Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αλληλεγγύη για τη μεγάλη απεργία στην Αργεντινή

Το ΠΑΜΕ εκφράζει με ανακοίνωσή του την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Αργεντινής για τη μεγάλη απεργία στις 24 και 25 Σεπτέμβρη.

Οπως υπογραμμίζει, «οι εργαζόμενοι στην Αργεντινή προχωρούν σε απεργία ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα που προωθούν η κυβέρνηση και το ΔΝΤ, καθώς, όπως και στην Ελλάδα, ο λαός είναι το μόνιμο θύμα για την "ανάπτυξη" και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Απέναντι στην αντεργατική επίθεση οι εργαζόμενοι έχουν μόνη επιλογή τον ταξικό αγώνα. Το ΠΑΜΕ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Αργεντινής και εκφράζει την αλληλεγγύη του».

Χτες, από εργατικά συνδικάτα από όλους σχεδόν τους κλάδους είχαν προγραμματιστεί πορείες, διαμαρτυρίες στην πρωτεύουσα Μπουένος Αϊρες και άλλες πόλεις, επίσης μπλόκα σε μεγάλες οδικές αρτηρίες και σήμερα θα υπάρξει γενική απεργία σε όλη τη χώρα. Βασικά αιτήματα είναι να μην υπάρξουν περικοπές σε κοινωνικές παροχές, όπως ανακοίνωσε η αντιλαϊκή κυβέρνηση του Μαουρίσιο Μάκρι για τον επόμενο κρατικό προϋπολογισμό. Οι εργαζόμενοι και πάλι καλούνται να πληρώσουν την καπιταλιστική κρίση, ενώ και από το νέο δανεισμό από το ΔΝΤ, των 100 δισ. δολαρίων, ωφελημένο θα βγει το κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ