αποκτούν εκρηκτικές διαστάσεις

Το Νοσοκομείο Θήβας. Πέντε χρόνια μετά τη λειτουργία του, μονάδες παραμένουν κλειστές και οι ελλείψεις θερίζουν
Το Νοσοκομείο Θήβας. Πέντε χρόνια μετά τη λειτουργία του, μονάδες παραμένουν κλειστές και οι ελλείψεις θερίζουν
Η κατάσταση που έχει διαμορφώσει η πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και των χιλιάδων εργαζομένων σε όλες τις βαθμίδες της Υγείας, είναι εκρηκτική και επικίνδυνη. Οταν όμως αυτή η κατάσταση αφορά την παραγωγική καρδιά της χώρας, τη βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων - Σχηματαρίου - Θήβας, τότε γίνεται κάτι παραπάνω από εγκληματική.

Σε υγειονομικές μονάδες αυτής της περιοχής βρέθηκε χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, στα πλαίσια της πλατιάς εξόρμησης που πραγματοποιούν οι κομμουνιστές σε όλη τη χώρα για το ζήτημα της Υγείας.

Το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει αβίαστα από κάθε συζήτηση με τους εργαζόμενους και τους ασθενείς στο ΙΚΑ των Οινοφύτων, στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου και στο Νοσοκομείο της Θήβας, όπου βρέθηκε το κλιμάκιο του ΚΚΕ, είναι το εξής: Σε μια περιοχή με πάνω από 1.250 δηλωμένες επιχειρήσεις και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και κατοίκους, με νερό μολυσμένο από το εξασθενές χρώμιο και περιβάλλον επικίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία, με την Εθνική Οδό σε απόσταση αναπνοής, το επίπεδο των δομών και των υπηρεσιών Υγείας δεν είναι απλά αναντίστοιχο με τις πραγματικές ανάγκες εργαζομένων και κατοίκων, εν έτει 2008. Είναι - επιπλέον - παράγοντας επιβαρυντικός, που δρα αθροιστικά σε βάρος της Υγείας.

Οι ελλείψεις κοστίζουν ζωές

Από τη συνάντηση με τους γιατρούς του ΚΥ Σχηματαρίου
Από τη συνάντηση με τους γιατρούς του ΚΥ Σχηματαρίου
Οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές έχουν το δικό τους μερτικό στην επιδείνωση των συνεπειών από τα εργατικά «ατυχήματα», στην αδυναμία καταγραφής και αντιμετώπισης των επαγγελματικών ασθενειών και των κινδύνων που απειλούν τη Δημόσια Υγεία, ακόμα και στη στοιχειώδη αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων. Με λίγα λόγια, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις υπηρεσίες Υγείας της περιοχής με συνενόχους τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, κοστίζει στην κυριολεξία ζωές ανθρώπων και εξαντλεί μέχρι τελικής πτώσης το υπάρχον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Πιο συγκεκριμένα:

1. ΙΚΑ Οινοφύτων

  • Στο Διοικητικό Τμήμα, δυο ελεγκτές είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο 1.250 επιχειρήσεων που λειτουργούν σαν κράτος εν κράτει, φτάνοντας στο σημείο να απαγορεύσουν την είσοδο στους υπαλλήλους του ΙΚΑ. Μέσα σ' αυτά τα εργασιακά γκέτο, πλάι στους 15.000 περίπου Ελληνες εργάτες δουλεύουν και περίπου 6.000 μετανάστες, με σχέσεις εργασίας που δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς. Χαρακτηριστικό της ασυδοσίας των επιχειρήσεων είναι ότι ακόμα και σε αυτούς τους ελάχιστους ελέγχους, πάνω από 700 εργοδότες πιάστηκαν να παρανομούν ως προς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο ΙΚΑ!

Πίσω από τις κλειστές πόρτες των εργοστασίων θεριεύουν τα εργατικά «ατυχήματα» και επαγγελματικές ασθένειες. Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από 10 σοβαρά περιστατικά «ατυχημάτων» καταγράφονται εβδομαδιαία στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου, χωρίς να γίνεται λόγος για εκείνα που κουκουλώνονται πριν ακόμα περάσουν την πύλη του εργοστασίου.

  • Στο Υγειονομικό Τμήμα, η μια (!) νοσηλεύτρια που εκτελεί και χρέη διαχειρίστριας, αποθηκάριου, γραμματέα κ.ά. είναι ενδεικτική μόνο των τεράστιων ελλείψεων σε ιατρικές ειδικότητες και υποδομές που θα μπορούσαν να σώσουν ζωές, σε έναν τοπικό πληθυσμό που τους καλοκαιρινούς μήνες ξεπερνάει και τις 50.000. Στη συνάντηση με το διευθυντή του Τμήματος, η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που προβλέπει το «Πρόγραμμα Εκσυγχρονισμού» του ΙΚΑ, όπως η «έξυπνη κάρτα» και τα «πρωτόκολλα» των εξετάσεων, που στόχο έχουν να βάλουν νέο πλαφόν στις δαπάνες για την Υγεία, μεταφέροντας ακόμα μεγαλύτερο μέρος από το κόστος στα λαϊκά στρώματα.

2. Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου

Το ετοιμόρροπο - σε μία του πτέρυγα - κτίριο (εξαιτίας των σεισμών του 1999) είναι ένα το κρατούμενο. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και τα παρεπόμενά τους προστίθενται στις δυσκολίες που γεννά η έλλειψη εξοπλισμού τέτοιου που θα μπορούσε να βελτιώσει μέχρι και κατά 80% τη διαγνωστική και θεραπευτική επάρκεια του Κέντρου. Το υπάρχον ελλιπές προσωπικό καλείται να αντιμετωπίσει σε ετήσια βάση 24.000 περιστατικά, 13.000 από τα οποία είναι έκτακτα.

Ακόμα παραπέρα: Η μη σύνδεση του Κέντρου Υγείας με τους τόπους δουλειάς και κατοικίας, όπως επιβάλλουν οι σύγχρονες ανάγκες των χιλιάδων εργαζομένων και κατοίκων, το καθιστά ένα διακομιστικό σταθμό (με ασθενοφόρο ενταγμένο στο ΕΚΑΒ Χαλκίδας), με πλημμελή μάλιστα λειτουργία λόγω των ελλείψεων.

Κι αυτό την ώρα που - όπως τόνισε ο Γ. Μαρίνος μιλώντας σε γιατρούς και εργαζόμενους - σαν βασική μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, το Κέντρο Υγείας θα μπορούσε να παίζει καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη, τη φροντίδα και αποκατάσταση, στην καταγραφή και αντιμετώπιση των επαγγελματικών ασθενειών, στην καταπολέμηση παραγόντων που επιβαρύνουν τη Δημόσια Υγεία, με επαρκή αριθμό γιατρών εργασίας και σε συνεργασία με τους τεχνικούς Ασφαλείας στις επιχειρήσεις.

3. Γενικό Νοσοκομείο Θηβών

Εδώ η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική. Το καινούριο κτίριο (πρωτολειτούργησε τον Αύγουστο του 2003) είναι άδειο από προσωπικό, αφού τα 71 κρεβάτια που έχουν ήδη αναπτυχθεί λειτουργούν με το προσωπικό του παλιού νοσοκομείου (36 κρεβάτια). Μέρος από τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές γίνεται προσπάθεια κάθε χρόνο να καλυφθούν με stage και συμβασιούχους, συνολικά 52 εργαζόμενοι, των οποίων η απασχόληση λήγει στις αρχές Ιούλη. Επίσης, λόγω έλλειψης προσωπικού, κλειστή παραμένει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με 12 κρεβάτια, η Μαιευτική και Παιδιατρική Κλινική, καθώς και ο αξονικός τομογράφος που δεν έχει φτάσει ακόμα στο νοσοκομείο.

Το Νοσοκομείο, παρά το ότι καλείται να αντιμετωπίσει τροχαία περιστατικά, δε διαθέτει αιμοδοσία, με αποτέλεσμα τραυματίες και αίμα να κάνουν «βόλτες» ανάμεσα στη Θήβα, τη Λιβαδειά και τη Χαλκίδα! Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι (με το σωματείο των οποίων συναντήθηκε το κλιμάκιο του ΚΚΕ, όπως και με το διοικητή του νοσοκομείου) ομολογούν ότι αν κάποιος τραυματιστεί σε τροχαίο ή σε εργατικό ατύχημα το απόγευμα, τα πράγματα είναι ακόμα δυσκολότερα λόγω έλλειψης προσωπικού.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΕΑΤ
Μεθοδεύσεις σε βάρος των εργαζόμενων

Με διασπαστικές μεθόδους και προβοκάτσιες προσπαθεί να αποκρούσει τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις και την υποχρηματοδότηση

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
Να μη γίνει καμιά απόλυση εργαζόμενου στην «Πρωτοπορία» και το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), να σταματήσει η εκποίηση της περιουσίας του ΚΕΑΤ για την κάλυψη των αναγκών μισθοδοσίας, να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό το σύνολο των λειτουργικών αναγκών και η μισθοδοσία των υπαλλήλων του, απαίτησαν χτες οι εργαζόμενοι, οι σπουδαστές του Κέντρου και πλήθος φορέων, με δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στο ΚΕΑΤ.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο Δημήτρης Αγκαβανάκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και στελέχη του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και φορείς της περιοχής. Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν την εκφρασμένη πρόθεση της διοίκησης του ΚΕΑΤ να απολύσει 19 εργαζόμενους της «Πρωτοπορίας», της αστικής εταιρείας που λειτουργεί στο πλαίσιο του Κέντρου. Κατήγγειλαν ακόμα την υποχρηματοδότηση του ΚΕΑΤ, η επιχορήγηση του οποίου δεν καλύπτει ούτε τη μισθοδοσία των μόνιμων υπαλλήλων του, τονίζοντας ότι εντάσσεται σε ένα γενικότερο σχέδιο, που οδηγεί το μοναδικό κρατικό φορέα για τυφλούς σε αδιέξοδο και κλείσιμο.

Ο διοικητής του ΚΕΑΤ είχε «εξαφανιστεί», αποφεύγοντας συνάντηση με τους συγκεντρωμένους. Το ΚΕΑΤ από νωρίς το πρωί είχαν «ζώσει» ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Η διοίκηση του Κέντρου κατέβαλε ενορχηστρωμένη προσπάθεια να διασπάσει τους εργαζόμενους στη συνέλευση που ακολούθησε, φτάνοντας στο σημείο να διαδίδει ότι τις δυνάμεις των ΜΑΤ τις κάλεσε το ΚΚΕ!

Εκπρόσωποι του συλλόγου εργαζομένων του ΚΕΑΤ και των φορέων συμμετείχαν και μίλησαν σε συνέλευση των εργαζομένων της «Πρωτοπορίας» καλώντας τους να ενταχθούν στο Σύλλογο. Οι εργαζόμενοι της «Πρωτοπορίας» κατήγγειλαν ότι δουλεύουν σαν «λάστιχο», τέσσερα χρόνια με συμβάσεις χωρίς δικαιώματα και τώρα κρέμεται από πάνω τους η απειλή της απόλυσης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Συνθήκες που σημαδεύουν την πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να αντιπαρατεθούν με τα κόμματα που αντιμετωπίζουν την Υγεία σαν εμπόρευμα απηύθυνε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος κατά τη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας στις μονάδες Υγείας, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με τους δυο διευθυντές του ΙΚΑ Οινοφύτων (Διοικητικού και Υγειονομικού), τους εργαζόμενους του Ιδρύματος, καθώς και με τους γιατρούς και εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου. Στο Νοσοκομείο της Θήβας, πέρα από την περιοδεία σε όλους τους χώρους, έγινε συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων και με τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Μιλώντας στους εργαζόμενους, ο Γιώργος Μαρίνος στάθηκε ιδιαίτερα στην πρόταση του ΚΚΕ για την Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση, σημειώνοντας ότι «το ΚΚΕ παλεύει να αναπτυχθεί ένα μαζικό διεκδικητικό κίνημα, το οποίο θα συγκρουστεί με την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται όλα τα χρόνια και έχει σαν αποτέλεσμα την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας, τις σοβαρές ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας και στα νοσοκομεία, τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες των γιατρών, των νοσηλευτών, του άλλου προσωπικού».

Για την εμπειρία από την περιοδεία, το στέλεχος του ΚΚΕ τόνισε: «Σε μια βιομηχανική περιοχή με τόσες αυξημένες ανάγκες, όπου ζουν χιλιάδες εργατικές λαϊκές οικογένειες, οι συνθήκες αυτές το 2008 είναι απαράδεκτες και σημαδεύουν την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ οργανώνει την πάλη του σε ένα βασικό άξονα: Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, με βασικό στοιχείο την πρόληψη, τη σύνδεση του Κέντρου Υγείας με τους εργασιακούς χώρους, με τις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας, τη σύνδεση με τις οικογένειες, μέσα από τον οικογενειακό γιατρό, για την επίδραση πάνω στους παράγοντες εκείνους που συντελούν στη δημιουργία των συνθηκών για την ασθένεια. Παλεύει για νοσοκομεία πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα με ιατρικό προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό. Σ' αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα παίρνοντας σοβαρές πρωτοβουλίες σε κάθε μονάδα Υγείας».

Για τις ελλείψεις τόνισε ότι «είναι ζήτημα πολιτικοοικονομικό» και εξήγησε: «Μια πολιτική, που δεν έχει στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, αλλά την εξασφάλιση του μεγαλύτερου καπιταλιστικού κέρδους, δεν μπορεί να πάρει μέτρα ενάντια στις ελλείψεις. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουν την Υγεία του λαού σαν κόστος. Από εκεί ξεκινάνε και προχωρούν στην περικοπή όλων των δαπανών που έχουν σχέση με τις κοινωνικές υπηρεσίες. Γι' αυτό η χρηματοδότηση είναι ανεπαρκέστατη.

Η πολιτική του δικομματισμού και όλων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου είναι στη λογική της συνύπαρξης του ιδιωτικού με το δημόσιο τομέα. Ομως αυτές οι δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΝ, κάνουν ζημιά στο λαϊκό κίνημα. Γιατί όσο θα δυναμώνει και θα επεκτείνεται ο ιδιωτικός τομέας, τόσο θα διαμορφώνονται συνθήκες ανταγωνισμού και θα υποβαθμίζεται ο δημόσιος τομέας. Αυτό έχει αποδείξει η πραγματικότητα. Συνεπώς, οι πολιτικές ευθύνες είναι σοβαρές και πρέπει να καταλογιστούν από τους εργαζόμενους και το λαό».

Σύσκεψη της ΔΗΠΑΚ Γιατρών

Με θέμα τις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) που γίνονται στις 1-2 Ιούνη συγκαλείται σήμερα η σύσκεψη μελών και φίλων της «Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών». Η σύσκεψη θα γίνει στην αίθουσα Λογιστών, Κάνιγγος 27, ώρα 8:30 μ.μ.

15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΣΝΙΕ
Αύξησε τις δυνάμεις της η ΔΑΣ

Κοινό ψηφοδέλτιο από ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ

Η απήχηση του αγωνιστικού συνδυασμού της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ) που προβάλλει το ταξικό πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ, αναδείχτηκε στο 15ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή στην Αθήνα. ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΝ συσπειρώθηκαν σε κοινό ψηφοδέλτιο, σε μια μάταια προσπάθεια να ανακόψουν την ανοδική πορεία των δυνάμεων που στηρίζει το ΠΑΜΕ.

Στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας, οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική υγεία επικύρωσαν την αγωνιστική πορεία της ΟΣΝΙΕ, αυξάνοντας τις δυνάμεις της ΔΑΣ από 7 σε 8 έδρες.

Στις εκλογές ψήφισαν 124 σύνεδροι. Η ΔΑΣ πήρε 65 ψήφους και 8 έδρες. Για τη ΓΣΕΕ 44 ψήφους και 2 έδρες. Η Ενωτική Κίνηση Υγειονομικών (στηρίχτηκε από ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ) πήρε 42 ψήφους και 5 έδρες (είχε 5 έδρες). Για τη ΓΣΕΕ 37 ψήφους και δυο έδρες (είχε δυο έδρες). Μεμονωμένοι υποψήφιοι πήραν ο ένας 4 ψήφους και 0 έδρες (είχε 1 έδρα) και ο άλλος έναν ψήφο και 0 έδρες.

ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Σήμερα η συγκέντρωση

Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 2.30 μ.μ. πραγματοποιεί σήμερα το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας παλεύοντας ενάντια στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας, στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των γιατρών, στο χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ