Τετάρτη 6 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΓΕΡΙΑ
Νέες αιματοχυσίες

ΑΛΓΕΡΙ. -

Εβδομήντα έξι άτομα σφαγιάστηκαν το τριήμερο που πέρασε, διαιωνίζοντας το μακάβριο χορό των δολοφονιών των αθώων και διευρύνοντας ολοένα τον κύκλο της βίας και των ωμοτήτων.

Μόλις μια μέρα μετά την ανακοίνωση του Προέδρου Λιαμίλ Ζερουάλ,για την προώθηση νέων αυστηρότερων κατασταλτικών μέτρων για την πάταξη της τρομοκρατίας και των μαζικών δολοφονιών, η απάντηση των εξτρεμιστών φανατικών ισλαμιστών ήταν ακόμα ένα μπαράζ φονικών επιθέσεων που εξαπέλυσαν στις νότιες περιοχές της χώρας.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη, σύμφωνα με το "Ασοσιέιτεντ Πρες", κοντά στην πόλη Μπίλντα,50 χλμ. νοτίως της πρωτεύουσας, όπου 26 άνθρωποι σφαγιάστηκαν με ιδιαίτερα απεχθή τρόπο. Η Μπίλντα και η ευρύτερη από την πόλη περιοχή, έχει αποτελέσει πολλές φορές το θέατρο των επιχειρήσεων και του ξεσπάσματος του μένους των μουσουλμάνων φανατικών. Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται οκτώ παιδιά και επτά γυναίκες, τα πτώματα των οποίων οι εκτελεστές φρόντισαν να τα κάψουν, ενώ ακόμα 15 άτομα νοσηλεύονται σοβαρά τραυματισμένα σε νοσοκομεία. Οι ένοπλοι απήγαγαν επίσης τρία νεαρά κορίτσια. Επίσης, στην ίδια περιοχή, σε επίθεση ενόπλων σε τοπικό λεωφορείο, άλλα οκτώ άτομα σφαγιάστηκαν με ειδεχθή τρόπο.

Το τρίτο και αγριότερο περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Αϊν Ντέφλα, 120 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Αλγερίου, δολοφονήθηκαν από ενόπλους 40 κάτοικοι των χωριών Μεζάουρα και Ουέντ ελ Χαντ,ανάμεσά τους πολλά γυναικόπαιδα. Η επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας ήταν τρομερά αργοπορημένη με αποτέλεσμα οι δράστες να ολοκληρώσουν με άνεση το μακάβριο έργο τους και να αποχωρήσουν ανενόχλητοι.

Το νέο αυτό κύμα βίας ξέσπασε στις αρχές Ιουνίου, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας που κέρδισε με "άνεση" το κυβερνητικό κόμμα, και από τότε περισσότεροι από 600 έχουν χάσει τη ζωή τους. Η βία που μαστίζει την Αλγερία τα τελευταία 5 χρόνια, μετά την ακύρωση των αποτελεσμάτων των πρώτων ελεύθερων εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα και ο νικητής διαφαινόταν ότι θα ήταν το "Ισλαμικό Μέτωπο Σωτηρίας",έχει κοστίσει περισσότερες από 60.000 ζωές και η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, δε φαίνεται ότι θα αλλάξει τίποτα για τον αλγερινό λαό, που πληρώνει με την ίδια του ζωή την κρίση που έχει ξεσπάσει στην αλγερινή κοινωνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ