Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Οι δολοφόνοι του ΝΑΤΟ είναι ανεπιθύμητοι!

Ολοι στις 23 Φλεβάρη στην περικύκλωση της ΝΑΤΟικής βάσης του Ακτιου

ΓΙΑΝΝΕΝΑ (Ανταπόκριση Μ. ΠΕΡΓΑΝΤΗ).--

Να συμμετάσχει μαζικά στην περικύκλωση της δολοφονικής «φωλιάς των γερακιών» του ΝΑΤΟ, στις 23 Φλεβάρη, καλεί το λαό της Βορειοδυτικής Ελλάδας, η Συντονιστική Γραμματεία Αντιπολεμικού Κινήματος Β/Δ Ελλάδας. Με απόφαση τής σύσκεψης φορέων και Επιτροπών Ειρήνης της 16ης Φλεβάρη, η Γραμματεία καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης, τους μαζικούς φορείς, τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το λαό της περιοχής να εντείνουν στο επόμενο διάστημα την αντιπολεμική τους δράση με πολύμορφες εκδηλώσεις ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του ιράκ, με πρώτο σταθμό τις 23 Φλεβάρη. Ταυτόχρονα, να επαγρυπνούν, για να αντιδράσουν, εφ' όσον οι ιμπεριαλιστές προχωρήσουν στον πόλεμο και ειδικότερα την πρώτη μέρα του πολέμου, ύστερα και από την απόφαση των «15» της ΕΕ να αφήσουν ανοιχτό το παράθυρο του πολέμου, μεταθέτοντας υποκριτικά το θέμα στον ΟΗΕ.

Οι Επιτροπές Ειρήνης και οι φορείς της περιοχής θα συναντηθούν την Κυριακή το πρωί στις 11, στο πολιτικό αεροδρόμιο. Οι φορείς που μέχρι στιγμής έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν είναι:

Οι Επιτροπές Ειρήνης και «Νεανική Δράση για την Ειρήνη»: Πρέβεζας, Γιάννινων, Λευκάδας, Αγρινίου, Μεσολογγίου, Ναυπάκτου και Δωρίδας, Κέρκυρας. Η Αντιπολεμική Επιτροπή Αρτας και η Αντιπολεμική Επιτροπή Φορέων Κέρκυρας, η Παναυπακτιακή Επιτροπή Ειρήνης, η Συντονιστική Επιτροπή Αντιπολεμικού Κινήματος Ν. Θεσπρωτίας. Οι τοπικές Επιτροπές της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και του ΠΑΜΕ Πρέβεζας, Γιάννινων, Αγρινίου, Μεσολογγίου, Κέρκυρας, Αρτας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας. Οι νομαρχιακές κινήσεις και οι δημοτικές των νομών Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Πρέβεζας, Αρτας, Αιτωλοακαρνανίας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, που στηρίζονται από το ΚΚΕ.

Επίσης, η Πανσπουδαστική Κ.Σ. των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Αγρινίου και των ΤΕΙ της περιοχής. Τα Εργατικά Κέντρα Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Αρτας, Αγρινίου, Λευκάδας - Βόνιτσας, Ναυπάκτου - Δωρίδας. Οι Δήμοι Πρέβεζας, Αμβρακικού, Βόνιτσας, Ναυπάκτου, Κόνιτσας, Ζίτσας, Δελβινακίου, Μολοσσών. Τα πρωτοβάθμια Σωματεία Οικοδόμων Ιωαννίνων, Χειριστών Ιωαννίνων, Μετάλλου Ιωαννίνων, Ιματισμού Αγρινίου, Οικοδόμων Αρτας, Εργαζομένων Κέντρου Υγείας και Νοσοκομείου Αρτας, Εκτάκτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ, Εργαζομένων Δήμου Αρταίων, Εργαζομένων Δήμου Πρέβεζας, Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας, Συνταξιούχων ΙΚΑ και η Ενωση Οικοδόμων Αγρινίου. Οι Σύλλογοι Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ναυπακτίας, Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πρέβεζας, η ΕΛΜΕ Πρέβεζας. Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Β/Δ Ελλάδας και Νήσων, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αρτας, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπακτίας. Η ΠΕΑΕΑ Ναυπακτίας - Δωρίδας και η ΠΕΑΕΑ Αγρινίου.

Για τη μετακίνηση στο Ακτιο έχουν προγραμματιστεί αναχωρήσεις από:

-- Γιάννενα, 9 π.μ., στη Νομαρχία

-- Κέρκυρα, 7.30 π.μ., στο Λιμάνι

-- Πρέβεζα, 10 π.μ., στα ΚΤΕΛ

-- Αρτα, 9.30 π.μ., πλατεία Κιλκίς

-- Αγρίνιο, 9 π.μ., από Εργατικό Κέντρο και παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό

-- Μεσολόγγι, 9 π.μ., κεντρική πλατεία

-- Αιτωλικό, 9.15 π.μ., κεντρική πλατεία

-- Ναύπακτος, 8.30 π.μ., κεντρική πλατεία

-- Λευκάδα, 10 π.μ., Παραλία.

Επίσης, σήμερα Παρασκευή, 21/2/2003, στην Κέρκυρα, στην αίθουσα Επιμελητηρίου συνδιοργανώνουν εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Οι πόλεμοι της νέας τάξης και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον», η Επιτροπή Ειρήνης Κέρκυρας, ο Επιστημονικός Σύλλογος Κέρκυρας και ο Σύλλογος Περιβάλλοντος Κέρκυρας. Εισηγητές της συζήτησης είναι η Γ. Λαδογιάννη, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και ο Ν. Κατσαρός, ερευνητής στο «Δημόκριτο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ