Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Καταδότες των ΗΠΑ!

Κατ' αρχήν συμφωνία ΕΕ - ΗΠΑ για φακέλωμα των επιβατών από ΕΕ προς τις Ηνωμένες Πολιτείες!

Κατ' αρχήν συμφωνία έχει επιτευχθεί μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ για τη χορήγηση προσωπικών δεδομένων των επιβατών αεροπορικών πτήσεων από χώρες της ΕΕ προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε η αρμόδια επίτροπος, Λογιόλα Ντε Παλάθιο. Συγκεκριμένα, οι αμερικανικές αρχές θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο σύστημα κράτησης θέσεων για τους επιβάτες που ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ και θα μεταφέρουν στοιχεία στους δικούς τους φακέλους. Η συμφωνία εντάσσεται στην εκστρατεία των ΗΠΑ για την «εξάρθρωση της διεθνούς τρομοκρατίας», η οποία συναντά την πρόθυμη αρωγή της «δημοκρατικής» ΕΕ, η οποία παρά το «ρήγμα» με τις ΗΠΑ, καθόλου δεν υστερεί όταν πρόκειται για μέτρα καταστολής.

Συγκεκριμένα, οι HΠA έχουν απαιτήσει και η ΕΕ έχει αποδεχτεί, να παραδίδονται άμεσα στις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας, όλα τα στοιχεία των επιβατών που συγκεντρώνουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι αεροπορικές εταιρίες για τους επιβάτες τους με σκοπό την έκδοση του εισιτηρίου.

Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνουν, πέραν του αριθμού της πτήσης και της ημερομηνίας και ώρας άφιξης - αναχώρησης, σειρά προσωπικών δεδομένων των επιβατών, όπως είναι το τηλέφωνο, η διεύθυνσή τους, ο αριθμός πιστωτικής κάρτας αλλά και ακόμα πιο ιδιωτικού χαρακτήρα δεδομένα, όπως είναι τυχόν επιλογή ειδικού τύπου γεύματος ή συγκεκριμένα αιτήματα για την κάλυψη άλλων αναγκών του επιβάτη.

Σύμφωνα με δηλώσεις της αρμόδιας για τις μεταφορές Επιτρόπου, Λογιόλα ντε Παλάθιο, «υπάρχει ήδη συμφωνία επί της αρχής» μεταξύ Ευρώπης και HΠA για το θέμα, ενώ επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, διαβεβαίωσε ότι από αμερικανικής πλευράς τα στοιχεία αυτά θα αξιολογούνται μόνον από τις μυστικές υπηρεσίες και όχι από... άλλα ενδιαφερόμενα μέρη! Στόχος των δύο πλευρών είναι το σύστημα διοχέτευσης των πληροφοριών να αρχίσει να λειτουργεί πλήρως το Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ