ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 6 Αυγούστου 1997
Σελ. /24
ΔΙΕΘΝΗ
14Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Στον καπιταλισμό η αιτία των προβλημάτων μας

Συμπεράσματα από τις θεματικές συζητήσεις "Ανθρώπινα Δικαιώματα και Δικαιώματα των Λαών" και "Εργασία και Απασχόληση"

ΑΒΑΝΑ (Tου απεσταλμένου μας ΔHM. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ).-

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζονται στην Αβάνα οι θεματικές συζητήσεις στα πλαίσια του 14ου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, που διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Σοσιαλιστικής Κούβας. Οι χιλιάδες νεολαίοι, αντιπρόσωποι απ' όλο τον κόσμο με υψηλό αίσθημα υπευθυνότητας, καταθέτουν τις δικές τους εμπειρίες, δίνουν τις προτάσεις τους για το ξεπέρασμα των σημερινών παγκόσμιων προβλημάτων, οραματίζονται τον κόσμο του αύριο.

Θέλουν να καταργήσουν βασικά δικαιώματα

Σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε η συζήτηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Δικαιώματα των Λαών.Ξεκινώντας με προβολή βίντεο οι αντιπρόσωποι του Φεστιβάλ συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες για το τι συμβαίνει στις χώρες τους. Ολοι κατέκριναν τον ιμπεριαλισμό που καταπατεί καθημερινά τόσο τα ανθρώπινα δικαιώματα όσο και τα δικαιώματα των λαών. Στη συζήτηση σημαντικό τόνο έδωσε και η παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών της Κούβας, Ρομπέρτο Ρομπάινα,ο οποίος μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στις αντεπαναστατικές ομάδες που υπάρχουν στις ΗΠΑ τόνισε ότι προσπαθούν να φέρουν την Κούβα σε σύγκρουση μεγαλύτερη απ' αυτήν που ήδη υπάρχει και ψάχνουν να βρουν τρόπους για να χρησιμοποιήσουν καινούριες μορφές πίεσης και αυτό στο όνομα των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

Αφού χαιρέτισε εκ μέρους της ΚΝΕ τις εργασίες του Φεστιβάλ και όλους όσοι αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των λαών, η Βούλα Πάκου,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, τόνισε πως δεν είναι υπερβολή να θεωρούμε σήμερα πως βασικά δικαιώματα των ανθρώπων γίνεται προσπάθεια από τους ιμπεριαλιστές να καταργηθούν. Μίλησε για τις προσαρμογές που έγιναν στην Ελλάδα στην οικονομία, την εκπαίδευση, την κοινωνία. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στη Συμφωνία του Σέγκεν, δηλαδή στο ηλεκτρονικό φακέλωμα, που προωθείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση χωρίς βέβαια να έχει την έγκριση των λαών. Παράλληλα, ανέφερε ότι η Συνθήκη του Σέγκεν "δικαιολογεί" μια από τις κυριότερες επιλογές των ιμπεριαλιστών - τη συγκρότηση των "Δυνάμεων Ταχείας Επέμβασης" που ουσιαστικά δεν αφορά "εξωτερικούς" λόγους και αιτίες για μια χώρα, αλλά την καταστολή των λαϊκών κινημάτων.

"Σήμερα μπαίνει πιο γρήγορα το δίλημμα των μεγάλων επιλογών μπροστά στις νεανικές συνειδήσεις, γιατί διεκδικώντας και το πιο άμεσο πρόβλημα - δικαίωμα σκοντάφτεις πάνω στο καθεστώς της κυριαρχίας των μονοπωλίων του ιμπεριαλισμού", επισήμανε η αντιπρόσωπος της ΚΝΕ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι "ο σοσιαλισμός δεν είναι ένα μακρινό απλησίαστο όραμα, μια ουτοπική επιθυμία των κομμουνιστών αλλά ανάγκη ζωής. Είναι η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που στερεί δικαιώματα από τους λαούς και τη νεολαία. Δε θα πρέπει, λοιπόν, να έχουμε αυταπάτες ότι το δικαίωμα στη δουλιά, για παράδειγμα, θα λυθεί ολοκληρωτικά για όλους στον καπιταλισμό. Εμείς παρ' όλα αυτά δεν παραιτούμαστε από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι δυνατότητες της ανατροπής αυτής της κατάστασης, στο πλάι της εργατικής τάξης", κατέληξε.

Μάστιγα για τη νεολαία όλου του κόσμου η ανεργία

Στο κέντρο της συζήτησης "Για την εργασία και απασχόληση", που διεξήχθηκε στην Αίθουσα 4 του "Παλατιού Συνεδρίου", αναδείχτηκαν οι μεγάλες αντιθέσεις που κυριαρχούν στο σημερινό κόσμο όπου επικρατούν οι καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής όπου το 20% του πληθυσμού της Γης κατέχει πάνω από το 80% του πλούτου και όπου 1 στους 5 ανθρώπους γνωρίζει την απόλυτη εξαθλίωση και φτώχεια.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η παρέμβαση από μεριάς της ΚΝΕ του Νικήτα Κοντογιαννάτου,ο οποίος ανάμεσα στα άλλα τόνισε: "Η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, με τους 450.000 ανέργους και το 40% αυτών νέοι, δημιουργεί ένα αβέβαιο μέλλον για τη συντριπτική πλειοψηφία της νεολαίας. Τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος που βγαίνει στην αγορά εργασίας είναι η ανεργία, η υποαπασχόληση, η ετεροαπασχόληση, οι μισθοί πείνας, δουλιά χωρίς ασφάλιση, συμβάσεις εργασίας με προσωπική συμφωνία".Αναφερόμενος στη λύση που προτείνει η ΚΝΕ για να ξεπεραστεί αυτό το τέλμα υπογράμμισε: "Παλεύουμε για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων της χώρας. Αγωνιζόμαστε για τη δημιουργία ενός πλατιού μετώπου πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια που είναι οι βασικές αιτίες και πηγή των προβλημάτων. Γι' αυτό η προσπάθεια της ΚΝΕ είναι σ' αυτό το μέτωπο να συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι".

Στη συζήτηση αυτή, κυριάρχησαν οι αναφορές στο πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει κύρια τη νεολαία σε όλες τις χώρες του κόσμου, στις εργασιακές σχέσεις, στην κοινωνική ασφάλιση και στη δύσκολη κατάσταση για τους αλλοδαπούς εργάτες.

Οι περισσότεροι ομιλητές φωτογράφιζαν τον καπιταλισμό ως την κύρια αιτία αυτών των προβλημάτων και πολλοί αναφέρθηκαν στην ανάγκη ανάπτυξης της αντιιμπεριαλιστικής πάλης και αλληλεγγύης, ειδικότερα με το Νησί της Επανάστασης, που αντιμετωπίζει σήμερα μια δύσκολη ειδική περίοδο λόγω του αποκλεισμού από τις ΗΠΑ. Πολλοί ήταν εκείνοι που αναγνώρισαν στο σοσιαλιστικό σύστημα τη μοναδική διέξοδο.

Στη συζήτηση παραβρέθηκε επίσης και ο υπουργός Εργασίας της Κούβας, Ραφαέλ Μπαλντές.

ΑΛΓΕΡΙΑ
Νέες αιματοχυσίες

ΑΛΓΕΡΙ. -

Εβδομήντα έξι άτομα σφαγιάστηκαν το τριήμερο που πέρασε, διαιωνίζοντας το μακάβριο χορό των δολοφονιών των αθώων και διευρύνοντας ολοένα τον κύκλο της βίας και των ωμοτήτων.

Μόλις μια μέρα μετά την ανακοίνωση του Προέδρου Λιαμίλ Ζερουάλ,για την προώθηση νέων αυστηρότερων κατασταλτικών μέτρων για την πάταξη της τρομοκρατίας και των μαζικών δολοφονιών, η απάντηση των εξτρεμιστών φανατικών ισλαμιστών ήταν ακόμα ένα μπαράζ φονικών επιθέσεων που εξαπέλυσαν στις νότιες περιοχές της χώρας.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη, σύμφωνα με το "Ασοσιέιτεντ Πρες", κοντά στην πόλη Μπίλντα,50 χλμ. νοτίως της πρωτεύουσας, όπου 26 άνθρωποι σφαγιάστηκαν με ιδιαίτερα απεχθή τρόπο. Η Μπίλντα και η ευρύτερη από την πόλη περιοχή, έχει αποτελέσει πολλές φορές το θέατρο των επιχειρήσεων και του ξεσπάσματος του μένους των μουσουλμάνων φανατικών. Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται οκτώ παιδιά και επτά γυναίκες, τα πτώματα των οποίων οι εκτελεστές φρόντισαν να τα κάψουν, ενώ ακόμα 15 άτομα νοσηλεύονται σοβαρά τραυματισμένα σε νοσοκομεία. Οι ένοπλοι απήγαγαν επίσης τρία νεαρά κορίτσια. Επίσης, στην ίδια περιοχή, σε επίθεση ενόπλων σε τοπικό λεωφορείο, άλλα οκτώ άτομα σφαγιάστηκαν με ειδεχθή τρόπο.

Το τρίτο και αγριότερο περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Αϊν Ντέφλα, 120 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Αλγερίου, δολοφονήθηκαν από ενόπλους 40 κάτοικοι των χωριών Μεζάουρα και Ουέντ ελ Χαντ,ανάμεσά τους πολλά γυναικόπαιδα. Η επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας ήταν τρομερά αργοπορημένη με αποτέλεσμα οι δράστες να ολοκληρώσουν με άνεση το μακάβριο έργο τους και να αποχωρήσουν ανενόχλητοι.

Το νέο αυτό κύμα βίας ξέσπασε στις αρχές Ιουνίου, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας που κέρδισε με "άνεση" το κυβερνητικό κόμμα, και από τότε περισσότεροι από 600 έχουν χάσει τη ζωή τους. Η βία που μαστίζει την Αλγερία τα τελευταία 5 χρόνια, μετά την ακύρωση των αποτελεσμάτων των πρώτων ελεύθερων εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα και ο νικητής διαφαινόταν ότι θα ήταν το "Ισλαμικό Μέτωπο Σωτηρίας",έχει κοστίσει περισσότερες από 60.000 ζωές και η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, δε φαίνεται ότι θα αλλάξει τίποτα για τον αλγερινό λαό, που πληρώνει με την ίδια του ζωή την κρίση που έχει ξεσπάσει στην αλγερινή κοινωνία.

ΒΟΣΝΙΑ - ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ
Πιέσεις στο όνομα του "Ντέιτον"

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΣΑΡΑΓΕΒΟ.-

Το πάγωμα των επαφών με τις διπλωματικές αποστολές της Βοσνίας στις 15 χώρες - μέλη συνέστησε χτες η Ευρωπαϊκή Ενωση, εξαιτίας της αδυναμίας των αρχών του Σαράγεβο να επιλύσουν τις τελευταίες, όπως φαίνεται, εκκρεμότητες της Συνθήκης του Ντέιτον (1995) για την επιβολή της ειρήνης στην περιοχή.

Βασική αφορμή γι' αυτή την απόφαση αποτέλεσε η δυσκολία που αντιμετωπίζουν Μουσουλμάνοι, Σέρβοι και Κροάτες της Βοσνίας σε σχέση με τη μεταξύ τους κατανομή και διορισμό 31 πρεσβευτών σε πρεσβείες του εξωτερικού. Την ίδια στιγμή, μία άλλη εκκρεμότητα της Συνθήκης Ντέιτον, ο επαναπατρισμός προσφύγων στις - πριν τον πόλεμο - εστίες τους, δημιουργεί αναταραχές στις σχέσεις της βοσνιακής κυβέρνησης με τη διεθνή κοινότητα. Τελευταία αφορμή αποτέλεσαν τα γεγονότα του περασμένου Σαββατοκύριακου αναφορικά με τις βίαιες επιθέσεις που δέχτηκαν Μουσουλμάνοι πρόσφυγες από Κροάτες της Βοσνίας. Μάλιστα, χτες, η Βόννη επιχείρησε να ασκήσει ακόμη μεγαλύτερες πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση, αποφασίζοντας να μπλοκάρει οικονομική βοήθεια ύψους ενός εκατομμυρίου μάρκων προς την πόλη Ζάιτσε, όπου έγιναν και οι επιθέσεις κατά των Μουσουλμάνων προσφύγων. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Κλάους Κίνκελ, ανακοίνωσε τα παραπάνω, λέγοντας ότι τα βίαια επεισόδια στο Ζάιτσε (που είχαν αποτέλεσμα και το θάνατο ενός πρόσφυγα) "ήταν χαστούκι" στις προσπάθειες ειρήνευσης που καταβάλλει η διεθνής κοινότητα στη Βοσνία.

"Σκληρή" στάση φαίνεται πως είναι διατεθειμένες να τηρήσουν οι ΗΠΑ έναντι της σερβοβοσνιακής ηγεσίας, αλλά και του Σαράγεβο, θεωρώντας το τελευταίο ως υπεύθυνο για τα προβλήματα που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα εντός του κόλπου της κυβέρνησης στο Πάλε. Ανώτατος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε χτες πως η Ουάσιγκτον εξετάζει τη λήψη αντιποίνων κατά της σερβικής κυβέρνησης, επειδή δεν καταβάλλει προσπάθειες με στόχο την υλοποίηση των υποσχέσεων που έδωσε ως προς τη Συνθήκη του Ντέιτον.

Πρόταση Κράισνικ για αμνηστία

Ο Σερβοβόσνιος ηγέτης Μομτσίλο Κράισνικ, εις εκ της τριμελούς βοσνιακής προεδρίας, απέστειλε χτες επιστολή σε ξένους ηγέτες (μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον), ζητώντας γενική αμνήστευση όλων όσοι κατηγορούνται με εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία!

Βασικό επιχείρημα του Μομτσίλο Κράισνικ (ο οποίος θεωρείται υποστηρικτής του Ράντοβαν Κάρατζιτς, πρώην ηγέτη και κατηγορούμενου για εγκλήματα πολέμου από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης) είναι ότι πιθανές νέες ενέργειες που θα έχουν στόχο τη σύλληψη όσων κατηγορούνται θα τινάξει στον αέρα τις προσπάθειες για την τήρηση της, ήδη εύθραυστης, ειρήνης που υπάρχει στην περιοχή. "Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης αυτού του ζητήματος είναι η γενική αμνηστία" φέρεται να υποστήριξε στην επιστολή του ο Κράισνικ, προτείνοντας ταυτόχρονα το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να δώσει πληροφορίες και τους φακέλους όσων κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου σε τοπικά δικαστήρια της πρώην Γιουγκοσλαβίας, ώστε να εκδικαστούν εκεί οι υποθέσεις.

ΤΟΥΡΚΙΑ
Η σύγκρουση "κοσμικών" - ισλαμιστών συνεχίζεται...

ΑΓΚΥΡΑ.- Και σε νέες συλλήψεις ισλαμιστών διαδηλωτών προέβη χτες η τουρκική αστυνομία, σε εκδηλώσεις εναντίον του κυβερνητικού νομοσχεδίου για την εκπαίδευση, το οποίο θα οδηγήσει στο κλείσιμο των θρησκευτικών σχολείων. Εκατό ισλαμιστές συνελήφθησαν στο Κοτσαελί και άλλοι 29 στο Ερζερούμ. Οι αντιδράσεις των ισλαμιστών αναμένεται να κορυφωθούν την Κυριακή, μέρα κατά την οποία - σύμφωνα με τουρκικές εφημερίδες - θα διεξαγάγουν μεγάλη πορεία στην Αγκυρα.

Εκτός των διαδηλώσεων, το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει αντιδράσεις και από την επιτροπή του τουρκικού Κοινοβουλίου, η οποία είναι αρμόδια για την Παιδεία. Η επιτροπή απέρριψε το νομοσχέδιο ως αντισυνταγματικό, αλλά δεν μπορεί να επιβάλει την άποψή της στο Κοινοβούλιο, αφού έχει συμβουλευτικό ρόλο...

Σκληρό ύφος από το ΔΝΤ

Στο τελευταίο του ...φιρμάνι προς την τουρκική κυβέρνηση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) κριτικάρει "τα αρνητικά αποτελέσματα του υψηλού πληθωρισμού στην ενίσχυση της αύξησης της παραγωγής" και συνιστά στην κυβέρνηση Γιλμάζ "να προχωρήσει σε ένα τολμηρό και περιεκτικό πρόγραμμα πολιτικής σταθεροποίησης και δομικών μεταρρυθμίσεων, για να μειωθεί ο πληθωρισμός και να εισέλθει η οικονομία σε ένα δρόμο ανάπτυξης".

Το ΔΝΤ επισημαίνει ότι η οικονομική ενοποίηση θα πρέπει να αποτελέσει το ζωτικό πυρήνα κάθε προσπάθειας σταθεροποίησης, συμπεριλαμβανομένων και των μεταρρυθμίσεων στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της Τουρκίας, το οποίο παρουσιάζει τεράστια ελλείμματα, καθώς και της "επιτάχυνσης των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης". Τέλος, το ΔΝΤ υπογράμμισε ότι και το τραπεζικό σύστημα της χώρας χρειάζεται "άμεσες αλλαγές".

ΙΣΠΑΝΙΑ
"Αντιτρομοκρατική" λάσπη...

ΜΑΔΡΙΤΗ.-

Στην απόδοση βαριών χαρακτηρισμών, επιδόθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας, Χοσέ Μαρία Αθνάρ, ενώ συνεχίζει την προσπάθεια για ευρύτερη συναίνεση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, με στόχο την πάταξη της "τρομοκρατίας".

Ο Αθνάρ, σε συνέντευξή του που έδωσε από την Πάλμα ντε Μαγιόρκα, παρομοίασε την ΕΤΑ με ναζί, ενώ επιτέθηκε στον Χούλιο Ανγκίτα,ηγέτη της "Ενωμένης Αριστεράς",ο οποίος είχε χαρακτηρίσει την πολιτική της απομόνωσης του "Ερι Μπατασούνα", που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση του Λαϊκού Κόμματος, "πολιτική ανοιχτής δίωξης, παρόμοια με αυτήν των Εβραίων από τους ναζί".

Παράλληλα, η ισπανική αστυνομία και η Εθνοφρουρά εξακολουθούν να επιδίδονται σε εντατικές επιχειρήσεις και σε εκτεταμένες έρευνες, προκειμένου να αποκαλυφθούν περισσότερα στοιχεία σε οτιδήποτε έχει σχέση με την ΕΤΑ, την οργάνωσή της, τη δομή της, τα κρησφύγετά της και κυρίως τις πηγές χρηματοδότησής της. Ο υπουργός Εσωτερικών Χάιμε Μαγιόρ Ορέχα,σε συνέντευξή του το Σαββατοκύριακο στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Europa Press,αποκάλεσε την ΕΤΑ "μαφία με λειτουργίες όπως εκείνες των δικτύων οργανωμένου εγκλήματος", στηρίζοντας τους χαρακτηρισμούς του στα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το αρμόδιο υπουργείο, του οποίου είναι επικεφαλής, όπου ανακαλύφθηκαν "ενδείξεις" ότι η ΕΤΑ και το κύκλωμα του λαθρεμπορίου των ναρκωτικών συνδέονται άμεσα, καθώς επίσης υπάρχει ανάλογη σύνδεση και με τα κυκλώματα πορνείας και ξεπλύματος χρημάτων.

Στο μεταξύ, η ισπανική Δικαιοσύνη αθώωσε προχτές, λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων, τον Χοσέ Γιοακίν Λιζάσο Σολοζαμπάλ,ο οποίος εκδόθηκε από τη Γαλλία τον Ιούλη του 1996 και ο οποίος είχε κατηγορηθεί για θανατηφόρα επίθεση εναντίον τάγματος της ισπανικής εθνοφρουράς για λογαριασμό της ΕΤΑ.

Συντριβή αεροπλάνου

ΧΟΝΟΛΟΥΛΟΥ. -

Αεροσκάφος των Κορεατικών Αερογραμμών με 331 επιβάτες έχασε αργά χτες βράδυ επαφή με τον πύργο ελέγχου και συνετρίβη έξω από το νησί, Γκουάμ, στον Ειρηνικό.

Εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αεροπορίας των ΗΠΑ δήλωσε πως το αεροσκάφος συνετρίβη, ενώ προσπαθούσε να προσγειωθεί - κάτω από κακές καιρικές συνθήκες - στη νήσο Γκουάμ και ανακοίνωσε πως οι πληροφορίες φέρουν να έχουν επιζήσει μόνον οι 29 από τους 331 επιβάτες.

Το αεροσκάφος εκτελούσε την υπ' αριθμόν 801 πτήση από Σεούλ με προορισμό την Αγκάνα της νήσου Γκουάμ. Εχασε την επαφή με τον πύργο ελέγχου, ενώ βρισκόταν μόλις πέντε χιλιόμετρα μακριά από το διεθνές αεροδρόμιο της Αγκάνα.

Φονική ενέδρα

ΜΠΟΥΖΟΥΜΠΟΥΡΑ.-

Θύμα φονικής ενέδρας έπεσε χτες βουλευτής του Κοινοβουλίου του Μπουρούντι. Ο Πολ Σιραμπανχέντα, αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης και βουλευτής του πλειοψηφούντος κόμματος των Χούτου "ΦΡΟΝΤΕΜΠΟΥ", πυροβολήθηκε από αγνώστους, ενώ επέβαινε στο αυτοκίνητό του φεύγοντας από την επαρχία Μακάμπα (170 χλμ. νότια της πρωτεύουσας Μπουζουμπούρα). Προορισμός του Σιραμπανχέντα ήταν προσφυγικό στρατόπεδο στην Τανζανία.

Εκπρόσωπος του στρατού, που ρωτήθηκε από το πρακτορείο Ασοσιέιτεντ Πρες, δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει το συμβάν.

Μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια, περισσότεροι από 23 βουλευτές κομμάτων των Χούτου έχουν σκοτωθεί, ενώ πάνω από 20 άλλοι έχουν εξαναγκαστεί σε εξορία.

Για δεύτερη συνεχή μέρα, συνεχίζουν την απεργία τους οι εργαζόμενοι της ταχυδρομικής εταιρίας UPS. Οι αστυνομικοί, με κάθε δυνατό τρόπο, εμποδίζουν τους απεργούς της UPS, που προσπαθούν να αποτρέψουν την έξοδο οχήματος μεταφοράς της εταιρίας. Οι αντιπαραθέσεις δεν έλλειψαν, με αποτέλεσμα να συλληφθούν πέντε απεργοί



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ