Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η «συζήτηση»...

«Υπήρξε μια επί τετράωρον κράτησή του στο αεροδρόμιο, υπό τη μορφή μιας συζήτησης από τις αμερικανικές αρχές...».

Με τα λόγια αυτά είχε περιγράψει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, την περασμένη Κυριακή, την περιπέτεια του καθηγητή του ΕΜΠ, Ευγένιου (Βένιου) Αγγελόπουλου, στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης. Διαβάστε, τώρα, τις πραγματικές συνθήκες της «συζήτησης», που είχε ο καθηγητής με τις αμερικανικές αρχές, όπως τις περιγράφει ο ίδιος στην αναφορά του προς το Ελληνικό Προξενείο της Νέας Υόρκης: «... Κατά την άφιξή μου στις 10 μ.μ. κρατήθηκα για πεντέμισι ώρες (έως τις 3.30 το πρωί της Πέμπτης) στα Γραφεία της Υπηρεσίας Μετανάστευσης του αεροδρομίου JFK της Νέας Υόρκης, από τις οποίες οι τέσσερις ώρες ήταν απλή αναμονή σε απαράδεκτες συνθήκες.

Συγκεκριμένα, μου πήραν δύο φορές πλήρη δακτυλικά αποτυπώματα, φωτογραφήθηκα, μεταφέρθηκα με χειροπέδες πιασμένες μπροστά στη ζώνη, από το τερματικό 1 στο τερματικό 4 και η αναμονή μου στο τερματικό 4, διάρκειας δύο ωρών, έγινε με χειροπέδες στα πόδια, ενωμένες με αλυσίδα 40 εκατοστών σε κλειστό χώρο...».

Και δεν έφταναν μόνον αυτά. Ολες αυτές τις ώρες, κανείς, εκ των δεσμωτών του, δεν του έδινε την παραμικρή συγκεκριμένη και ουσιαστική εξήγηση. Κι όταν, έγινε η «συνέντευξη» με τον πράκτορα του Εφ Μπι Αϊ, του έγινε έμμεση, πλην σαφής, πρόταση αμοιβής, εάν έδινε πληροφορίες σχετικά με την εγχώρια τρομοκρατία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ