Πέμπτη 19 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΖΩΝΗΣ
Κλιμακώνουν με συγκέντρωση στο Πέραμα

Μάχη για την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων στο Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού

Από τη συγκέντρωση των εργατοτεχνιτών στο Σχιστό, την περασμένη Παρασκευή
Από τη συγκέντρωση των εργατοτεχνιτών στο Σχιστό, την περασμένη Παρασκευή
Αγωνιστικός ξεσηκωμός επικρατεί ανάμεσα στους εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, ενώ μαζί τους έχουν συμπαραταχτεί όλα τα ταξικά σωματεία του Πειραιά και συνδικαλιστικές παρατάξεις. Αιτία είναι η επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι εργοδότες του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού (ΒΙΠΑΣ) στο θεσμοθετημένο δικαίωμα της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης και δράσης, αποθρασυμένοι από την αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Χαρακτηριστικό των προθέσεών τους είναι ότι νύχτα την περασμένη Παρασκευή οι εργοδότες έβγαλαν από το χώρο του ΒΙΠΑΣ το κοντέινερ που είχαν εγκαταστήσει οι εργάτες για να στεγάσει τα σωματεία τους. Το αποτέλεσμα αυτής της πρόκλησης ήταν να ξεσηκωθεί ολόκληρη η Ζώνη στο πόδι και οι εργάτες να βρίσκονται σε συνεχείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις, οι οποίες συνεχίζονται αυτή τη βδομάδα με σταμάτημα της υπερωριακής απασχόλησης και της δουλειάς το Σαββατοκύριακο. Ενώ σήμερα Πέμπτη θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων του Περάματος στις 7.30 το απόγευμα. Από την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιούνη, θα συνεχίσουν με παύσεις εργασιών.

Στο μεταξύ, κύμα αλληλεγγύης συνεχίζει να προκαλεί ο αγώνας των εργατών. Ανακοινώσεις εξέδωσαν, επίσης, ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Ενωση Ναυαγοσωστικών - Ρυμουλκών, Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, ΠΕΣ - ΝΑΤ, ΕΣΑΚ Οδηγών Φορτηγών, ΔΑΣ Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό και άλλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ