Τρίτη 24 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ»
Διπλό έγκλημα σε Γιάννενα και Οινόφυτα

Ενας 43χρονος και ένας 25χρονος σκοτώθηκαν χτες στη μάχη για το μεροκάματο

Δύο ακόμα εργάτες έχασαν χτες τη ζωή τους στον τόπο της δουλειάς, αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων εργατικών «ατυχημάτων» από τις αρχές του 2008 σε 46, σύμφωνα με την καταγραφή του «Ρ». Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η τεράστια έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας που σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της εργασίας έχουν μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε παγίδες θανάτου, στο όνομα της αύξησης των κερδών της εργοδοσίας με τη στήριξη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Νεκρός στη μάχη για το μεροκάματο βρέθηκε, χτες το πρωί, ο 43χρονος χειριστής γερανοφόρου οχήματος Μιλτιάδης Παπαγιάννης, πατέρας ενός παιδιού. Το «ατύχημα» σημειώθηκε σε υδρευτικό έργο της εταιρείας «ΜΟΧΛΟΣ ΑΕ» στην περιοχή Λαψίστας - Νεοχωρίου έξω από τα Γιάννενα. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το γερανοφόρο-ανυψωτικό μηχάνημα («παπαγαλάκι») μετατοπίστηκε λόγω βάρους -μετέφερε αγωγούς για ύδρευση - με αποτέλεσμα ο χειριστής να πλακωθεί από το κουβούκλιο του οχήματος.

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για τη συντήρηση-λειτουργία του οχήματος, καθώς η «μπουκάλα» που στήριζε το ανυψωτικό μηχάνημα ήταν σπασμένη, ενώ ερευνώνται και οι προδιαγραφές-δυνατότητες μεταφοράς για το βάρος που μπορεί να σηκώσει το συγκεκριμένο γερανοφόρο όχημα. Στο σημείο βρέθηκε άμεσα αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ.

Το δεύτερο εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε επίσης χτες το πρωί, στο εργοστάσιο «Μέντιφαρμ» στην τοποθεσία «Μαδάρο» Οινοφύτων. Ο 25χρονος Θωμάς Σιώκας, που δούλευε τρία χρόνια στο εργοστάσιο ως βοηθός χειριστή μηχανήματος παραγωγής ατομικών ειδών υγιεινής, βρέθηκε από τους συναδέλφους του νεκρός στις 11.45 το πρωί. Σύμφωνα με μαρτυρίες των συναδέλφων του αλλά και τις πρώτες εκτιμήσεις του Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου, όπου μεταφέρθηκε, ως αιτία του θανάτου πιθανολογείται η ηλεκτροπληξία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιθεώρηση Εργασίας δεν ειδοποιήθηκε από τον εργοδότη αλλά από την Αστυνομία που με τη σειρά της είχε ειδοποιηθεί από το Κέντρο Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ