Τρίτη 20 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Στις κάλπες Πέμπτη και Παρασκευή

Πλησιάζει η μέρα που οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά θα κληθούν να αλλάξουν σελίδα στη δράση του σωματείου τους. Την Πέμπτη 22 του Μάη ανοίγουν οι κάλπες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο σωματείο «ΤΡΙΑΙΝΑ». Οι εκλογές θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 23/5.

Πρόκειται για μια εκλογική διαδικασία ιδιαίτερα κρίσιμη. Είναι η ευκαιρία για τους εργαζόμενους του Ναυπηγείου, με την ψήφο τους στις συνεπείς αγωνιστικές δυνάμεις της «Εργοστασιακής Επιτροπής Ναυπηγείων Σκαραμαγκά» (ΕΕΝΣ), να πετάξουν από το σβέρκο τους τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, δίνοντας ώθηση συνολικά για την αλλαγή των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα, σε βάρος των δυνάμεων του συμβιβασμού και της συναίνεσης.

Με τις εκλογές αυτές τους δίνεται η δυνατότητα να ξεφορτωθούν την έκπτωτη πλειοψηφία, που επί δεκαετίες τους φορτώνει μόνο δεινά, επειδή είναι ταγμένη στο πλευρό της εργοδοσίας και της αντιλαϊκής πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΕΕ. Η ΕΕΝΣ τονίζει προς τους εργαζόμενους ότι «μπορούμε να κάνουμε την "ΤΡΙΑΙΝΑ" όπλο στα χέρια μας για να αποκρούσουμε την επίθεση της εργοδοσίας στα δικαιώματά μας», για να αποτρέψουν τα σχέδια διάλυσης σε βάρος του ναυπηγείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ