Πέμπτη 19 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Ταξική αναμέτρηση σε διπλό και ενιαίο μέτωπο
  • Συγκεντρώσεις σήμερα σε δεκάδες πόλεις. Στην Ομόνοια (7 μ.μ.) στην Αθήνα, στο Αγαλμα Βενιζέλου (7 μ.μ.) στη Θεσσαλονίκη
  • Απεργίες και συγκεντρώσεις τις επόμενες μέρες από τις ταξικές Ομοσπονδίες

Η προχτεσινή παρέμβαση των βιομηχάνων, που ούτε λίγο, ούτε πολύ επιχειρούν να παρουσιάσουν εαυτούς σαν θύματα της ακρίβειας (!), η ανταπόκριση που βρήκε από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ η πρότασή τους να συζητηθεί το ζήτημα της ακρίβειας σε μια ακόμα «κοινονικοεταιρίστικη» επιτροπή που θέσπισαν από κοινού εργατοπατέρες και εργοδότες, αλλά και ο απροκάλυπτος εμπαιγμός των εκατομμυρίων εργαζομένων από την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου για τις αιτίες και τα μέσα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ένα πράγμα επιβεβαιώνουν:

Οτι στον καθημερινό Γολγοθά της επιβίωσης, με τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης να έχουν πάρει την ανηφόρα και τους μισθούς να κατρακυλούν ανεξέλεγκτα, δεν μπορούν παρά να βασίζονται στους δικούς τους ταξικούς αγώνες. Δεν έχουν άλλη διέξοδο από το να ισχυροποιήσουν το μέτωπο εκείνο της αντίστασης και της διεκδίκησης που απαιτεί το χτύπημα της καπιταλιστικής κερδοφορίας και την αύξηση των μισθών και των μεροκάματων στο ύψος των πραγματικών αναγκών των εργαζομένων.

Στην προώθηση της ταξικής συσπείρωσης με αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά στοχεύουν και οι συγκεντρώσεις που διοργανώνει σήμερα το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, ενάντια στην πολιτική της ακρίβειας και με κεντρικό αίτημα την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών συμβάσεων. Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ομόνοιας και στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Χτες, έγινε η συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στις Σέρρες. Οι σημερινές συγκεντρώσεις και οι άλλες πολύμορφες δραστηριότητες σε μεγάλους δήμους και συνοικίες αποκτούν πολλαπλάσια σημασία, καθώς ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η μάχη για την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών Συμβάσεων από τις Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με απεργίες, συγκεντρώσεις και άλλες κινητοποιήσεις.

To πλαίσιο πάλης

Με νέα πανελλαδική απεργία στις 25 του Ιούνη συνεχίζουν οι οικοδόμοι τη μάχη της κλαδικής Σύμβασης
Με νέα πανελλαδική απεργία στις 25 του Ιούνη συνεχίζουν οι οικοδόμοι τη μάχη της κλαδικής Σύμβασης
Το ΠΑΜΕ διεκδικεί:

  • Κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ. Κατώτερο μεροκάματο 56 ευρώ. Κατώτερη σύνταξη και επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ. Ουσιαστικές αυξήσεις σε όλα τα επίπεδα των μισθών και των συντάξεων.
  • Κατάργηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και πάγωμα των τιμών στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ειδικού φόρου στο καύσιμα.
  • Δωρεάν εισιτήριο σε όλα τα Μέσα Μαζικής Συγκοινωνίας κατά τις πρωινές ώρες. Μείωση της τιμής των εισιτηρίων σε όλα τα μέσα μεταφοράς, στην ακτοπλοΐα.
  • Κατάργηση των διοδίων, των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.
  • Αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.
  • Αφορολόγητο όριο για άγαμο φορολογούμενο στα 15.000 ευρώ. Αφορολόγητο όριο για την οικογένεια 30.000 ευρώ, προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Ετήσια αναπροσαρμογή, σύμφωνα με την αύξηση του τιμαρίθμου.
  • Αύξηση της φορολογίας των κερδών και των περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κεφαλαίου.
  • Προγράμματα λαϊκής στέγης για φτηνές, ασφαλείς κατοικίες με ευθύνη του κράτους.
  • Να σταματήσουν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών οικογενειών από χρέη στεγαστικών δανείων.
  • Να παγώσουν τα δάνεια που αφορούν τους ανέργους.
Κλιμακώνεται ο απεργιακός αγώνας

Το επόμενο διάστημα, οι ταξικές Ομοσπονδίες κλιμακώνουν την απεργιακή μάχη για τις κλαδικές Συμβάσεις. Συγκεκριμένα:

  • Στις 24 Ιούνη απεργούν οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική Υγεία, οι οποίοι διοργανώνουν και απεργιακές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις.
  • Στις 25 Ιούνη απεργούν οι οικοδόμοι σε όλη τη χώρα. Η συγκέντρωση της Αθήνας θα γίνει στις 10 π.μ., στην πλατεία Κάνιγγος.
  • Η Ομοσπονδία Φαρμάκου έχει ήδη αποφασίσει την κήρυξη νέας απεργίας σε ανοιχτή ημερομηνία, μετά την απεργία στις 2 του Ιούνη.
  • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, μετά την απεργία στις 13 Ιούνη, διοργανώνει συγκέντρωση στις 26 του Ιούνη στην Αθήνα (7 μ.μ., γραφεία της Ομοσπονδίας).
  • Η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών έχει αποφασίσει συγκέντρωση για τις 26 του Ιούνη, στις 7 μ.μ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας και πορεία στον ΣΕΒ. Στις 20 του Ιούνη καλεί σε σύσκεψη των ΔΣ των πρωτοβάθμιων σωματείων και παράσταση διαμαρτυρίας στον ΣΕΒ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2024-03-21 00:00:00.0)
Μέχρι και την τελευταία στιγμή με το κάλεσμα σε κάθε συνδικάτο και χώρο δουλειάς (2022-06-11 00:00:00.0)
Σε απεργιακούς ρυθμούς για τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις (2022-06-09 00:00:00.0)
Απεργιακή αναμέτρηση σε οικοδόμους και ιδιωτική Υγεία (2008-06-24 00:00:00.0)
Απεργιακή κλιμάκωση σε οικοδόμους και ιδιωτική Υγεία (2008-06-21 00:00:00.0)
Το νέο κύμα ακρίβειας ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ της λαϊκής οικογένειας (2004-10-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ