Τρίτη 20 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Επέβαλε ανάκληση της απόλυσης στην «ΕΡΜΗΣ»

Η εταιρεία υποχρεώθηκε να επαναπροσλάβει τον συνδικαλιστή Θανάση Αποστόλου

Ο επίμονος αγώνας του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, η αλληλεγγύη των άλλων ταξικών συνδικάτων της Αθήνας και οι πολύπλευρες παρεμβάσεις τους, όλο το προηγούμενο διάστημα, είχαν ως αποτέλεσμα την ανάκληση της απόλυσης του Θανάση Αποστόλου, Α' αντιπροέδρου του συνδέσμου, από την εταιρεία «σεκιούριτι» «ERMHS BRINGS» («Ερμής Μπρινγκς»).

Υπενθυμίζεται ότι η απόλυση του συνδικαλιστή έγινε λίγες μέρες μετά από τις εκλογές του συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και τη συγκρότηση σε σώμα του νέου διοικητικού του συμβουλίου στις 28 του περασμένου Μάρτη, οπότε και εκλέχθηκε ο Θανάσης Αποστόλου στη θέση του Α' αντιπροέδρου. «Η εργοδοσία - υπογραμμίζει ο σύνδεσμος στη σχετική ανακοίνωσή του - επιχείρησε να χτυπήσει συνδικαλιστές που αντιπαλεύουν την άγρια επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ, που χτυπάει τα δικαιώματα των εργαζομένων, γιατί θέλουν να αφήσουν έξω από το χώρο των "σεκιούριτι" τις δυνάμεις που χαλάνε το κλίμα της συναίνεσης και της υποταγής στις εντολές της εργοδοσίας».

Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στους κυβερνητικούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές που όχι μόνο δε στήριξαν το αίτημα της επαναπρόσληψης, αλλά έβαλαν και βάζουν πλάτη, για να περάσουν τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης. Τους καλεί να συσπειρωθούν με τα ταξικά σωματεία για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η ταξική γραμμή στο συνδικαλιστικό κίνημα, να ισχυροποιηθεί το ΠΑΜΕ, για να μπει τέρμα στις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία, για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση στους χώρους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ