Πέμπτη 21 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες οι εργαζόμενοι στη σχολική καθαριότητα

Κινητοποιήσεις για τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων οργανώνουν στις 27 και 28 Μάρτη το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και το Συνδικάτο Καθαριστριών - Καθαριστών Πειραιά. Πιο συγκεκριμένα, η Τετάρτη 27 Μάρτη θα είναι μέρα δράσης, ενημέρωσης και παρέμβασης στους δήμους για τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, ενώ την Πέμπτη 28 Μάρτη θα γίνουν στάση εργασίας (11 π.μ. έως τέλος ωραρίου) και διαμαρτυρία στις 12 μ. στο υπουργείο Εσωτερικών.

Τα δύο Συνδικάτα καλούν τα σωματεία του κλάδου, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων, που δουλεύουν με «μισό μεροκάματο, μισό ένσημο», χωρίς μέσα ατομικής προστασίας, χωρίς ωράριο και σταθερή εργασία. «Φτάνει πια η ομηρία», απαιτούν τα Συνδικάτα και επισημαίνουν ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων δουλεύει «για διάστημα 15 χρόνων και πλέον», για να καλύψουν τις ανάγκες της καθαριότητας των σχολείων εργάζονται και πέρα από τις ώρες που προβλέπονται από τη σύμβασή τους.

Οι κυβερνήσεις και η πλειοψηφία των δημάρχων «δηλώνουν στα λόγια ότι κατανοούν το έργο μας, τη δουλειά μας», καταγγέλλουν τα Συνδικάτα, «αλλά δεν έκαναν τίποτα όλα τα προηγούμενα χρόνια προκειμένου να αντιμετωπίσουν την εντατικοποίηση, να έχουμε πλήρες ωράριο, μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Αυτό που έκαναν ήταν να επικαλούνται διάφορες δικαιολογίες προκειμένου να μας κρατούν ομήρους στις πολιτικές τους». Μάλιστα, σήμερα η πλειοψηφία των δημάρχων «αντί να ζητήσει επιπλέον μόνιμο προσωπικό και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ζητάει συμβασιούχους εργαζόμενους μέσα από την κοινωφελή εργασία και από το πρόγραμμα 55-67», σχολιάζουν.

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία διεκδικούν: Πλήρες ωράριο για όλους, να σταματήσουν τώρα τα 3ωρα, τα 4ωρα, τα σπαστά ωράρια. Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου, με επιπλέον κρατική χρηματοδότηση. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ