Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΒΟΥΛΗ
ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Συμπορεύονται με τους εφοπλιστές κυβέρνηση και ΝΔ

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Α. Τζέκη σε σχετική Επερώτηση της ΝΔ

Η κυβέρνηση ακολουθεί κατά γράμμα τις απαιτήσεις των εφοπλιστών και η ΝΔ όχι μόνο συμφωνεί, αλλά με τη στάση της πιέζει για ακόμα μεγαλύτερη αποδοχή αυτών των απαιτήσεων.

Τα παραπάνω τόνισε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης παρεμβαίνοντας σε Επερώτηση βουλευτών της ΝΔ για την άρση του «κρατικού παρεμβατισμού στην ακτοπλοΐα». Υπογράμμισε ότι σε καμία περίπτωση δεν ισχύει το επιχείρημα ότι με την «απελευθέρωση» της ακτοπλοΐας θα υπάρξει καλύτερη και φθηνότερη θαλάσσια συγκοινωνία, γιατί θα υπάρξει συγκέντρωση του χώρου σε λίγα χέρια - όπως έγινε και σε άλλους τομείς - και άρα και ακρίβεια. Ο Α. Τζέκης υπογράμμισε ότι στην Επερώτηση της ΝΔ δεν αναφέρεται τίποτα για τους ναυτεργάτες και το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι τα κέρδη των εφοπλιστών. Και πρόσθεσε: «Η ταξική θέση της ΝΔ είναι να ενισχύει το εφοπλιστικό κεφάλαιο και είναι χαρακτηριστικό ότι όσο καιρό οι ναυτεργάτες ήταν σε πολιτική επιστράτευση, η ΝΔ όχι μόνο δεν πήρε θέση αλλά η σιωπή της ήταν συμφωνία με την κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στα λιμάνια είπε ότι ενδεικτικό του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης είναι ότι στην Καβάλα φτιάχνει Νατοϊκό λιμάνι και για το λόγο αυτό σταμάτησε τις πιστώσεις που θα δίνονταν για το εμπορικό λιμάνι της περιοχής. Καταλήγοντας τόνισε ότι το ΚΚΕ με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες του εργαζόμενου λαού έχει προτείνει και επιβάλλεται πλέον να δημιουργηθεί ένας δημόσιος εθνικός οργανισμός ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ