Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Βήμα στους αγώνες σε κλάδους και χώρους δουλειάς

Βήμα σε κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε κλάδους και χώρους δουλειάς έδωσαν οι χαιρετισμοί στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

«Οι νοσοκομειακοί γιατροί ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», τόνισε η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Η Ομοσπονδία συμμετείχε στο συλλαλητήριο με απόφαση της Εκτελεστικής της Γραμματείας. Στον χαιρετισμό της, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών ενάντια στην κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, στην οποία έβαλαν φαρδιά - πλατιά την υπογραφή τους ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην Ολομέλεια της Βουλής λίγο πριν ξεκινήσει το συλλαλητήριο. «Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στο δελτίο του ΣΕΒ», όπου αποτυπώθηκαν οι αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων, σχολίασε, και νομοθέτησε η κυβέρνηση. Η εξέλιξη αυτή, επισήμανε, αφορά όλους τους κλάδους, καθώς αποτελεί προμήνυμα για όσα αναμένεται να ακολουθήσουν.

Το μαχητικό κλίμα από τους οικοδόμους, που συμμετείχαν καθολικά στη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση σε δύο μεγάλα εργοτάξια για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, μετέφερε ο Γιάννης Αναγνώστου, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Τόνισε πως ο αγώνας «θέλουμε να γιγαντωθεί, θέλουμε να ανοίξει ο καβγάς με την εργοδοσία σε όλους τους μικρούς και μεγάλους χώρους δουλειάς», κόντρα στους κατασκευαστικούς ομίλους και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους, «που μας θέλουν να δουλεύουμε 10 και 12 ώρες πάνω στο μαδέρι για 25 και 30 ευρώ».

Χαιρετισμό εκ μέρους των 23 υδρονομέων της ΕΥΔΑΠ, που αντιμετωπίζουν την απειλή της απόλυσης, απηύθυνε η Λουκία Φαρμάκη. «Παλεύουμε ενάντια στις απολύσεις τις δικές μας μα και γενικότερα στην ΕΥΔΑΠ, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας που θα γίνουν μοχλός για να περάσει το δίκτυο σε ιδιώτες και να προχωρήσει έτσι απρόσκοπτα ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και της διορισμένης διοίκησης για πλήρη ιδιωτικοποίηση του νερού, εξέλιξη που θα έχει εξαιρετικά δυσμενείς συνέπειες για όλα τα λαϊκά στρώματα», σημείωσε.

Στο άρμα της ανάπτυξης των μεγάλων ομίλων των Τηλεπικοινωνιών δεν έχουν όλοι θέση, τόνισε η Ολγα Κολιούση, γενική γραμματέας του ΣΕΤΗΠ, περιγράφοντας τι σημαίνει για τους εργαζόμενους η κερδοφορία και η επιθετική στρατηγική των επιχειρήσεων: Απολύσεις, αντικατάσταση παλιών εργαζομένων με νέους χωρίς δικαιώματα και μειωμένες απολαβές, εντατικοποίηση και ατελείωτες ώρες δουλειάς, ελαστικές σχέσεις, άρνηση της εργοδοσίας να υπογράψει επιχειρησιακές και κλαδική Συλλογική Σύμβαση. Αναφέρθηκε στην πείρα από την πρόσφατη απεργιακή μάχη στον όμιλο ΟΤΕ και στην 24ωρη απεργία της ερχόμενης Πέμπτης στη «Wind». «Μία ενιαία Σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο, με εξίσωση όλων προς τα πάνω», είναι το κεντρικό αίτημα με το οποίο οργανώνει το ΣΕΤΗΠ τον αγώνα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ