Πέμπτη 21 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
Συνεχίζονται οι μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων, σε αδιέξοδο οι ασθενείς

Εξαφανισμένο και το απαραίτητο για πάσχοντες με ηπατίτιδα Ursofalk

Οταν το φάρμακο είναι «φθηνό», είναι και προς εξαφάνιση, αφού δεν συμφέρει τους φαρμακευτικούς ομίλους να το διακινούν στην αγορά, ενώ όταν είναι ακριβό είναι απλησίαστο για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα. «Μονά - ζυγά» δηλαδή χαμένοι οι ασθενείς, αφού η ζωή τους βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο, με απαραίτητες θεραπείες να μη γίνονται, ενώ η κατάσταση της υγείας τους χειροτερεύει.

Στο προσκήνιο έρχεται τώρα η έλλειψη του μοναδικού σκευάσματος που μπορούν να πάρουν ασθενείς με πρωτοπαθή ηπατίτιδα, του Ursofalk (δεν υπάρχει καν γενόσημο), με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε έναν διαρκή αγώνα δρόμου για την ίδια τους τη ζωή.

Ασθενής με τη συγκεκριμένη πάθηση που επικοινώνησε με την εφημερίδα μας, μας μεταφέρει ότι πρόκειται για φάρμακο, απαραίτητο για να παραμείνει στη ζωή, ενώ το πρόβλημά της γιγαντώνεται, καθώς είναι και καρκινοπαθής, επομένως μια επιπλοκή στη νόσο μπορεί να αποβεί μοιραία.

Μας μεταφέρει ότι το κουτί κοστίζει 9,90 ευρώ, «γι' αυτό και δεν το βρίσκουμε», περιγράφοντας το αδιέξοδό της. Και, όπως λέει, μετά από αγώνα δρόμου σε ολόκληρη τη Θεσσαλία κατάφερε να βρει ένα κουτί, ενώ χρειάζεται άλλα δύο για τον τρέχοντα μήνα. «Δεν υπάρχει κανένα άλλο φάρμακο εκτός από αυτό. Μόνο στον νομό Μαγνησίας χρειάζονται το συγκεκριμένο φάρμακο τουλάχιστον 160 άνθρωποι», σημειώνει χαρακτηριστικά, απαιτώντας από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ