Τρίτη 20 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΥΓΕΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Συνθήκες που σημαδεύουν την πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να αντιπαρατεθούν με τα κόμματα που αντιμετωπίζουν την Υγεία σαν εμπόρευμα απηύθυνε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος κατά τη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας στις μονάδες Υγείας, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με τους δυο διευθυντές του ΙΚΑ Οινοφύτων (Διοικητικού και Υγειονομικού), τους εργαζόμενους του Ιδρύματος, καθώς και με τους γιατρούς και εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου. Στο Νοσοκομείο της Θήβας, πέρα από την περιοδεία σε όλους τους χώρους, έγινε συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων και με τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Μιλώντας στους εργαζόμενους, ο Γιώργος Μαρίνος στάθηκε ιδιαίτερα στην πρόταση του ΚΚΕ για την Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση, σημειώνοντας ότι «το ΚΚΕ παλεύει να αναπτυχθεί ένα μαζικό διεκδικητικό κίνημα, το οποίο θα συγκρουστεί με την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται όλα τα χρόνια και έχει σαν αποτέλεσμα την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας, τις σοβαρές ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας και στα νοσοκομεία, τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες των γιατρών, των νοσηλευτών, του άλλου προσωπικού».

Για την εμπειρία από την περιοδεία, το στέλεχος του ΚΚΕ τόνισε: «Σε μια βιομηχανική περιοχή με τόσες αυξημένες ανάγκες, όπου ζουν χιλιάδες εργατικές λαϊκές οικογένειες, οι συνθήκες αυτές το 2008 είναι απαράδεκτες και σημαδεύουν την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ οργανώνει την πάλη του σε ένα βασικό άξονα: Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, με βασικό στοιχείο την πρόληψη, τη σύνδεση του Κέντρου Υγείας με τους εργασιακούς χώρους, με τις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας, τη σύνδεση με τις οικογένειες, μέσα από τον οικογενειακό γιατρό, για την επίδραση πάνω στους παράγοντες εκείνους που συντελούν στη δημιουργία των συνθηκών για την ασθένεια. Παλεύει για νοσοκομεία πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα με ιατρικό προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό. Σ' αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα παίρνοντας σοβαρές πρωτοβουλίες σε κάθε μονάδα Υγείας».

Για τις ελλείψεις τόνισε ότι «είναι ζήτημα πολιτικοοικονομικό» και εξήγησε: «Μια πολιτική, που δεν έχει στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, αλλά την εξασφάλιση του μεγαλύτερου καπιταλιστικού κέρδους, δεν μπορεί να πάρει μέτρα ενάντια στις ελλείψεις. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουν την Υγεία του λαού σαν κόστος. Από εκεί ξεκινάνε και προχωρούν στην περικοπή όλων των δαπανών που έχουν σχέση με τις κοινωνικές υπηρεσίες. Γι' αυτό η χρηματοδότηση είναι ανεπαρκέστατη.

Η πολιτική του δικομματισμού και όλων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου είναι στη λογική της συνύπαρξης του ιδιωτικού με το δημόσιο τομέα. Ομως αυτές οι δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΝ, κάνουν ζημιά στο λαϊκό κίνημα. Γιατί όσο θα δυναμώνει και θα επεκτείνεται ο ιδιωτικός τομέας, τόσο θα διαμορφώνονται συνθήκες ανταγωνισμού και θα υποβαθμίζεται ο δημόσιος τομέας. Αυτό έχει αποδείξει η πραγματικότητα. Συνεπώς, οι πολιτικές ευθύνες είναι σοβαρές και πρέπει να καταλογιστούν από τους εργαζόμενους και το λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ