ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2017
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ
Δυνατό εργατικό - λαϊκό μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης

Μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης με αποδέκτες την κυβέρνηση και την εργοδοσία έστειλαν τα χτεσινά συλλαλητήρια που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και πολλές ακόμα πόλεις της χώρας.

Ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα για την οργάνωση των συλλαλητηρίων, σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα επιβεβαίωσαν πως βρίσκονται σε θέση μάχης απέναντι στο νέο κύμα της αντιλαϊκής επίθεσης, που ήδη ξεδιπλώνει για λογαριασμό του κεφαλαίου η κυβέρνηση σε μια σειρά μέτωπα.

Η μάχη αυτή δίνεται εξάλλου καθημερινά στους χώρους δουλειάς όπου οι εργαζόμενοι παλεύουν για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, στους αγώνες που δίνουν για να υπερασπιστούν θέσεις εργασίας και δικαιώματα, στην πάλη ενάντια στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, στις κινητοποιήσεις ενάντια στο χέρι των τραπεζών και του κράτους που απλώνεται μέσα από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς πάνω στο βιος του λαού.

Σταθμό σε αυτή τη δράση στάθηκαν τα συλλαλητήρια, δίνοντας ώθηση για να συνεχιστεί και να ενταθεί, για να προετοιμαστεί από τώρα απεργιακή απάντηση στην επίθεση που είναι έτοιμη να εξαπολύσει η κυβέρνηση στη συλλογική δράση και οργάνωση των εργαζομένων, και κυρίως στο δικαίωμα στην απεργία.

Το δικό τους «παρών» στις χτεσινές κινητοποιήσεις έδωσαν σύλλογοι και φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απηύθυναν η ΠΑΣΕΒΕ, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και η ΕΕΔΥΕ.

Η συγκέντρωση στην Αθήνα

Στην Αθήνα η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Νωρίτερα, χαιρετισμούς απηύθυναν η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ο Γιάννης Αναγνώστου, μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, η Λουκία Φαρμάκη, υδρονομέας υπό απόλυση στην ΕΥΔΑΠ, και η Ολγα Κολιούση, γενική γραμματέας του Συνδικάτου Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ).

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η εξέδρα της συγκέντρωσης στήθηκε απέναντι από τη Βουλή, όπου λίγο νωρίτερα είχε ψηφιστεί το νομοσχέδιο με το οποίο η κυβέρνηση σμπαραλιάζει το ωράριο των νοσοκομειακών γιατρών, ανοίγοντας το δρόμο για επέκταση της «διευθέτησης» του χρόνου εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, όπως κατήγγειλαν και οι ομιλητές.

Μπροστά στην εξέδρα πήρε τη θέση του το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας.«Οργάνωση κι αγώνας παντού για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών» ήταν το σύνθημα στο πανό του. Στην κατεύθυνση που ορίζει το σύνθημα αυτό, το Συνδικάτο υπέγραψε την περασμένη Τετάρτη μετά από κινητοποιήσεις εννέα μηνών Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζόμενους στη Ναυπηγοεπισκευή, εξέλιξη η οποία χαιρετίστηκε και μέσα από την κεντρική ομιλία.

«Οσους νόμους και να φέρετε, να μας υποτάξετε δε θα τα καταφέρετε», διαμήνυσε η Ομοσπονδία Οικοδόμων, αποτυπώνοντας στο πανό της την αποφασιστικότητα των οικοδόμων να παλέψουν με απεργιακές κινητοποιήσεις για Συλλογικές Συμβάσεις, όπως ήδη κάνουν σε μεγάλα εργοτάξια, αλλά και να δώσουν απεργιακή απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για επίθεση στην οργάνωση και τη δράση των εργαζομένων. «Μη ματώνεις άλλο για την πλουτοκρατία, προετοιμάσου τώρα γι' απεργία», ήταν το σύνθημα που συνόψισε το κάλεσμα.

«Ολοι στον αγώνα, ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ' του λαού το βιος». Με το σύνθημα αυτό απάντησαν οι συγκεντρωμένοι στο άκουσμα από τα μεγάφωνα της καταγγελίας του ΠΑΜΕ για τα μέτρα καταστολής που λαμβάνει η κυβέρνηση για να εξασφαλίσει τη διενέργεια πλειστηριασμών.

Το ΠΑΜΕ δεν παρέλειψε να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται σε απεργία πείνας και παραμένουν συγκεντρωμένοι στην πλατεία Συντάγματος. Από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης, αλλά και στην έναρξη της κεντρικής ομιλίας, οι διοργανωτές κατήγγειλαν κυβέρνηση και ΕΕ, που καταδικάζουν τους ξεριζωμένους σε απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης και τους αρνούνται τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων.

«Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ. Αυξήσεις στους μισθούς. Κάτω τα χέρια από το απεργιακό δικαίωμα. Απαγόρευση πλειστηριασμών και κατασχέσεων». Τα βασικά αιτήματα των συλλαλητηρίων αποτυπώθηκαν στην πλάτη της εξέδρας. Οι ομιλίες που έγιναν από αυτήν επιβεβαίωσαν πως τα αιτήματά αυτά, η πάλη για τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες, ήταν η «κόκκινη κλωστή» που συνέδεσε τις εστίες αντίστασης που ανάβουν σε διαφορετικούς κλάδους και χώρους δουλειάς με την πρωτοβουλία για την οργάνωση του συλλαλητηρίου. Από σήμερα, οι διεκδικήσεις και τα αιτήματα αυτά δίνουν τη σκυτάλη στις επόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Προετοιμάζουμε με όλες τις δυνάμεις κλιμάκωση με απεργιακή απάντηση

Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για οργάνωση της πάλης σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς μετέφερε στην κεντρική ομιλία ο Ν. Μαυροκέφαλος

Ο Ν. Μαυροκέφαλος
Ο Ν. Μαυροκέφαλος
«Καλούμε σε κλιμάκωση του αγώνα όλη την εργατική τάξη στην Ελλάδα. Ολες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Να μη μείνει χώρος δουλειάς και κλάδος που να μην οργανωθεί ο αγώνας και η πάλη των εργαζομένων. Δε θα μείνουμε απαθείς στα ψέματα της κυβέρνησης», τόνισε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μιλώντας στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, υπογραμμίζοντας πως οι ταξικές δυνάμεις δεν πρόκειται να υποταχθούν στα συνθήματα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» και της «καπιταλιστικής ανάπτυξης».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να χτυπήσει το δικαίωμα των εργαζομένων στη διεκδίκηση και στην απεργία. «Το ΠΑΜΕ τούς το δήλωσε καθαρά μέσα από το γραφείο της υπουργού Εργασίας: Οργανωνόμαστε και προετοιμαζόμαστε ήδη για απεργιακή απάντηση και για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων», υπενθύμισε. Ξεκαθάρισε πως απάντηση θα πάρει και η προσπάθεια καταστολής των λαϊκών αγώνων ενάντια στους πλειστηριασμούς, με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την προστασία της πρώτης κατοικίας των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Δυναμώνουμε τις εστίες αντίστασης, τις ενώνουμε σε γενική αναμέτρηση με την εργοδοσία

Από το βήμα της συγκέντρωσης ο Ν. Μαυροκέφαλος αναφέρθηκε στις εστίες αγώνα και αντίστασης που καταγράφονται σε χώρους και κλάδους: Στις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών ενάντια στη διάλυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και την εργασιακή εξόντωση του προσωπικού. Στους αγώνες των μεταλλεργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, που οδήγησαν στην υπογραφή τοπικής ΣΣΕ. Στις απεργιακές κινητοποιήσεις στον ΟΤΕ, σε μεγάλα εργοτάξια στον κλάδο των Κατασκευών για υπογραφή Συμβάσεων. Στις κινητοποιήσεις στα εργοστάσια της «ΕΛΑΪΣ» και της «ΛΕΒΕΡ», στα πρακτορεία Τύπου για τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Στις πρωτοβουλίες συνδικάτων και Λαϊκών Επιτροπών ενάντια σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

«Είναι εστίες αντίστασης που δεν κρατούν απλά τη φωτιά αναμμένη αλλά έχουν τη δική τους πολύ σημαντική συμβολή στη γενικότερη αγωνιστική ανάταση των εργαζομένων», τόνισε, και πρόσθεσε: «Εχουμε υποχρέωση να δυναμώσουμε κάθε εστία αντίστασης και να ενώσουμε όλες αυτές τις μάχες σε γενική αναμέτρηση με την εργοδοσία ως τάξη. Με τους ανθρώπους της στο συνδικαλιστικό κίνημα και τα κόμματά της».

Κρίσιμο μέτωπο πάλης οι Συλλογικές Συμβάσεις

Ανάμεσα στα σημαντικά μέτωπα που είναι ανοιχτά, ο Ν. Μαυροκέφαλος αναφέρθηκε σε αυτό των Συλλογικών Συμβάσεων: «Οργανώνουμε την πάλη για τις ΣΣΕ σε όλους τους κλάδους, σε όλες τις επιχειρήσεις. Κλιμακώνουμε την πρωτοβουλία των 530 συνδικάτων, πέρσι τέτοιο καιρό, που κατέθεσαν ολοκληρωμένο πλαίσιο πάλης και διεκδικήσεων», σημείωσε.

Στηλίτευσε ιδιαίτερα το θράσος της κυβέρνησης να προπαγανδίζει ότι προστατεύει την εργασία, την ίδια ώρα που η πολιτική της και η εργοδοσία τσακίζουν τους εργαζόμενους. «Εκεί που η ξετσιπωσιά της κυβέρνησης ξεπερνά κάθε όριο είναι όταν κοκορεύεται για τα κατορθώματά της αλλά σχεδόν κάθε βδομάδα ένας νεκρός εργάτης ή εργάτρια προστίθεται στη λίστα των δολοφονημένων στους τόπους δουλειάς. Οταν η απλήρωτη εργασία οργιάζει, όταν ένας στους τρεις εργαζόμενους αμείβεται με κάτω από 500 ευρώ το μήνα. Οταν ένας στους τρεις εργαζόμενους δουλεύει 4ωρο και 5ωρο. Οταν η εργοδοτική τρομοκρατία γιγαντώνεται στους χώρους δουλειάς», ανέφερε.

Αναδεικνύοντας εξάλλου την ανάγκη έντασης της πάλης ενάντια στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, υπενθύμισε την πρόσφατη απόρριψη της πρότασης του ΠΑΜΕ για οργάνωση της πάλης για Εθνική Γενική ΣΣΕ από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. «Δε μας προκαλεί καμία έκπληξη», σχολίασε, και στάθηκε στο ρόλο και την αποστολή που έχουν αναθέσει οι εργοδότες στις δυνάμεις αυτές: «Τους θέλουν στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος για να προπαγανδίζουν και να στηρίζουν τη στρατηγική του κεφαλαίου μέσα στην εργατική τάξη. Για να την κρατάνε δέσμια της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Για να στηρίζουν τις αντιδραστικές και σκοταδιστικές θέσεις ότι η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας και η άνοδος της παραγωγικότητας της εργασίας οδηγούν στη μεγαλύτερη ευελιξία και κινητικότητα. Στην ένταση της εκμετάλλευσης και στις νέες ελαστικές μορφές απασχόλησης».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αγωνιστική απάντηση σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αγωνιστική απάντηση στο νέο κύμα της αντιλαϊκής επίθεσης που ήδη ξεδιπλώνεται, ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα που δρομολογούνται από την κυβέρνηση κατά παραγγελία του κεφαλαίου, έστειλε χτες βράδυ ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης που συμμετείχε μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Από το βήμα της συγκέντρωσης, στο Αγαλμα Βενιζέλου, ο Γιώργος Καραγιάννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Τύπου Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας, τόνισε: «Με την κινητοποίησή μας καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, συνολικότερα το λαό, να μη συμβιβαστούμε με τη μίζερη ζωή, με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ, των μονοπωλίων. Να προετοιμάσουμε δυνάμεις για σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική. Να καταργηθούν τα μέτρα, παλιά και νέα».

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε επίσης ο Γιώργος Ευθυμιάδης, μέλος της Διοίκησης της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ) και γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων «Coca Cola» Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης. Οι εργαζόμενοι από μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς, με τα πανό και τα συνθήματά τους, πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους και έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα σε κυβέρνηση και εργοδοσία.

Κινητοποιήσεις σε δεκάδες ακόμα πόλεις

ΧΑΝΙΑ
ΧΑΝΙΑ
Κινητοποιήσεις με το ίδιο περιεχόμενο πραγματοποιήθηκαν επίσης σε δεκάδες πόλεις όλης της χώρας.

Πικετοφορία ενάντια σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη, μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λέσβου. Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Σαπφούς και μετά ακολούθησε πορεία μέσα από την αγορά της πόλης. Το ΕΚΛ διοργανώνει μάλιστα νέο συλλαλητήριο την Τρίτη 14/11 ενάντια στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ. Μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, πριν ξεκινήσει η κινητοποίηση, μοίρασαν είδη πρώτης ανάγκης στους μετανάστες και τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην πλατεία Σαπφούς και συνεχίζουν για 3η βδομάδα την απεργία πείνας.

Συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις έγιναν ακόμα σε πόλεις της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, καθώς και στην Κρήτη. Ακολουθεί εξάλλου η αυριανή κινητοποίηση στα Γιάννενα, ενώ την Τρίτη 14/11 σωματεία και φορείς της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης καλούν σε συλλαλητήριο - απάντηση στη νέα περιφερειακή «αναπτυξιακή» φιέστα που στήνουν κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση στην Κομοτηνή.

Βήμα στους αγώνες σε κλάδους και χώρους δουλειάς

Βήμα σε κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε κλάδους και χώρους δουλειάς έδωσαν οι χαιρετισμοί στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

«Οι νοσοκομειακοί γιατροί ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», τόνισε η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Η Ομοσπονδία συμμετείχε στο συλλαλητήριο με απόφαση της Εκτελεστικής της Γραμματείας. Στον χαιρετισμό της, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών ενάντια στην κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, στην οποία έβαλαν φαρδιά - πλατιά την υπογραφή τους ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην Ολομέλεια της Βουλής λίγο πριν ξεκινήσει το συλλαλητήριο. «Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στο δελτίο του ΣΕΒ», όπου αποτυπώθηκαν οι αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων, σχολίασε, και νομοθέτησε η κυβέρνηση. Η εξέλιξη αυτή, επισήμανε, αφορά όλους τους κλάδους, καθώς αποτελεί προμήνυμα για όσα αναμένεται να ακολουθήσουν.

Το μαχητικό κλίμα από τους οικοδόμους, που συμμετείχαν καθολικά στη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση σε δύο μεγάλα εργοτάξια για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, μετέφερε ο Γιάννης Αναγνώστου, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Τόνισε πως ο αγώνας «θέλουμε να γιγαντωθεί, θέλουμε να ανοίξει ο καβγάς με την εργοδοσία σε όλους τους μικρούς και μεγάλους χώρους δουλειάς», κόντρα στους κατασκευαστικούς ομίλους και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους, «που μας θέλουν να δουλεύουμε 10 και 12 ώρες πάνω στο μαδέρι για 25 και 30 ευρώ».

Χαιρετισμό εκ μέρους των 23 υδρονομέων της ΕΥΔΑΠ, που αντιμετωπίζουν την απειλή της απόλυσης, απηύθυνε η Λουκία Φαρμάκη. «Παλεύουμε ενάντια στις απολύσεις τις δικές μας μα και γενικότερα στην ΕΥΔΑΠ, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας που θα γίνουν μοχλός για να περάσει το δίκτυο σε ιδιώτες και να προχωρήσει έτσι απρόσκοπτα ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και της διορισμένης διοίκησης για πλήρη ιδιωτικοποίηση του νερού, εξέλιξη που θα έχει εξαιρετικά δυσμενείς συνέπειες για όλα τα λαϊκά στρώματα», σημείωσε.

Στο άρμα της ανάπτυξης των μεγάλων ομίλων των Τηλεπικοινωνιών δεν έχουν όλοι θέση, τόνισε η Ολγα Κολιούση, γενική γραμματέας του ΣΕΤΗΠ, περιγράφοντας τι σημαίνει για τους εργαζόμενους η κερδοφορία και η επιθετική στρατηγική των επιχειρήσεων: Απολύσεις, αντικατάσταση παλιών εργαζομένων με νέους χωρίς δικαιώματα και μειωμένες απολαβές, εντατικοποίηση και ατελείωτες ώρες δουλειάς, ελαστικές σχέσεις, άρνηση της εργοδοσίας να υπογράψει επιχειρησιακές και κλαδική Συλλογική Σύμβαση. Αναφέρθηκε στην πείρα από την πρόσφατη απεργιακή μάχη στον όμιλο ΟΤΕ και στην 24ωρη απεργία της ερχόμενης Πέμπτης στη «Wind». «Μία ενιαία Σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο, με εξίσωση όλων προς τα πάνω», είναι το κεντρικό αίτημα με το οποίο οργανώνει το ΣΕΤΗΠ τον αγώνα των εργαζομένων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Αισιοδοξία για το λαό μόνο στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης, στην πολύμορφη ενίσχυση του ΚΚΕ

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στο χτεσινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα συμμετείχε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Η οικονομική κρίση και η καπιταλιστική ανάπτυξη έχουν κοινό παρονομαστή το τσάκισμα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. Η αισιοδοξία δεν βρίσκεται στα κούφια λόγια του κυρίου Τσίπρα ή του κυρίου Μητσοτάκη για τη δίκαιη ανάπτυξη. Η αισιοδοξία για το λαό μας βρίσκεται μόνο στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης, στη γρήγορη ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στην Κοινωνική Συμμαχία, στην πάλη σε όλα τα μέτωπα και στην πολύμορφη ενίσχυση του ΚΚΕ».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ