ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 19 Ιούνη 2008
Σελ. /32
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΖΩΝΗΣ
Κλιμακώνουν με συγκέντρωση στο Πέραμα

Μάχη για την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων στο Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού

Από τη συγκέντρωση των εργατοτεχνιτών στο Σχιστό, την περασμένη Παρασκευή
Από τη συγκέντρωση των εργατοτεχνιτών στο Σχιστό, την περασμένη Παρασκευή
Αγωνιστικός ξεσηκωμός επικρατεί ανάμεσα στους εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, ενώ μαζί τους έχουν συμπαραταχτεί όλα τα ταξικά σωματεία του Πειραιά και συνδικαλιστικές παρατάξεις. Αιτία είναι η επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι εργοδότες του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού (ΒΙΠΑΣ) στο θεσμοθετημένο δικαίωμα της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης και δράσης, αποθρασυμένοι από την αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Χαρακτηριστικό των προθέσεών τους είναι ότι νύχτα την περασμένη Παρασκευή οι εργοδότες έβγαλαν από το χώρο του ΒΙΠΑΣ το κοντέινερ που είχαν εγκαταστήσει οι εργάτες για να στεγάσει τα σωματεία τους. Το αποτέλεσμα αυτής της πρόκλησης ήταν να ξεσηκωθεί ολόκληρη η Ζώνη στο πόδι και οι εργάτες να βρίσκονται σε συνεχείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις, οι οποίες συνεχίζονται αυτή τη βδομάδα με σταμάτημα της υπερωριακής απασχόλησης και της δουλειάς το Σαββατοκύριακο. Ενώ σήμερα Πέμπτη θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων του Περάματος στις 7.30 το απόγευμα. Από την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιούνη, θα συνεχίσουν με παύσεις εργασιών.

Στο μεταξύ, κύμα αλληλεγγύης συνεχίζει να προκαλεί ο αγώνας των εργατών. Ανακοινώσεις εξέδωσαν, επίσης, ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Ενωση Ναυαγοσωστικών - Ρυμουλκών, Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, ΠΕΣ - ΝΑΤ, ΕΣΑΚ Οδηγών Φορτηγών, ΔΑΣ Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό και άλλοι.

ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ
Παραπλάνηση σε βαθμό απάτης

Η λύση βρίσκεται στη δημιουργία 4-6 δημόσιων τραπεζών που θα μπορούν να δίνουν τα απαραίτητα μοσχεύματα σε όποιον τα έχει ανάγκη, τονίζουν οι επιστήμονες από τα δημόσια νοσοκομεία

Μετά τα αιματηρά χαράτσια της γέννας έρχεται για το νέο ζευγάρι και η παραπλάνηση της φύλαξης των βλαστοκυττάρων με την εκμετάλλευση της λαχτάρας για το παιδί τους

ICON

Μετά τα αιματηρά χαράτσια της γέννας έρχεται για το νέο ζευγάρι και η παραπλάνηση της φύλαξης των βλαστοκυττάρων με την εκμετάλλευση της λαχτάρας για το παιδί τους
Οι ιδιωτικές τράπεζες βλαστοκυττάρων, πέραν του ότι λειτουργούν παράνομα, επιδίδονται σε μια παραπλάνηση των νέων γονέων που φτάνει μέχρι τα όρια της απάτης. Κι ενώ το υπουργείο Υγείας έχει ενημερωθεί για την παράνομη δραστηριότητά τους τόσο απ' τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) όσο και απ' την Ελληνική Αιματολογική Εταιρία (ΕΑΕ) εντούτοις συγκρότησε Επιτροπή στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) για «τη διατύπωση των όρων εφαρμογής και χρήσεως βλαστοκυττάρων στα νοσοκομεία και στα ιδιωτικά κέντρα της χώρας».

Οι παραπάνω καταγγελίες έγιναν στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου της ΕΑΕ, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κατά της Λευχαιμίας (21-28 Ιούνη). Με τεκμηριωμένα στοιχεία και με πειστικό τρόπο οι επιστήμονες - που προέρχονται από δημόσια νοσοκομεία - απέδειξαν ότι η ιδιωτική κατάθεση ομφαλικού μοσχεύματος - και όχι των βλαστοκυττάρων όπως λανθασμένα παρουσιάζεται - δεν έχει επιστημονική βάση.

Και τούτο - όπως εξήγησαν - για τους εξής λόγους: «Το μόσχευμα δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί επωφελώς για το ίδιο το παιδί από το οποίο προέρχεται. Το ομφαλικό μόσχευμα του ασθενούς δεν είναι κατάλληλο για μεταμόσχευση προς τον ίδιο. Κι αυτό επειδή το παιδί είτε πάσχει σίγουρα και το ίδιο (σε κληρονομικές παθήσεις), είτε πάσχει δυνητικά (σε περιπτώσεις εμφάνισης της λευχαιμίας τα πρώτα έτη της ζωής). Επιπλέον, σε περιπτώσεις λευχαιμιών το αυτόλογο μόσχευμα (αυτό δηλαδή από τον ίδιο τον ασθενή) υστερεί του αλλογενούς (από άλλον άνθρωπο) επειδή στερείται αντιλευχαιμικής δράσης».

Ηδη στην Ελλάδα λειτουργούν 17 ιδιωτικές εταιρείες - τη μεγαλύτερη αναλογία σε σχέση με τους κατοίκους - και για τη φύλαξη ο χρήστης πληρώνει 2.000-2.500 ευρώ, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια αγορά με ετήσιο τζίρο 100 εκατ. ευρώ. Ετσι καταφέρνουν να παραπλανούν τους νέους γονείς για κάτι που με μαθηματική ακρίβεια δε θα χρησιμοποιήσουν ποτέ. «Πρόκειται για θυσία στο βωμό του κέρδους χωρίς αντίκρισμα», όπως τονίστηκε απ' τους επιστήμονες. Μάλιστα, ανέφεραν ότι σε παγκόσμια κλίμακα οι αυτόλογες μεταμοσχεύσεις δεν έφτασαν ούτε τις δέκα στα τελευταία χρόνια.

Τα στοιχεία

Ανάμεσα στα συντριπτικά στοιχεία που έδωσαν χτες στη δημοσιότητα οι επιστήμονες είναι:

  • Η επιστολή της ΕΑΕ προς τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο (27.3.2008) - και δεν πήραν ακόμα απάντηση - όπου με αναλυτικά στοιχεία αποκαλύπτουν το τι συμβαίνει στην αγορά.
  • Η επιστολή του προέδρου του ΕΟΜ Αλκιβιάδη Κωστάκη προς την ΕΑΕ, στην οποία επισημαίνει ότι «οι ιδιωτικές τράπεζες ομφαλοπλακουντιακού αίματος είναι παράνομες».
  • Κατάγγειλαν ότι και η σύμπραξη που έγινε ανάμεσα στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών με ιδιωτική τράπεζα απ' τη Θεσσαλονίκη είναι «μη σύννομη, ηθικά διαβλητή και προκάλυμμα των δραστηριοτήτων της τράπεζας».

Με την κατάθεση, όπως υπογράμμισαν οι επιστήμονες, στις ιδιωτικές τράπεζες στην κυριολεξία «θάβονται» πολύτιμα μοσχεύματα, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από το ένα τρίτο εκείνων που τα έχουν ανάγκη. Και τούτο, όπως εξήγησαν, γιατί το ένα τρίτο εκείνων που έχουν ανάγκη μεταμοσχεύσεων βρίσκουν το μόσχευμα από τους συγγενείς τους, το ένα τρίτο από τα μοσχεύματα τρίτων και το υπόλοιπο ένα τρίτο δεν τα βρίσκει καθόλου.

Αντί, τόνισαν οι επιστήμονες, να πετιούνται στα σκουπίδια κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες ομφαλικά μοσχεύματα (βλαστοκύτταρα), η λύση βρίσκεται στη δημιουργία 4-6 δημόσιων τραπεζών που θα καλύπτουν τις ανάγκες της χώρας. Τώρα υπάρχει μόνο η τράπεζα της Ακαδημίας Αθηνών που υπολειτουργεί λόγω των τρομακτικών ελλείψεων προσωπικού και άλλων αιτιών...

«ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
Απεργία σήμερα και αύριο

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα και αύριο προχωρούν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Την πρώτη μέρα της απεργίας τα 22 σωματεία των εργαζομένων θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις κατά τόπους - σε διάφορες πόλεις της χώρας - ενώ αύριο θα γίνει πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος και ώρα 11.30 π.μ.

Οι 4.000 εργαζόμενοι που απασχολούνται με ετήσιες συμβάσεις ορισμένου χρόνου καλούνται να εξυπηρετήσουν 100.000 ηλικιωμένους που δεν έχουν δυνατότητα αυτοεξυπηρέτησης και Ατομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ). Η κοινοτική χρηματοδότηση του προγράμματος τελειώνει τον Αύγουστο του 2008, γεγονός που εντείνει την εργασιακή ανασφάλεια, ενώ πολλοί από τους εργαζόμενους έχουν να πληρωθούν πολλούς μήνες. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μεταξύ άλλων κρατική δωρεάν «Βοήθεια στο Σπίτι», μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ) εκφράζει τη συμπαράστασή του στον απεργιακό αγώνα.

ΓΟΝΕΙΣ - ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΑμεΑ
Καθοριστικό βήμα η συγκρότηση ενιαίου Συλλόγου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χτες η ιδρυτική σύσκεψη με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα

Αποψη από τη χτεσινή σύσκεψη
Αποψη από τη χτεσινή σύσκεψη
Νέο, μεγάλο βήμα στην αγωνιστική συγκρότηση του γονεϊκού κινήματος των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), για την κοινή δράση των γονιών και κηδεμόνων ΑμεΑ απέναντι στη γενικευμένη επίθεση που δέχονται τα ΑμεΑ και οι οικογένειές τους απ' την πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, αποτελεί η ίδρυση, χτες, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Νομού Αττικής.

«Μέσα από τη δράση της Επιτροπής Αγώνα Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ αναδείχτηκε η ανάγκη της ενιαίας δράσης των γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ από όλες τις κατηγορίες, σε μια ενιαία μαζική συνδικαλιστική οργάνωση, για να ενώσει τις χιλιάδες, τις δεκάδες χιλιάδες των οικογενειών μας, στον αγώνα για τα δικαιώματα των παιδιών μας, που είναι και δικά μας δικαιώματα. Τη γενικευμένη επίθεση που δεχόμαστε, από όλες τις πλευρές, από την πολιτική των κυβερνήσεων - στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας - δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει ο καθένας μόνος του, ούτε διασπασμένος σε μικρές ομάδες, ανά σχολείο ή ανά ίδρυμα», τόνισε κάνοντας την κεντρική εισήγηση στην Ιδρυτική Συνέλευση του Συλλόγου ο Δημήτρης Δροσάτος, πατέρας παιδιού με ειδικές ανάγκες. Ο οποίος κάλεσε παράλληλα τους γονείς να αναζωογονήσουν τους υπάρχοντες πρωτοβάθμιους συλλόγους, τους οποίους ο νέος Σύλλογος δεν αντιστρατεύεται, να τους κάνουν όργανα πάλης για τα προβλήματα του ειδικού σχολείου, του ιδρύματος των παιδιών.

Στους κεντρικούς σκοπούς του Συλλόγου, όπως αναφέρει και το Καταστατικό του, περιλαμβάνεται η ένωση και ο αγώνας όλων των γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υψηλής ποιότητας Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία και Ειδική Αγωγή, για δουλειά για όλους τους ικανούς προς εργασία αναπήρους, για τα δικαιώματα των οικογενειών των βαριά αναπήρων, για την ίδρυση δημόσιων κέντρων για την περίθαλψη των βαριά αναπήρων ή περιστατικών σε κρίση, κ.ά.

Στην Ιδρυτική Συνέλευση οι γονείς και κηδεμόνες ΑμεΑ μίλησαν για τις δραματικές καταστάσεις που ζουν ως αποτέλεσμα της απουσίας ουσιαστικής πολιτικής στήριξης των ΑμεΑ και αποφάσισαν: «Δεν πάει άλλο!». Τη στήριξή τους στο Σύλλογο και στη δράση του εξέφρασαν με την παρουσία τους και με τους χαιρετισμούς τους ο Χάρης Χουρδάκης, στέλεχος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, η Βάνα Λυγερού, απ' την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, και ο Δήμος Θεοδώρου, πρόεδρος της ΟΕΚΙΔΕ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η Ομοσπονδία θα παραχωρήσει χώρο για την προσωρινή στέγαση των γραφείων του νέου Συλλόγου.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΠΦΥ
Συστοίχιση με κατάληξη την εμπορευματοποίηση

Η κάρτα Υγείας με το πιστωτικό όριο θα είναι το εισιτήριο για την παροχή υπηρεσιών απ' τα δημοτικά ιατρεία που αναβαθμίζονται σε Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου

Με όχημα την αναβάθμιση των επτά δημοτικών ιατρείων σε Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου (ΚΥΑΤ) η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή της Αθήνας συστοιχίζονται για τις επερχόμενες ανατροπές σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων με το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) που, ήδη, έχει ετοιμάσει το υπουργείο Υγείας και - κατά τον υπουργό Υγείας - θα κατατεθεί στη Βουλή τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Για την αναβάθμιση των δημοτικών ιατρείων υπογράφτηκε (22.8.2007) μεταξύ του υπουργείου Υγείας και του Δήμου Αθηναίων προγραμματική σύμβαση, σύμφωνα με την οποία μέρος της δαπάνης αναλαμβάνει το υπουργείο Υγείας για πέντε χρόνια και κατά τα άλλα ο Δήμος Αθηναίων «είτε με ίδιους πόρους, είτε με χρηματοδότηση από το Δ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, είτε με χορηγίες και δωρεές, είτε με άλλους πόρους» (22.8.2007). Για το θέμα αυτό, όπως και για τη δημιουργία του «στεγνού» Κέντρου Απεξάρτησης «Αθήνα - Ζωή» για ενήλικες και εφήβους χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών, είχαν χτες συνάντηση στο δημαρχείο της Αθήνας ο δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης και ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Μετά τη συνάντηση, ανακοίνωσαν ότι το 2008 δόθηκαν στο Δήμο Αθηναίων 5 - απ' τα 10 εκ. ευρώ που προβλέπονται - ώστε μέχρι το τέλος του έτους να λειτουργήσει πρώτο ΚΥΑΤ στο 5ο Δημοτικό Διαμέρισμα στα Πατήσια. Για το Κέντρο Απεξάρτησης θα μεταφερθούν από τον ΟΚΑΝΑ στο Δήμο Αθηναίων 3 εκ. ευρώ και θα είναι έτοιμο σε 1,5 χρόνο. Επίσης, ανακοίνωσαν ότι το υπουργείο Υγείας δωρίζει στο δήμο Αθηναίων δύο ακίνητα για τη δημιουργία παιδικών σταθμών (Ανω Πατήσια και Αγιος Σώστης) και θα παραχωρήσει τη χρήση ενός ορόφου για την ανέγερση από το Δήμο προτύπου ΚΥΑΤ.

Βασικός κρίκος στις ανατροπές η ΤΑ

Απαντώντας σε ερωτήσεις του «Ρ» για τη σχέση των δημοτικών ιατρείων με το σύστημα της ΠΦΥ που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε ότι υπάρχει η δέσμευση να στηρίξει «όλα εκείνα τα προγράμματά του, που πέραν εκείνων που είναι αυτόνομα, υπάρχουν και άλλα που συνδέονται με την επίσημη κυβερνητική πολιτική». Επίσης, απαντώντας στην ερώτηση αν θα ισχύσει και στα δημοτικά ιατρεία η κάρτα Υγείας, με το πιστωτικό όριο που προβλέπεται στο νομοσχέδιο για την ΠΦΥ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε ότι αυτή θα είναι το εισιτήριο για κάποιον που θα φτάσει στο ΚΥΑΤ, για να τύχει των υπηρεσιών Υγείας, ενώ ο Νικήτας Κακλαμάνης διευκρίνισε ότι οι μετανάστες και οι οικογένειές τους θα νοσηλεύονται δωρεάν σε ανταπόδοση της οικονομικής επιχορήγησης απ' το υπουργείο Υγείας.

«Πρωτοβάθμια Φροντίδα χωρίς Τοπική Αυτοδιοίκηση δε νοείται», κατέληξε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας ότι «το πρότυπο αυτής της συνεργασίας λειτουργεί πιλοτικά και συνολικά για την Αυτοδιοίκηση της χώρας μας, μαζί με τις άλλες πρωτοβουλίες που ήδη έχουν αναληφθεί από φορείς της ΤΑ, όπως το Δίκτυο που ίδρυσε ο Δήμος Αμαρουσίου».

Δηλαδή τα δημοτικά ιατρεία του Δήμου Αθηναίων -που σήμερα δεν έχουν άδεια λειτουργίας για να συνάψουν συμβάσεις με τα ασφαλιστικά ταμεία - με την κάρτα Υγείας θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να έχουν έσοδα από τα Ταμεία και θα γίνουν ο πιλότος που οδηγεί στη διεύρυνση της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών Υγείας.

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΠΑΜΕ: Στην τελική ευθεία μπαίνει η λαχειοφόρος του ΠΑΜΕ, καθώς οι τοπικές Γραμματείες και οι συνδικαλιστές σε όλη τη χώρα παίρνουν όλα τα μέτρα ώστε να ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία μέχρι την 1η του Ιούλη. Σ' αυτήν την κατεύθυνση αύριο, Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί και το 4ο πανελλαδικό κλείσιμο της οικονομικής εξόρμησης.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΤΑ: Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις σημερινές κινητοποιήσεις του κλάδου και στο απογευματινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής. Σήμερα οι σχολικοί φύλακες κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πραγματοποιούν 4ωρη στάση εργασίας συμπαραστεκόμενοι στους σχολικούς φύλακες και διεκδικώντας μια σειρά από αιτήματα. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων η Συντονιστική οργανώνει προσυγκέντρωση στην Ομόνοια στις 11.30 το πρωί.

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων της «Αγροτικής Ασφαλιστικής» πραγματοποιήθηκε χτες στα γραφεία του Κόμματος στη Βουλή. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν τη στήριξη του ΚΚΕ ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την «Αγροτική Ασφαλιστική». Ο Γ. Μαυρίκος, βουλευτής του ΚΚΕ, εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση του Κόμματος στην ιδιωτικοποίηση της κερδοφόρας «Αγροτικής Ασφαλιστικής» και στη λεηλασία της από το ιδιωτικό κεφάλαιο. Ταυτόχρονα, δήλωσε την αλληλεγγύη του στους αγώνες των εργαζομένων για να μην περάσει η πολιτική της κυβέρνησης που βασίζεται στις στρατηγικές της ΕΕ.

ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Βάζουν χέρι στα ασφαλιστικά Ταμεία

Υποσχέσεις για «λύσεις» που ανακυκλώνουν τα αδιέξοδα από την πολιτική ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών και δομών ψυχικής υγείας, με θύματα τους ψυχικά πάσχοντες και εργαζόμενους στις δομές αυτές, έδωσε χτες ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους εργαζομένων και ιδιοκτητών μονάδων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης που λειτουργούν ιδιώτες και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ).

Οι φορείς που εκπροσωπούνται από το λεγόμενο Δίκτυο «Αργώς» πραγματοποίησαν χτες συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, διαμαρτυρόμενοι για την ελλιπή χρηματοδότηση των δομών, με τους εργοδότες να ζητούν, μεταξύ άλλων, τη σύναψη συμβάσεων με τα ασφαλιστικά Ταμεία! Απ' την πλευρά του, ο υφυπουργός ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τις συμβάσεις που θα φορτώσουν στα ασφαλιστικά ταμεία και τους εργαζόμενους το κόστος για υπηρεσίες που έπρεπε να παρέχονται δωρεάν μέσα από δημόσιες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Οπως προέκυψε από τη συζήτηση, στο όνομα της πιστοποίησης και της εξασφάλισης της ποιότητας των δομών, μια σειρά μονάδες κινδυνεύουν με κλείσιμο - ανεξάρτητα από τις όποιες διαβεβαιώσεις του υφυπουργού για την απορρόφηση των εργαζομένων σε ΝΠΔΔ κλπ. Κατά τα άλλα, ο υφυπουργός υποσχέθηκε ότι το υπουργείο Υγείας θα φροντίσει εντός 20ημέρου για την καταβολή της μισθοδοσίας και των ενσήμων στους εργαζόμενους, που παραμένουν σε αρκετές περιπτώσεις απλήρωτοι για μήνες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ