ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2003
Σελ. /40
«Σκληρό» διπλωματικό παρασκήνιο
  • Με ψήφισμα που θα «κολλήσει τη Γαλλία με την πλάτη στον τοίχο» προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος, προετοιμάζοντας, με τη Βρετανία, το τελικό κείμενο
  • Σκληρός αγώνας δρόμου για τις ψήφους του Συμβουλίου Ασφαλείας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ-ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ-ΜΟΣΧΑ-ΠΑΡΙΣΙ- ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις, κυρίως ανάμεσα σε Βρετανούς και Αμερικανούς μετά και από τη μακροσκελή τηλεφωνική συνομιλία Μπους-Μπλερ, για την εκπόνηση ενός νέου ψηφίσματος, που θα ανοίγει το δρόμο σε μια στρατιωτική επέμβαση κατά του Ιράκ και θα παρουσιαστεί «εντός των ημερών». Οι «διαφωνούντες» του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν έχασαν, πάντως, την ευκαιρία να επαναλάβουν τις αντιρρήσεις τους, ενώ σκληρό είναι το διπλωματικό «παζάρι» ανάμεσα στις δύο πλευρές αλλά και ο αγώνας δρόμου στον οποίο έχουν αποδυθεί προκειμένου να εξασφαλίσουν, εκατέρωθεν, τις αναγκαίες ψήφους για την έγκριση ή όχι ενός ψηφίσματος από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

«Θέλουμε εντός εβδομάδων να έχει ολοκληρωθεί και η συζήτηση για ένα νέο ψήφισμα», υποστήριξε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Κόλιν Πάουελ, αποφεύγοντας να αναφέρει αν θα περιέχει συγκεκριμένο τελεσίγραφο προς το Ιράκ, «αν και ο χρόνος τελειώνει». Ο Πάουελ δεν έχασε την ευκαιρία να επαναλάβει ότι «οι ΗΠΑ, αν χρειαστεί, θα δράσουν μονομερώς» και έσπευσε να εκφράσει την ικανοποίησή του για την απόφαση της ΕΕ, εκτιμώντας ότι «αποτελεί σημάδι αποκλιμάκωσης της έντασης ανάμεσα στις δύο πλευρές του Ατλαντικού». Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, επίσης, παραδέχτηκε ότι «είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουν στάση ηγεσίες όπως η γερμανική».

Στο προσφιλές του θέμα αναφέρθηκε και ο Αμερικανός Πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας ότι η ιρακινή ηγεσία περιφρονεί τον ΟΗΕ και ότι «η άρνηση και οι αλλεπάλληλες καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση ενός τόσο μεγάλου κινδύνου δεν είναι επιλογή». Ο Τζορτζ Μπους επανέλαβε ότι «το αμερικανικό έθνος, μαζί με τους συμμάχους, θα δράσει αποφασιστικά για να υπερασπίσει αυτό το δίκαιο σκοπό και θα επικρατήσει». Μάλιστα, κατέληξε ότι το Ιράκ, σε μια μετά Σαντάμ εποχή, μπορεί να αποτελέσει «πρότυπο προόδου και ευημερίας για την περιοχή, που το χρειάζεται πάρα πολύ».

Ατέρμονες διαβουλεύσεις

Στην έδρα του ΟΗΕ συνεχίζονταν οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις, κατ' αρχάς ανάμεσα σε Αμερικανούς και Βρετανούς, για την κατάληξη του κειμένου του νέου ψηφίσματος. Ο Βρετανός πρέσβης Τζέρεμι Γκρίνστοουκ υποστήριζε ότι το νέο ψήφισμα «έμμεσα ή άμεσα» θα περιέχει συγκεκριμένο τελεσίγραφο προς τη Βαγδάτη, καλώντας τη να συμμορφωθεί «άμεσα».

Από το γραφείο του Αμερικανού πρέσβη διέρρευσε ότι οι ΗΠΑ, παρά τις αντιρρήσεις και τις «ηπιότερες» προτάσεις που φέρεται να έχει καταθέσει η βρετανική πλευρά, επιμένουν πάντα στη χρήση του όρου «ρήξη», έτσι ώστε να διασφαλίζεται η δυνατότητα άμεσης ανάληψης στρατιωτικής δράσης. Πάντως, αυτό που προέβλεπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Αρι Φλάισερ, είναι ότι ΗΠΑ-Βρετανία θα καταθέσουν ένα τέτοιο ψήφισμα, «που θα βρεθεί η Γαλλία με την πλάτη στον τοίχο, και τότε θα δούμε αν θα ρισκάρει να ασκήσει βέτο!».

Αντιρρήσεις και ενίσχυση των «στρατοπέδων»

Με τη συντριπτική πλειοψηφία από τους 60 ομιλητές να υποστηρίζουν την αναγκαιότητα αποτροπής της σύρραξης και παράτασης των επιθεωρήσεων, ολοκληρώθηκε, χτες, η ειδική συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για το Ιράκ, η οποία, από πολλούς αναλυτές, χαρακτηρίστηκε «ενδεικτικό στοιχείο του κλίματος που επικρατεί στον Οργανισμό». Την ίδια στιγμή, δύο από τους βασικούς διαφωνούντες του Συμβουλίου Ασφαλείας ενίσχυαν την επιχειρηματολογία τους και προετοιμάζονταν για το αμερικανο-βρετανικό ψήφισμα.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Ιγκόρ Ιβανόφ, δήλωνε ότι είναι «πρόωρο» να μιλάμε για τη ρωσική αντίδραση σε ένα νέο ψήφισμα, συμπληρώνοντας ότι «η Μόσχα δεν εγκαταλείπει ποτέ το δικαίωμα του βέτο». Ο Ιβανόφ εξαπέλυσε, παράλληλα, σκληρή λεκτική επίθεση προς τις ΗΠΑ, χωρίς να τις κατονομάσει ανοιχτά, υποστηρίζοντας ότι «ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις στους επιθεωρητές, που είτε εμποδίζουν την απρόσκοπτη εργασία τους και τους ωθούν να εγκαταλείψουν το Ιράκ, όπως το 1998, είτε τους ωθούν να καταλήξουν σε τέτοια συμπεράσματα που θα δικαιολογούν την ανάληψη στρατιωτικής δράσης». Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Γιούρι Φεντότοφ, τόνιζε ότι «στην παρούσα φάση η Μόσχα δεν μπορεί να υποστηρίξει ψήφισμα στρατιωτικής επίθεσης».

Από την πλευρά του, ο Γάλλος Πρόεδρος εξασφάλιζε, χτες, την ομόφωνη υποστήριξη των εκπροσώπων από 50 αφρικανικές χώρες, που συμμετείχαν στην 22η γαλλο-αφρικανική σύνοδο, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι. Με ανακοίνωσή τους, οι συμμετέχοντες υποστηρίζουν ότι «υπάρχει εναλλακτική λύση στον πόλεμο» και ζητούν παράταση των επιθεωρήσεων. Εκτός από τη διπλωματική αξία που έχει η συγκεκριμένη ανακοίνωση για την ενίσχυση της γαλλικής θέσης, εξαιρετικά σημαντικό είναι, επίσης, ότι ανάμεσα στους υπογράφοντες την ανακοίνωση είναι και το Καμερούν, η Αγκόλα και η Γουινέα, οι οποίες είναι μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, σήμερα, και η ψήφος τους είναι κομβική για την υιοθέτηση ενός νέου ψηφίσματος. Πόσο μάλλον, μετά από τις πληροφορίες που θέλουν τη Χιλή και το Μεξικό, επίσης μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, να «τείνουν» προς τη γαλλο-γερμανική πρόταση και στη χειρότερη περίπτωση να επιλέγουν την αποχή.

Προετοιμασίες στη Βαγδάτη

Συνεχίζεται η παροχή διπλών ποσοτήτων φαγητού σε όλους τους Ιρακινούς πολίτες, μέτρο που η Βαγδάτη έχει θέσει σε εφαρμογή εδώ και 6 μήνες, με στόχο να καταφέρουν οι πολίτες να συγκεντρώσουν αποθέματα τροφίμων, νερού και φαρμάκων. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν συναντήθηκε με τη στρατιωτική ηγεσία για να εξετάσουν τα τελευταία σχέδια άμυνας ενόψει μιας πιθανότητας στρατιωτικής επίθεσης.

Την ίδια στιγμή, οι επιθεωρητές συνέχιζαν τους ελέγχους ενώ ανακοίνωσαν ότι η ιρακινή ηγεσία ανταποκρίθηκε σε ένα ακόμη αίτημά τους, παραδίδοντας λίστα με τα ονόματα των επιστημόνων που επέβλεψαν την καταστροφή απαγορευμένων όπλων του χημικού, βιολογικού και πυραυλικού οπλοστασίου της. Μάλιστα, εντός των επομένων ημερών αναμένεται να φθάσουν στο Ιράκ και γαλλικά αεροσκάφη τύπου «Μιράζ», προκειμένου να συμμετάσχουν στις εναέριες επιθεωρήσεις.

Η Ολλανδία, πάντως, ακολουθώντας το παράδειγμα της Βρετανίας, εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία προς τους υπηκόους της, καλώντας τους να εγκαταλείψουν άμεσα το Ιράκ και όλες τις γύρω χώρες.

ΗΠΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΙΡΑΚ
Στην «κόψη του ξυραφιού»

Αμερικάνικο μαχητικό στη βάση του Ιντσιρλίκ

Associated Press

Αμερικάνικο μαχητικό στη βάση του Ιντσιρλίκ
ΑΓΚΥΡΑ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Κλιμακώνοντας ακόμη περισσότερο το σκληρό διπλωματικό παζάρι Τουρκίας - ΗΠΑ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αξίωσε χτες «γραπτές εγγυήσεις βοήθειας» από την κυβέρνηση του Τζορτζ Ουόκερ Μπους πριν «επιτρέψει τη διέλευση αμερικανικών στρατευμάτων για την επίθεση από βορρά στο Ιράκ». Η απάντηση της αμερικανικής κυβέρνησης ήρθε διά στόματος Ντόναλντ Ράμσφελντ, ο οποίος δήλωσε ότι το Πεντάγωνο «εξετάζει εναλλακτικά σχέδια», εξαιρουμένης της Τουρκίας ως βάσης, και από τις στήλες της «Ουάσιγκτον Ποστ», η οποία διαβεβαίωνε στο χτεσινό της φύλλο πως οι ΗΠΑ «δε θα κάνουν καλύτερη προσφορά» στην Αγκυρα.

Στην τηλεφωνική συνομιλία Πάουελ - Γκιούλ προχτές, ο Αμερικανός ΥπΕξ είχε προειδοποιήσει τον Τούρκο πρωθυπουργό ότι ανέμενε την τουρκική απάντηση ως χτες βράδυ - αλλά τέτοια δεν είχε υπάρξει, και αυτό ενέτεινε τις φήμες ότι οι ΗΠΑ θα αποσύρουν την «προσφορά» των 26 δισ. δολαρίων (6 δισ. σε άμεση βοήθεια, 20 σε μακροπρόθεσμα δάνεια) και δεν πρόκειται να συζητήσουν την τουρκική αξίωση περί 32 δισ. δολαρίων, που χαρακτηρίστηκε από τους «Νιου Γιορκ Τάιμς» ως «η ακριβότερη συμμαχία που θα αγόραζαν ποτέ οι ΗΠΑ». Το λεγόμενο «σχέδιο Β» του Πενταγώνου δεν είναι γνωστό στις λεπτομέρειές του, ωστόσο, σύμφωνα με τον Μάικλ Πίτερς, απόστρατο συνταγματάρχη του αμερικανικού στρατού, βετεράνο του πρώτου πολέμου του Κόλπου (ο οποίος διατηρεί σχέσεις με τον αμερικανικό στρατό, βεβαίως) που μίλησε στο «Ασοσιέιτεντ Πρες», θα μπορούσε να προβλέπει εισβολή «από άλλη χώρα» στο βόρειο τμήμα του Περσικού Κόλπου -αναφορά που υπονοεί είτε τη Συρία και το Ιράν, σενάριο που μοιάζει αρκετά απίθανο με δεδομένες τις παρούσες πολιτικοδιπλωματικές ισορροπίες. (Εκτός αν οι Αμερικανοί σκέπτονται να δημιουργήσουν νέο κράτος, δηλαδή ένα κουρδικό κράτος...).

Το σχέδιο του Τόμι Φρανκς, του στρατηγού που άρχει της κεντρικής διοίκησης των αμερικανικών δυνάμεων στον Κόλπο, προέβλεπε ότι στην Τουρκία θα αναπτυχθεί η 4η Ταξιαρχία Πεζικού και στοιχεία της 1ης Ταξιαρχίας. Οι δυνάμεις αυτές έχουν πολλαπλές δυνατότητες μεταφοράς (μηχανοκίνητα, ελικόπτερα) και ο στόχος τους θα ήταν να «προωθηθούν ταχύτατα» στο Βόρειο Μέτωπο.

Αυτά βεβαίως αν δεν υπάρξει μια «δραματική» αλλαγή στάσης από πλευράς τουρκικής κυβέρνησης, που φυσικά δεν μπορεί καθόλου να αποκλειστεί: πρόκειται για ένα σκληρό πόκερ. Οι Αμερικανοί κρατούν το μαχαίρι (καθοριστική επιρροή όσον αφορά το πώς θα κινηθεί το κουρδικό στοιχείο) αλλά και το πεπόνι (την οικονομική βοήθεια). Το σκηνικό θα ξεκαθαρίσει, πάντως, εντός ημερών, αν όχι ωρών...

Ο ψυχολογικός πόλεμος έχει αρχίσει εδώ και μήνες

Μερικά από τα φυλλάδια, που ρίχνουν τα αμερικάνικα αεροπλάνα, στα πλαίσια του ψυχολογικού πολέμου

Associated Press

Μερικά από τα φυλλάδια, που ρίχνουν τα αμερικάνικα αεροπλάνα, στα πλαίσια του ψυχολογικού πολέμου
«Τα συμμαχικά αεροσκάφη επιβλέπουν τις ζώνες απαγόρευσης πτήσεων για να προστατεύσουν τον ιρακινό λαό. Το να απειλεί κανείς τα συμμαχικά αεροσκάφη έχει συνέπειες. Η "απάντησή" τους μπορεί να καταστρέψει εσάς ή οποιαδήποτε τοποθεσία η Συμμαχία επιλέξει. Θα είσαι εσύ ο στόχος ή ο αδελφός σου; Εσύ αποφασίζεις».

«Η συμμαχική αεροπορική δύναμη μπορεί να πλήξει, κατά βούληση. Οπουδήποτε. Οποτεδήποτε».

«Οι στρατιωτικές οπτικές ίνες καταστρέφονται, γιατί είναι στόχος. Αν προσπαθήσετε να τις επιδιορθώσετε, θέτετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο».

«Οι στρατιωτικές οπτικές ίνες είναι εργαλείο στα χέρια του Σαντάμ Χουσεΐν, για να καταπιέζει το λαό του».

«Προσοχή, ιρακινή αεράμυνα! Η καταστροφή που υπέστησαν οι συνάδελφοί σας σε άλλες αντιαεροπορικές βάσεις είναι η απάντηση στη συνεχιζόμενη επιθετικότητά σας προς τα αεροσκάφη των συμμαχικών δυνάμεων. Δε θα ανεχτούμε να τα παγιδεύετε στους στόχους σας ή να βάλλετε κατά των αεροσκαφών μας. Μπορεί να είστε οι επόμενοι».

«Πριν παγιδεύσετε στους στόχους σας ένα συμμαχικό αεροσκάφος, σκεφτείτε τις συνέπειες. Σκεφτείτε την οικογένειά σας. Κάντε ό,τι πρέπει για να επιζήσετε».

Αυτά είναι μερικά από τα κείμενα, τα οποία φιλοξενούνται στα χιλιάδες φυλλάδια που τα αμερικανικά αεροσκάφη ρίχνουν, σε τακτά χρονικά διαστήματα, στο Ιράκ, τους τελευταίους μήνες. Μπορεί μια στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράκ να μην έχει εξαπολυθεί ακόμη επισήμως, όμως οι βομβαρδισμοί των ζωνών «απαγόρευσης πτήσεων» είναι καθημερινοί και ο ψυχολογικός πόλεμος σκληρός.

Τα κείμενα των φυλλαδίων είναι γραμμένα στην αραβική γλώσσα και κοσμούνται με χαρακτηριστικές φωτογραφίες ή σκίτσα. Εκτός, όμως, από τις, διαφόρων ειδών, προτροπές, τα φυλλάδια ενημερώνουν τους Ιρακινούς και για τη συχνότητα των ραδιοφωνικών εκπομπών, που πραγματοποιούνται από αεροσκάφος, που υπερίπταται πάνω από τις «ζώνες απαγόρευσης πτήσεων». Επίσης, σε ορισμένα φυλλάδια, αναγράφεται και η ηλεκτρονική διεύθυνση, την οποία μπορούν οι Ιρακινοί να αναζητήσουν στο Διαδίκτυο για να ακούσουν τις αμερικανικές εκπομπές, που φυσικά είναι ανάλογου περιεχομένου με τα φυλλάδια.

Associated Press

Ενδεικτικό, ίσως, είναι το μήνυμα προς τους Ιρακινούς στρατιώτες, που μεταδιδόταν από τον εναέριο ραδιοφωνικό σταθμό καθόλη τη διάρκεια του περασμένου Δεκέμβρη:

«Στρατιώτες του Ιράκ. Από την αρχαιότητα έως σήμερα, δεν έχει υπάρξει κανένα άλλο επάγγελμα πιο τιμητικό από αυτό του στρατιώτη. Οι στρατιώτες παρασημοφορούνται και λαμβάνουν επαίνους, που αποδεικνύουν τα κατορθώματά τους και επιβραβεύουν τις ικανότητές τους. Η στολή του στρατιώτη είναι κάτι, που απαιτεί σεβασμό και πίστη. Οι στρατιώτες είναι υπερασπιστές του λαού τους και οι προστάτες των γυναικών και των παιδιών. Ενας στρατιώτης θα θυσιάσει τη ζωή του για την πατρίδα του και για τον τρόπο ζωής της χώρας του. Οι στρατιώτες θυσιάζουν τις προσωπικές τους ελευθερίες για να προστατεύσουν τους άλλους.

Ο Σαντάμ έχει σπιλώσει αυτήν την κληρονομιά. Ο Σαντάμ εκτοξεύει πολιτική ρητορική, εμποτισμένη με μια λανθασμένη αντίληψη εθνικής υπερηφάνειας, προκειμένου να εξαπατήσει αυτούς τους άνδρες, για να εξυπηρετήσουν τους δικούς του παράνομους στόχους. Ο Σαντάμ δε θέλει οι στρατιώτες του Ιράκ να έχουν την τιμή και την αξιοπρέπεια, που το επάγγελμά τους εγγυάται. Ο Σαντάμ προσπαθεί μόνο να εκμεταλλευτεί αυτούς τους γενναίους άνδρες. Ο Σαντάμ χρησιμοποιεί τους στρατιώτες του Ιράκ, όχι ως προστάτες της ειρήνης, αλλά ως σωματοφύλακές του. Μην αφήσετε τον Σαντάμ να σπιλώνει για πολύ ακόμη τη φήμη των στρατιωτών. Ο Σαντάμ χρησιμοποιεί το στρατό για να καταδιώκει όσους δε συμφωνούν με τις άδικες θέσεις του. Πάρτε την απόφαση..».

Associated Press

ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Κοινή έκκληση των δύο Εκκλησιών

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Περισσότερο χρόνο στους επιθεωρητές του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό ζήτησαν χτες οι αρχιεπίσκοποι των δύο κυριοτέρων Εκκλησιών της Βρετανίας, εκφράζοντας παράλληλα τις πολύ έντονες αμφιβολίες τους για την ηθική νομιμότητα ενός πολέμου εναντίον του Ιράκ.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, Ρόουαν Ουίλιαμς, πνευματικός ηγέτης των 70 εκατομμυρίων Αγγλικανών και ο αρχιεπίσκοπος του Γουέστμινστερ, Κόρμακ Μέρφι Ο' Κόνορ, επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας της Αγγλίας και της Ουαλίας, υποστηρίζουν ότι η συνέχιση των επιθεωρήσεων μπορεί να καταστήσει μη αναγκαίο τον πόλεμο... Ουσιαστικά αποτελεί απάντηση στις διακηρύξεις του πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, που προκειμένου να στηρίξει με κάθε τρόπο αυτόν τον πόλεμο, ειδικά μέσα στην ίδια του τη χώρα που αντιτίθεται σθεναρά, είχε τονίσει ότι «το να απαλλάξουμε τον κόσμο από τον Σαντάμ Χουσεΐν θα ήταν μια ανθρωπιστική πράξη»!

Το κείμενο των θρησκευτικών ηγετών, που συντάχθηκε μετά από κατ' ιδίαν συνάντησή τους, υπογραμμίζει τη «βαθιά ανησυχία τους» για τις πιθανές συνέπειες μιας επίθεσης και ότι «τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι υπάρχουν ακόμη αμφιβολίες για την ηθική νομιμότητα ενός πολέμου στο Ιράκ».

ΗΠΑ
Νέες αντιπολεμικές πρωτοβουλίες

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.--

Το σύνθημα είναι «βομβαρδίστε το Λευκό Οίκο», με ειρηνικό τρόπο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φαξ και τηλεφωνήματα, ώστε να μπλοκαριστεί όλη την επόμενη βδομάδα, το «κέντρο των πολεμικών επιχειρήσεων», ο Λευκός Οίκος και το Κογκρέσο.

«Την επόμενη βδομάδα θα καταλάβουμε τις σουίτες των αξιωματούχων στην Ουάσιγκτον», δήλωσε ο πρώην βουλευτής Μέιν, Τομ Αντριους και εθνικός συντονιστής της ομπρέλας φιλειρηνικών οργανώσεων, «Κερδίστε χωρίς Πόλεμο», κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην αμερικανική πρωτεύουσα. Μάλιστα, έδωσαν και στη δημοσιότητα τηλεοπτική διαφήμιση, όπου ο ηθοποιός και ακτιβιστής Μάρτιν Σιν που υποδύεται και στη σειρά «West wing» τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, θα καλεί τους συμπατριώτες να λάβουν μέρος σε αυτόν τον πρωτότυπο και παντελώς ειρηνικό «βομβαρδισμό».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα των Los Angeles Times, αναφέρει ότι οι επικεφαλής όλων των εκκλησιών στην πολιτεία της Καλιφόρνια (ραβίνοι, ιερείς, ιμάμηδες κ.ά.) πραγματοποίησαν συνάντηση στο Θρησκευτικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια (USC) μαζί με ηγέτες του αντιπολεμικού κινήματος, προκειμένου να στηριχτεί το αντιπολεμικό κίνημα των ΗΠΑ και μάλιστα να διευρύνει ακόμη περισσότερο τη βάση. Μάλιστα, οι ηγέτες των εκκλησιών όχι μόνο εξέφρασαν την απόλυτη προτεραιότητα και τη στήριξή τους στους στόχους του αντιπολεμικού κινήματος, αλλά σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, ήδη έχουν καταρτίσει και λίστα με τρόπους που θα βοηθήσουν και πρακτικά το αντιπολεμικό κίνημα, αλλά και να στηρίξουν με κάθε δυνατό μέσο όσους αρνηθούν την κλήτευση να λάβουν μέρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ