Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Κοινή έκκληση των δύο Εκκλησιών

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Περισσότερο χρόνο στους επιθεωρητές του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό ζήτησαν χτες οι αρχιεπίσκοποι των δύο κυριοτέρων Εκκλησιών της Βρετανίας, εκφράζοντας παράλληλα τις πολύ έντονες αμφιβολίες τους για την ηθική νομιμότητα ενός πολέμου εναντίον του Ιράκ.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, Ρόουαν Ουίλιαμς, πνευματικός ηγέτης των 70 εκατομμυρίων Αγγλικανών και ο αρχιεπίσκοπος του Γουέστμινστερ, Κόρμακ Μέρφι Ο' Κόνορ, επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας της Αγγλίας και της Ουαλίας, υποστηρίζουν ότι η συνέχιση των επιθεωρήσεων μπορεί να καταστήσει μη αναγκαίο τον πόλεμο... Ουσιαστικά αποτελεί απάντηση στις διακηρύξεις του πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, που προκειμένου να στηρίξει με κάθε τρόπο αυτόν τον πόλεμο, ειδικά μέσα στην ίδια του τη χώρα που αντιτίθεται σθεναρά, είχε τονίσει ότι «το να απαλλάξουμε τον κόσμο από τον Σαντάμ Χουσεΐν θα ήταν μια ανθρωπιστική πράξη»!

Το κείμενο των θρησκευτικών ηγετών, που συντάχθηκε μετά από κατ' ιδίαν συνάντησή τους, υπογραμμίζει τη «βαθιά ανησυχία τους» για τις πιθανές συνέπειες μιας επίθεσης και ότι «τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι υπάρχουν ακόμη αμφιβολίες για την ηθική νομιμότητα ενός πολέμου στο Ιράκ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ