Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΑΞΙ
Σημαντική ενίσχυση για την «Ενωτική Προοδευτική Συνεργασία»

Με διακριτή άνοδο σε ψήφους και έδρες για την «Ενωτική Προοδευτική Συνεργασία», σε ένα θετικό αποτέλεσμα για τους αγώνες των αυτοαπασχολούμενων ταξιτζήδων, ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί.

Συγκεκριμένα, η ΕΠΣ συγκέντρωσε 79 ψήφους και 4 έδρες, από 59 ψήφους και 3 έδρες που είχε στις προηγούμενες αρχαιρεσίες το 2014.

Οι υπόλοιπες παρατάξεις έλαβαν: ΔΑΚ-ΜΜΕ 222 ψήφους (από 220) και 10 έδρες (από 9), «Νέα Πνοή» 81 ψήφους (46) και 4 έδρες (2), Ανεξάρτητη Περιφερειακή Συνδικαλιστική Παράταξη 49 ψήφους (35) και 2 έδρες (2), «Ενιαία Κίνηση Ταξί» 29 ψήφους (34) και 1 έδρα (1), «Πανελλήνιο Ανεξάρτητο Ενωτικό Κίνημα» (δεν είχε κατέλθει στις προηγούμενες εκλογές) 16 ψήφους και καμία έδρα. Η παράταξη ΛΑΣΙΤΑ της ναζιστικής Χρυσής Αυγής δεν συμμετείχε στις αρχαιρεσίες.

Να σημειωθεί ότι η συνδικαλιστική πλειοψηφία επιχείρησε να δημιουργήσει πανηγυρικό κλίμα κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών, έχοντας στο πλευρό της τον υφυπουργό Μεταφορών Ν. Μαυραγάνη, ο οποίος παραβρέθηκε στη διαδικασία με προφανή σκοπό να πλασάρει το πρόσφατο κυβερνητικό νομοσχέδιο ως μια θετική εξέλιξη για τους αυτοκινητιστές.

Οι δυνάμεις της ΕΠΣ με τις παρεμβάσεις τους δεν επέτρεψαν τη δημιουργία αποπροσανατολιστικού κλίματος και ξεκαθάρισαν ότι το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουν τη μάχη για την ενημέρωση του κλάδου και την αγωνιστική απάντηση στους σχεδιασμούς κυβέρνησης και συνδικαλιστικής πλειοψηφίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ