Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Αλληλοκατηγορούνται οι «τάσεις» της πλειοψηφίας

Ολο και οξύτερες διαστάσεις παίρνει η κόντρα που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, μεταξύ των συμβούλων που δηλώνουν υπέρ του δημάρχου Δημ. Αβραμόπουλου και όσων παραμένουν στη ΝΔ. Γεγονός που διαπιστώθηκε και στη χτεσινή συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, στο προτελευταίο Συμβούλιο, ο Αγγ. Μοσχονάς - στην «τάση» της ΝΔ - προχώρησε σε καταγγελίες κατά της πλειοψηφίας, με τον ισχυρισμό της απιστίας για το θέμα του ηλεκτροφωτισμού οδικών αξόνων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου τη Δεύτερα 29 του Οκτώβρη. Ο δήμαρχος, από την πλευρά του, ξεκίνησε Ενορκη Διοικητική Εξέταση για να διαλευκανθεί η υπόθεση του ηλεκτροφωτισμού. Ακόμη όμως και την ΕΔΕ φαίνεται να αμφισβητεί η εσωπαραταξιακή αντιπολίτευση. Ο κυριότερος ισχυρισμός είναι πως αυτή διεξάγεται από υπηρεσιακό διευθυντή και όχι από αιρετό παράγοντα.

Στο γενικό αυτό κλίμα, η εσωπαραταξιακή αντιπολίτευση δε διστάζει να προχωρήσει σε γενικότερη αμφισβήτηση των οικονομικών - και όχι μόνο - θεμάτων του δήμου, αντιδρώντας σχεδόν σε κάθε θέμα. Για παράδειγμα, στο χτεσινό Συμβούλιο αμφισβήτησε τις οικονομικές δαπάνες του έτους 2000.

Το ερώτημα, βέβαια, είναι: Γιατί μέχρι πριν ένα χρόνο δεν υπήρχε ούτε μια καταγγελία από την εσωπαραταξιακή αντιπολίτευση και γίνονται όλες τώρα;

Το σίγουρο, πάντως, είναι πως μια τέτοια διαδικασία είναι σε βάρος των δημοτών και των κατοίκων της πρωτεύουσας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» έχει θέσει εδώ και αρκετό διάστημα συγκεκριμένα θέματα προς απάντηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τέτοια είναι η αντισεισμική θωράκιση της πόλης, το ΘΩΝ, το Γουδί και άλλα. Ακόμη περιμένει την απάντησή τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ