Πέμπτη 19 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Χαιρετίζουν την κινητοποίηση των εργατοπατέρων!

Γαϊτανάκι κοροϊδίας και αποπροσανατολισμού από τη συνδικαλιστική πλειοψηφία

«Ο ΣΕΒ συμμερίζεται την ανησυχία, την αγωνία όλων όσοι βιώνουν τις συνέπειες της εντεινόμενης παγκοσμίως κρίσης και χαιρετίζει κάθε πρωτοβουλία που συνεισφέρει στη συνειδητοποίηση και στην αντιμετώπιση του πολυδιάστατου προβλήματος της ακρίβειας». Μ' αυτή τη μνημειώδη φράση, ο ΣΕΒ, σε συνέχεια της προχτεσινής του παρέμβασης, χαιρετίζει την κινητοποίηση που διοργανώνουν σήμερα ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για την ακρίβεια, αναγνωρίζοντας τον ακίνδυνο για τα συμφέροντα των βιομηχάνων χαρακτήρα του πλαισίου που προβάλλει η συμβιβασμένη συνδικαλιστική πλειοψηφία.

Αποκαλύπτοντας το μέγεθος της συμπαιγνίας σε βάρος της εργατικής τάξης, οι παρατάξεις της ΓΣΕΕ που συγκροτούν το προεδρείο της έστησαν χτες ένα προκλητικό γαϊτανάκι κοροϊδίας και αποπροσανατολισμού. ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση» με ανακοινώσεις τους επιχειρούν να βγάλουν από πάνω τους τις ευθύνες που έχουν για την κατάσταση που βιώνει η εργατική οικογένεια, την ίδια στιγμή που οι τρεις τους από κοινού οργανώνουν σήμερα μία ακόμα φιέστα για την ακρίβεια.

«Επιχειρηματικά συμφέροντα έχουν στήσει πάρτι και η κυβέρνηση μας εμπαίζει» δήλωσε χτες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος και ανακάλυψε ότι «η αγοραστική δύναμη μισθών, ημερομισθίων, συντάξεων έχει μειωθεί δραματικά». Από κοντά, ξιφουλκεί κατά την ακρίβειας και ο ΓΓ της ΓΣΕΕ Κ. Πουπάκης, ο οποίος αφού γκρινιάζει γιατί ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ συνομιλεί με τον ΣΕΒ χωρίς να του δίνει λογαριασμό, καλεί τους εργοδότες να «βάλουν το χέρι στην τσέπη». Ποιοι τα λένε αυτά; Οι επικεφαλής των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, των οποίων η υπογραφή στέκεται κάτω από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και η οποία προβλέπει αύξηση στο κατώτερο μεροκάματο λιγότερο από ένα (1) ευρώ.

Η «Αυτόνομη Παρέμβαση» του ΣΥΝ, με δήλωση στελέχους της, αναπληρωτή προέδρου της ΓΣΕΕ, καλεί τους υπόλοιπους συνεταίρους στο προεδρείο «να ξεφύγει η ΓΣΕΕ από την ομηρία της υπογραφής που έβαλε στην απαράδεκτη εθνική συλλογική σύμβαση»! Πασχίζει η «ΑΠ» να βάλει στο σωστό δρόμο την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ, που προφανώς - όπως είχε δηλώσει - έκαναν απλά ένα «λάθος» που υπέγραψαν τη σύμβαση της ντροπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ