Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Αντιδράσεις κατά του Στ. Μπάνον

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε το Σάββατο η εμφάνιση του πρώην επικεφαλής στρατηγικής του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, Στιβ Μπάνον, στην εκδήλωση «Open Future Festival» που διοργάνωσε στη Νέα Υόρκη το βρετανικό πολιτικό - οικονομικό περιοδικό «The Economist».

Η προσπάθεια του Μπάνον να εξάρει τις αντιμεταναστευτικές και ευρωσκεπτικιστικές πολιτικές ηγετών όπως του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπαν και του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι προκάλεσε αποδοκιμασίες από εκατοντάδες άτομα. Ταυτόχρονα ο Μπάνον ετοιμάζει και το λεγόμενο «κίνημα» με εθνικιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις στην ΕΕ, με στόχο να παρουσιάσει τη δήθεν «εναλλακτική» κίνηση ενόψει ευρωεκλογών. Τα πυρά στράφηκαν και κατά του περιοδικού «Economist», με αρκετά ειρωνικά πλακάτ να λένε: «Θα προσκαλούσατε για ομιλητή τον Γκέμπελς;».

Λίγες μέρες πριν, το αμερικανικό περιοδικό «New Yorker», που είχε απευθύνει πρόσκληση στον Στιβ Μπάνον, ακύρωσε τη συμμετοχή του σε φεστιβάλ μετά από αντιδράσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ