Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Για τον τραυματισμό μαθητών από πτώση ανεμιστήρα

Γονείς και εκπαιδευτικοί, μαζί με το λαϊκό κίνημα, να διεκδικήσουν από κυβέρνηση και δήμο την άμεση επισκευή - συντήρηση των υφιστάμενων σχολικών κτιρίων και την ανέγερση νέων, σύγχρονων και ασφαλών. Το παραπάνω κάλεσμα απευθύνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά τον τραυματισμό μαθητών από πτώση ανεμιστήρα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, που ήρθε να επιβεβαιώσει την προβληματική κατάσταση των σχολικών διδακτηρίων του δήμου.

«Σχολικά κτίρια γερασμένα, με ακατάλληλους χώρους και αίθουσες, υποσυντηρημένα, δεν αποτελούν μόνο εμπόδια για την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά μερικές φορές καθίστανται και επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα δασκάλων και μαθητών», αναφέρει η «Λαϊκή Συσπείρωση» περιγράφοντας την κατάσταση, που επισημαίνει έπίσης την ανυπαρξία της αντισεισμικής θωράκισης και τις ευθύνες του δήμου, σχολιάζοντας: «Οσο για την εξοργιστική ανακοίνωση της διοίκησης Μπουτάρη για το επικίνδυνο συμβάν στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, αποτελεί μνημείο ανευθυνότητας και κυνισμού. Αλήθεια, η προληπτική συντήρηση των σχολείων δεν είναι στις υποχρεώσεις του δήμου Θεσσαλονίκης;

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναμονής ή ανοχής. Τώρα γονείς και εκπαιδευτικοί, μαζί με το λαϊκό κίνημα, να διεκδικήσουν από κυβέρνηση και δήμο την επισκευή - συντήρηση των υφιστάμενων σχολικών κτιρίων και την ανέγερση νέων, σύγχρονων και ασφαλών», καταλήγει η «Λαϊκή Συσπείρωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ