Τρίτη 24 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Απεργιακή αναμέτρηση σε οικοδόμους και ιδιωτική Υγεία

Σήμερα η κινητοποίηση της ΟΣΝΙΕ, με συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο υπουργείο Απασχόλησης. Αύριο η απεργία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων

Την απεργιακή σκυτάλη από τους εργαζόμενους στην ιδιωτική Υγεία παίρνουν αύριο οι οικοδόμοι σε όλη τη χώρα
Την απεργιακή σκυτάλη από τους εργαζόμενους στην ιδιωτική Υγεία παίρνουν αύριο οι οικοδόμοι σε όλη τη χώρα
Με κεντρική διεκδίκηση την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα για μισθούς και μεροκάματα που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, ξεκινούν από σήμερα και κλιμακώνονται μέσα στη βδομάδα, οι απεργιακές κινητοποιήσεις και οι συγκεντρώσεις που έχουν αποφασίσει μεγάλες κλαδικές Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Σήμερα, σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική υγεία, με απόφαση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ). Στην Αθήνα, η συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10.30 το πρωί στο υπουργείο Απασχόλησης (Πειραιώς 40). Στη Θεσσαλονίκη, η μάχη για την περιφρούρηση της απεργίας θα δοθεί από νωρίς το πρωί στη «Γενική Κλινική» και στον «Γαληνό». Στις 9 το πρωί έχει οριστεί η συγκέντρωση έξω από τον «Γαληνό» από όπου και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Συγκεντρώσεις οργανώνονται και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Τη «σκυτάλη» παίρνουν αύριο, Τετάρτη, οι οικοδόμοι όλη της χώρας, οι οποίοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία με απόφαση της ταξικής τους Ομοσπονδίας. Ολο το προηγούμενο διάστημα, τα συνδικαλιστικά στελέχη του κλάδου έδιναν καθημερινά τη «μάχη» για την επιτυχία της απεργίας με περιοδείες στα γιαπιά και στα εργοτάξια. Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση των οικοδόμων έχει οριστεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος.

Ακόμα:

  • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, μετά την 24ωρη απεργία στις 13 Ιούνη, διοργανώνει συγκέντρωση μεθαύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ. στα γραφεία της (Κάνιγγος, 27).
  • Η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών έχει αποφασίσει συγκέντρωση την ίδια μέρα, στις 7 μ.μ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας και πορεία στον ΣΕΒ.
  • Η Ομοσπονδία Φαρμάκου έχει ήδη αποφασίσει την κήρυξη νέας απεργίας σε ανοιχτή ημερομηνία, μετά την απεργία στις 2 του Ιούνη.
Πικετοφορία στα Πατήσια

Σε πικετοφορία για ικανοποιητικές συλλογικές συμβάσεις, ενάντια στην ακρίβεια και τα χαμηλά μεροκάματα, με σημείο συνάντησης την πλατεία Αμερικής, διοργανώνουν σήμερα μαζικοί φορείς των Πατησίων και της Κυψέλης, ανάμεσα στους οποίους το τοπικό παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων, μεταναστευτικές κοινότητες κτλ. Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 8 μ.μ. και μεταξύ άλλων αναδεικνύει τη σημασία που έχει και το τριήμερο πολιτικών εκδηλώσεων που ξεκινά την επόμενη Παρασκευή 27/6 στο πάρκο Φιξ, για Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ