Πέμπτη 21 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΙΟΣ
Αλιεργάτης σκοτώθηκε στις ιχθυοκαλλιέργειες

Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο σε Λιμεναρχείο και Επιθεώρηση Εργασίας

«Οχι άλλος εργάτης νεκρός! Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων στις Ιχθυοκαλλιέργειες ν. Χίου σε ανακοίνωσή του για τον θάνατο αλιεργάτη εν ώρα εργασίας στην εταιρεία ΦΟΡΚΥΣ.

«Δεν ήταν η κακιά η ώρα. Το Σωματείο μας είχε πραγματοποιήσει παρεμβάσεις για να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας», θυμίζει το Σωματείο, σημειώνοντας ότι «το νομικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί απ' όλες τις κυβερνήσεις λύνει τα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων μειώνοντας τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς».

Εξάλλου, σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Λιμεναρχείο και στην Επιθεώρηση Εργασίας αύριο, Παρασκευή, στις 12 μ., προχωρά το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, για το εργοδοτικό έγκλημα με τον θάνατο του αλιεργάτη.

Το Σωματείο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια, ενώ σημειώνει τα πολλά ερωτήματα για τις συνθήκες του «δυστυχήματος»: «Τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, π.χ. σωσίβια; Είχε άδεια ο χειριστής του γερανού; Ποιος έδωσε την εντολή στον εργάτη να χειριστεί τον γερανό; Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκαν δύο γερανοί; Πόσοι εργάτες χρειάζονται για να γίνει αλλαγή των διχτυών με ασφάλεια;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ