Πέμπτη 21 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, κατώτατο μισθό 900 ευρώ, Συλλογικές Συμβάσεις στα χέρια των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων: Με τις παραπάνω διεκδικήσεις στην προμετωπίδα τους, Ομοσπονδίες και συνδικάτα της Αττικής έδωσαν χτες το μεσημέρι απάντηση στον εμπαιγμό της κυβέρνησης, που ετοιμάζεται να ανακοινώσει «αυξήσεις» - ψίχουλα στον κατώτατο μισθό.

Με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας και συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, τα συνδικάτα παρουσίασαν την αντιστρόφως ανάλογη πορεία που ακολουθούν τα κέρδη των επιχειρήσεων σε σχέση με τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων σε μια σειρά από κλάδους. Κατήγγειλαν την κυβερνητική κοροϊδία με την εφαρμογή ξανά του μνημονιακού νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου, που οδηγεί σε «αυξήσεις» - κοροϊδία, την ίδια στιγμή που η ακρίβεια ρουφάει το εργατικό εισόδημα. Εθεσαν στο επίκεντρο τις ανάγκες των εργαζομένων και τα αιτήματά τους για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση της αντεργατικής νομοθεσίας, επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, υπογραφή κλαδικών και επιχειρησιακών Συμβάσεων, αναγνώριση και πληρωμή των τριετιών από το 2012 έως το 2023.

Με αυτές άλλωστε τις διεκδικήσεις, Ομοσπονδίες και σωματεία προετοιμάζουν την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 17 Απρίλη αλλά και την απεργία της Πρωτομαγιάς. Οπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η απεργιακή συγκέντρωση στις 17 Απρίλη στην Αθήνα θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα, ενώ στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Την εισηγητική ομιλία έκανε ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, ενώ ακολούθησαν παρεμβάσεις συνδικαλιστών από τις Ομοσπονδίες και τα κλαδικά σωματεία που συμμετείχαν.

Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών συναντήθηκε με την υπουργό Εργασίας και επέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματα των συνδικάτων.

Στην πρωτοβουλία των συνδικάτων έδωσαν το «παρών» ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ